Στο ευρύ κοινό είναι γνωστός ως πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, ενώ στους πιο στενούς κύκλους, εκεί όπου ενίοτε κλείνονται και τα μεγάλα deals, υπάρχει ως φίλος του κ. Πέτρου Σουρέτη, πανίσχυρου (μέχρι πρότινος) άνδρα της κατασκευαστικής Intrakat, που ανήκει στον όμιλο των επιχειρήσεων Κόκκαλη.

Ο λόγος για τον τέως ΟΝΝΕΔίτη (αν και μία φορά ΟΝΝΕΔίτης, για πάντα ΟΝΝΕΔίτης) Γιώργο Στασινό. Ενα πρόσωπο που από τα φοιτητικά αμφιθέατρα, όπου κόλλησε τα πρώτα ένσημα, μεταπήδησε στο συνδικαλιστικό κίνημα, διανύοντας ήδη τη δεύτερη θητεία του ως προέδρου του ΤΕΕ.

Οσοι τον γνωρίζουν κάνουν λόγο για έναν ιδιαίτερα έξυπνο άνθρωπο, που καταφέρνει να ελίσσεται και στα σαλόνια και στα αλώνια. «Του αρέσουν οι δημόσιες σχέσεις…», αναφέρει πρόσωπο που γνωρίζει τον κ. Στασινό εδώ και πολλά χρόνια. Ωστόσο, ακόμη κι αυτός δυσκολεύεται να απαντήσει στο ερώτημα: τι δουλειά κάνει ο Γιώργος; Αν και η εύκολη απάντηση είναι «μηχανικός», όταν κανείς ψάξει λίγο περισσότερο, διαπιστώνει ότι το παραχθέν έργο δεν είναι το σημαντικότερο asset στο βιογραφικό του αεικίνητου προέδρου του ΤΕΕ. Απεναντίας, η περίπτωσή του παραπέμπει σε πολλά σημεία στον επί χρόνια «γαλάζιο» πρόεδρο των ταξιτζήδων, Θύμιο Λυμπερόπουλο. Με όχημα τη συνδικαλιστική δράση, έχει καταφέρει να χτίσει σχέσεις ζωής με πρόσωπα που δραστηριοποιούνται (και) στον χώρο των κατασκευών.

Στην πιάτσα αποτελεί κάτι περισσότερο από κοινό μυστικό ότι ο «Λυμπερόπουλος των μηχανικών» διατηρεί εδώ και χρόνια ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με τον εργολάβο και στενό συνεργάτη του Κόκκαλη, Πέτρο Σουρέτη. Είναι τέτοια η σχέση των δύο ανδρών που όσοι δεν γνωρίζουν το βάθος της, πολλές φορές θεωρούν ότι ο Στασινός δουλεύει στην Intrakat.

Μάλιστα, ποτέ τόσο ο ίδιος όσο και ο κ. Σουρέτης δεν έχουν αρνηθεί τη σχέση τους. Απεναντίας, ο τελευταίος έχει μπει σε πολλές περιπτώσεις ασπίδα όσες φορές επιχειρήθηκε να «χτυπηθεί» ο «Θύμος Λυμπερόπουλος των μηχανικών». Βλέπετε, ο δημιουργός της Intrakat εκτιμά τη διαχρονική στήριξη, αλλά κυρίως τη νομιμοποίηση που του παρέχει ο πρόεδρος του ΤΕΕ στα «γαλάζια» υπουργικά γραφεία.

Επί της ουσίας, είναι ο άνθρωπος που ανοίγει τις κλειστές κυβερνητικές πόρτες στο σύστημα Κόκκαλη. Σχεδόν ταυτόχρονα με τη συγκεκριμένη προσφορά του, ο κ. Στασινός, μετά τη στενή σχέση (σ.σ.: πολλοί μιλούν και για συνεργασία) με τον στενό συνεργάτη του Αντώνη Σαμαρά, Δημήτρη Πτωχό, προσπάθησε (και το πέτυχε) να «κολλήσει» και στο «σύστημα εξουσίας» του Κυριάκου Μητσοτάκη. Το έκανε εγκαίρως, υπογράφοντας την υποψηφιότητα του σημερινού πρωθυπουργού για την ηγεσία της Ν.Δ. και συνέχισε και το επόμενο διάστημα.

Τη σχέση με τον σημερινό ένοικο του Μαξίμου έχει φροντίσει να την εκμεταλλευτεί στο έπακρο, θεωρώντας ότι και επί Μητσοτάκη θα εξακολουθήσει να περνά απαρατήρητος.

Το γεγονός ότι ο κ. Γιώργος Στασινός βρίσκεται πολύ κοντά σε ένα σύστημα που το μόνο που έχει μάθει να κάνει καλά είναι να «μισεί τους Μητσοτάκηδες», πέραν του ηθικού, εσχάτως αποτελεί και πολιτικό ζήτημα. Γιατί δεν είναι δυνατόν την ίδια στιγμή που ο «Θύμιος Λυμπερόπουλος των μηχανικών» ανοιγοκλείνει κυβερνητικές πόρτες για να περάσει ο Πέτρος Σουρέτης της Intrakat, τα περισσότερα Μέσα που απολαμβάνουν των χορηγιών του κ. Ντίνου Κόκκαλη να βρίζουν προσωπικά τον πρωθυπουργό και τη σύζυγό του, κυρία Μαρέβα Μητσοτάκη. Είναι βέβαιο ότι ο πρωθυπουργός παραβλέπει τη συγκεκριμένη πραγματικότητα, όπως και το εύρος της δράσης του κ. Στασινού, που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τη συνδικαλιστική δράση των Λυμπερόπουλου και Μίχαλου.
Επειδή όμως, όλα στη ζωή έχουν αρχή, μέση και, κυρίως, τέλος, ήρθε η ώρα της αποκάλυψης ενός επαγγελματία που το μόνο που έμαθε να κάνει είναι συνδικαλισμό.

Και επειδή ο κ. Μητσοτάκης, ακόμη και στο τελευταίο Συνέδριο της ΟΝΝΕΔ, τάχθηκε υπέρ της εργασίας των νέων πριν ασχοληθούν με την πολιτική, η επαγγελματική διαδρομή του κ. Στασινού δεν συμπορεύεται με τον πυρήνα των απόψεων του πρωθυπουργού.

H ΟΝΝΕΔ και ο Παπαμιμίκος

Από τα χρόνια της ΔΑΠ στην Πάτρα μέχρι το ΤΕΕ, ο δρόμος ήταν (σχεδόν) μακρύς, έχοντας πολλές (κομματικές) αποτυχίες, αφού ο κ. Στασινός δεν είχε καταφέρει να εκλεγεί ούτε στην Κεντρική Επιτροπή της Ν.Δ. Ολα αυτά μέχρι την ώρα που γνώρισε τον μετέπειτα ανιψιό του Ιβάν Σαββίδη και πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ, Ανδρέα Παπαμιμίκο. Τότε άλλαξαν σχεδόν τα πάντα για τον «Θύμιο Λυμπερόπουλο των μηχανικών». Οπως υποστηρίζουν άνθρωποι που γνωρίζουν το παρασκήνιο, εκτός από το ΤΕΕ, η συμβολή Παπαμιμίκου υπήρξε καθοριστικής σημασίας προκειμένου ο κ. Στασινός, μαζί με τον σημερινό CEO Κώστα Ξιφαρά, να καταλάβουν θέσεις σε εταιρεία του Δημοσίου. Πάντα όμως ο πρόεδρος του ΤΕΕ είχε στο μυαλό του τον Παπαμιμίκο, τον οποίο ακόμη και σήμερα βοηθά και στηρίζει.
Ενδεικτικό της απέραντης ευγνωμοσύνης του είναι το γεγονός ότι τον έβαλε ακόμη και στο Ιερό του Πέτρου Σουρέτη. Ως δικηγόρο, για να μην παρεξηγηθούμε…