Στους κοσμικούς κύκλους του Λονδίνου μιλούν για το τέλειο ταίριασμα μιας βασιλικής οικογένειας με μία από τις πλουσιότερες δυναστείες της βρετανικής αριστοκρατίας. Η σχέση της πριγκίπισσας Μαρίας-Ολυμπίας με τον Περεγκρίν Πίρσον, γιο και κληρονόμο του 4ου υποκόμη του Κάουντρεϊ «επισημοποιήθηκε» όπως συνήθως συμβαίνει αυτή την εποχή: Μέσω του Instagram. Η 24χρονη κόρη του πρίγκιπα Παύλου και της Μαρί Σαντάλ και ο κατά δύο χρόνια μεγαλύτερός της Βρετανός ευγενής ποζάρουν χαμογελαστοί πάνω σε ένα σκούτερ, στις διακοπές τους στις Σπέτσες. Ο Πέρι, όπως τον αποκαλούν οι φίλοι του, εμφανίζεται ξανά στο νησί του Αργοσαρωνικού, αυτή τη φορά σε φωτογραφία που τράβηξε ο πρίγκιπας Παύλος, με τον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο και την υπόλοιπη οικογένεια μαζεμένη γύρω από το τραπέζι. Όλα δείχνουν ότι η σχέση είναι σοβαρή και φίλος του ζευγαριού δηλώνει στην Daily Mail ότι η Ολυμπία είναι «τρελά ερωτευμένη» με τον περιζήτητο εργένη.

Άλλωστε για τον Περεγκρίν Πίρσον, η συναναστροφή με την πρώην βασιλική οικογένεια της Ελλάδας δεν είναι κάτι νέο. Ως ο κληρονόμος μιας βρετανικής δυναστείας με ιστορία αιώνων, έχει συνηθίσει να κινείται στους κύκλους της υψηλής κοινωνίας, των ευγενών και των γαλαζοαίματων.

Η οικογένεια Πίρσον ξεκίνησε από την παραγωγή τούβλων στο Γιορκσάιρ, πριν ο πρώτος υποκόμης, Γουίτμαν Πίρσον, να επεκταθεί στις κατασκευές, χτίζοντας τούνελ κάτω από τον Τάμεση του Λονδίνου και τον ποταμό Ιστ της Νέας Υόρκης, λιμάνια και πετρελαιοπηγές σε όλο τον κόσμο.

Με το πέρασμα των χρόνων, η οικογένεια απέκτησε τεράστιες εκτάσεις γης σε διάφορα μέρη του πλανήτη καθώς και σημαντικά συμφέροντα στο χώρο των εκδόσεων, με τον ομώνυμο εκδοτικό οίκο να ελέγχει κάποτε φημισμένα ονόματα όπως οι Financial Times, ο Economist και τα βιβλία Penguin. Σήμερα, οι Πίρσον διαθέτουν μία περιουσία που αποτιμάται στα 250 εκατ. ευρώ, η οποία περιλαμβάνει μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες του κόσμου στο χώρο της εκπαίδευσης και των εκδόσεων, καθώς και το Cowdray, ένα τεράστιο κομμάτι γης, σχεδόν 68.000 στρεμμάτων στο Δυτικό Σάσσεξ.

thumbnail_220910


Ο ίδιος ο Πέρι Πίρσον μεγάλωσε ουσιαστικά μέσα σε ένα βικτωριανό παλάτι 16 υπνοδωματίων, με τα πορτρέτα των προγόνων του να κοσμούν τους τοίχους και τους πρίγκιπες Γουίλιαμ και Χάρι να παίζουν πόλο στους κήπους. Όμως κόντρα σε ό,τι θα περίμενε κανείς, η ζωή μέσα στο Cowdray Park απείχε πολύ από το συντηρητισμό που συνήθως χαρακτηρίζει τη βρετανική αριστοκρατία. Αυτή η οικογένεια απορρίπτει το πρωτόκολλο για χάρη μιας πιο εναλλακτικής και μποέμικης ζωής, που κινείται κάπου ανάμεσα στο βουδισμό, τη γιόγκα, το διαλογισμό και τη… ροκ.

Σε ηλικία 21 ετών, ο πατέρας του Περεγκρίν, Μάικλ Πίρσον, κληρονόμησε 7 εκατ. στερλίνες, δηλαδή περίπου 150 εκατ. ευρώ σε σημερινά χρήματα. Όμως αυτός ο ευγενής ενδιαφερόταν περισσότερο να ξοδέψει, παρά να διαφυλάξει μία περιουσία που είχε δύο αιώνες ιστορίας. Αμέσως, αγόρασε μία Ferrari, μία λευκή Rolls-Royce, ένα ελικόπτερο και ένα εντυπωσιακό σκάφος, το οποίο ονόμασε χαρακτηριστικά «ο Ηδονιστής». Ο Μάικλ Πίρσον άφησε εποχή ως ένας από τους διασημότερους Βρετανούς playboys και εάν σήμερα προορίζει τον νεαρό Πέρι για κληρονόμο του, το χρωστά καθαρά στην τύχη: Ο πρώτος γιος που απέκτησε ήταν εκτός γάμου, και έτσι δεν δικαιούται να κληρονομήσει την περιουσία και τον τίτλο του.


thumbnail_perry-pearson-cowdray-park-624x692-c-center


Τον Ιούλιο του 1987 παντρεύτηκε τη σημερινή σύζυγό του, Μαρίνα Ρόουζ Κορντλ. Εκείνος ήταν 43 και εκείνη 27. Όμως τους ένωσε η κοσμοθεωρία τους απέναντι στη ζωή. Παρότι κόρη ενός συντηρητικού Βρετανού βουλευτή, η Μαρίνα ενδιαφερόταν περισσότερο για τη γιόγκα, τα τσάκρα, το διαλογισμό και την τέχνη. Μάλιστα το ζευγάρι έβαλε κάποτε πωλητήριο στο φημισμένο Cowdray Park, με τον Μάικλ Πίρσον να παραδέχεται τότε ότι «ένα σπίτι αυτού του μεγέθους είναι μία τεράστια ευθύνη». «Στα χρόνια που ζήσαμε εδώ, ανησυχούσα για το εάν αφήνω στον Πέρι ένα εκπληκτικό περιουσιακό στοιχείο ή μία θηλειά στο λαιμό. Φοβάμαι ότι μάλλον είναι το δεύτερο», έλεγε τότε. Τελικά αγοραστής δεν βρέθηκε, και έτσι οι Πίρσον αποφάσισαν να μετατρέψουν το παλάτι τους σε μία σύγχρονη επιχείρηση.

thumbnail_Capture
thumbnail_Capture2

Στο Cowdray λειτουργεί σήμερα ένας ξενώνας 22 δωματίων με αίθουσες δεξιώσεων που διατίθενται για συνέδρια, εκδηλώσεις και γάμους. Η οικογένεια εκμεταλλεύεται εμπορικά την τεράστια έκταση, διοργανώνοντας αγώνες πόλο, γκολφ και σκοποβολής, λειτουργώντας καφέ και μαγαζί με τοπικά προϊόντα και προσφέροντας από εναλλακτικές θεραπείες έως μαθήματα γιόγκα. Σε αυτό το κτήμα χτυπά η καρδιά του πόλο, του αθλήματος της βρετανικής αριστοκρατίας, για αυτό και από τους κήπους του έχουν περάσει σύσσωμη η βασιλική οικογένεια της Αγγλίας καθώς και όλη η αφρόκρεμα του Λονδίνου. Και όμως, ο ίδιος ο Πέρι Πίρσον δεν παίζει πόλο. Παρότι μεγάλωσε ιππεύοντας άλογα, προτιμούσε να περνά τις ώρες του στο εργαστήρι γλυπτικής της μητέρας του.

thumbnail_unnamed

«Όταν μεγαλώναμε ήμασταν αρκετά δημιουργικοί», έλεγε πριν από δύο χρόνια στην Telegraph. Και ενώ οι τρεις μεγαλύτερες αδερφές του ακολούθησαν τα βήματα της μητέρας τους, για να ασχοληθούν με τη γιόγκα, τις ολιστικές μεθόδους θεραπείας, την vegan διατροφή, την αναγεννητική γεωργία ακόμα και τη μουσική, ο 26χρονος σύντροφος της Μαρίας-Ολυμπίας προετοιμάζεται για να αναλάβει τα ηνία της οικογενειακής επιχείρησης. Αφότου πήρε το βάπτισμα του πυρός στο Cowdray, ίδρυσε τη δική του εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων στο Λονδίνο. Και όπως όλα δείχνουν, δεν έχει καμία διάθεση να απαρνηθεί την βαριά κληρονομιά του, όπως κάποτε επιχείρησε να κάνει ο πατέρας του: Ο νεαρός Πίρσον ονόμασε την εταιρεία του Weetman Development, προς τιμήν του πρώτου υποκόμη της οικογένειας.

Perry-Pearson-Hugo-Lakin-Tatler-16Dec14-Radu-Brebene_b