Την πόρτα του σπιτιού της στην Αθήνα άνοιξε στους Financial Times η σύζυγος του πρωθυπουργού, Μαρέβα Μητσοτάκη.

Η σύζυγος του Έλληνα πρωθυπουργού που έχει απασχολήσει ιδιαίτερα με το casual chic στυλ της και την ανεπιτήδευτη κομψότητά της, μίλησε με την Victoria Woodcock και για τη σχέση της με τη μόδα, ενώ παράλληλα αποκάλυψε κομμάτια που συνθέτουν το προσωπικό σύμπαν της πρώτης κυρίας.

Από τα αγαπημένα της προϊόντα προσωπικής φροντίδα μέχρι τη γυμναστική και την αισθητική η Μαρέβα Μητσοτάκη «ξενάγησε» τους Financial Times στον κόσμο της.

Ο φακός του Χάρη Φαρσαράκη αποτύπωσε κομμάτια από την προσωπική της συλλογή, όπως ένα τάβλι του 1920, που αγόρασε πρόσφατα, το τυχερό της κολιέ αλλά και μοναδικά αντικείμενα που κοσμούν γωνιές του σπιτιού της.

«Το χαρακτηριστικό στοιχείο του προσωπικού στυλ μου είναι οι καρφίτσες. Η συλλογή μου ξεκίνησε με εκείνες που μου έδωσε η μητέρα μου, η οποία με τη σειρά της τις απέκτησε από τη γιαγιά και την προγιαγιά μου. Εχω κάποια παλιά σχέδια Cartier και Van Cleef & Arpels και μια σειρά από καρφίτσες σε σχήμα πεταλούδας – παλιές και νέες, μερικές πολύτιμες και κάποια costume pieces. Τείνω να φοράω δύο που συνδυάζονται, μερικές φορές με ένα ρολόι αντίκα (τα συλλέγω και αυτά). Τις καρφιτσώνω συνήθως στο σακάκι μου, το οποίο φοράω τις περισσότερες φορές πάνω από ένα λευκό πουκάμισο με τζιν ή ένα cargo παντελόνι ή και φορέματα», λέει η Μαρέβα Μητσοτάκη στους FT. 
μαρεβα

«Το τελευταίο πράγμα που αγόρασα και αγάπησα είναι ένα σετ τάβλι της δεκαετίας του 1920 από ένα κατάστημα αντίκες της Αθήνας που ονομάζεται Martinos. Παίζω πολύ τάβλι με τη μικρότερη κόρη μου Δάφνη. Αυτή η σανίδα έχει παραδοσιακό σχεδιασμό Marquetry και το χρώμα του ξύλου είναι απλώς όμορφο», προσθέτει.

Στη συνέχεια, η κα Μητσοτάκη μιλά για μια πρόσφατη ανακάλυψή της. Το Kross Coffee Roasters στην παλιά πόλη των Χανίων. Οπως αναφέρει, «ο σύζυγός μου είναι από την Κρήτη και έχουμε εκεί το εξοχικό μας. Εκεί πάω για καφέ το πρωί, όταν είμαι στην πόλη. Ανήκει σε αληθινούς λάτρεις του καφέ. Είναι πολύ μικρό, αλλά καθόλου τυπικό ελληνικό καφέ -μου θυμίζει κάποιο σημείο στη Δανία». Μεταξύ άλλων, η κα Μητσοτάκη αποκαλύπτει ότι εάν μπορούσε θα ήθελε να έχει στη συλλογή της έργο του Μαρκ Ρόθκο, καθώς την ιντριγκάρει «η αντίθεση μεταξύ της φωτεινότητας των έργων του και η προσωπική του μάχη με την κατάθλιψη».
https___d1e00ek4ebabms_cloudfront_net_production_9b980476-57ea-4347-977a-0f555e7a679d

Το προσωπικό στυλ της Μαρέβας Μητσοτάκη
Η κα Μητσοτάκη μίλησε στους FT για την λατρεία που έχει για τις ολόσωμες φόρμες, οι οποίες αποτελούν βασικό κομμάτι της γκαρανταρόμπας της. «Τα τελευταία κομμάτια που πρόσθεσα στην γκαρνταρόμπα μου ήταν μια ολόσωμη φόρμα από τη γαλλική μάρκα ba&sh και ένα vintage πουκάμισο από ένα στούντιο στο Αργος της Πελοποννήσου. Οι ολόσωμες φόρμες είναι βασικό κομμάτι του καθημερινού μου στυλ – τις φοράω πολύ. Όταν επισκέφτηκα τον Λευκό Οίκο, φόρεσα μια ολόσωμη φόρμα και το ίδιο έκανε και η Μελάνια Τραμπ. Αυτό έκανε την ημέρα μας πιο ευχάριστη. Το πουκάμισο είναι εμπνευσμένο από τη στολή των τσολιάδων, και το αγόρασα γιατί η επόμενη συλλογή Zeus + Dione βασίζεται στην 200ή επέτειο της ελληνικής ανεξαρτησίας, την οποία θα γιορτάσουμε το 2021».

«Η περιποίηση ομορφιάς στην οποία ορκίζομαι είναι το AquaGold Gold Fusion Facial, που εισήγαγε ο Κώστας Παπαγεωργίου στην κλινική ευεξίας του Harrods. Χρησιμοποιεί ένα σύστημα microneedling για την παροχή ενός μείγματος αντιοξειδωτικών, βιταμινών και αμινοξέων στο δέρμα. Είναι ο σωτήρας μου για λάμψη στο λεπτό», δηλώνει.

Φυσικά, η Μαρέβα Μητσοτάκη έχει τα δικά της style icons, από τα οποία και εμπνέεται. «Τα αγαπημένα μου style icons κυμαίνονται από την Jane Birkin, την Lauren Hutton και την Phoebe Philo έως την Iris Apfel – όλες γυναίκες με προσωπικότητα. Ό, τι έχει σχεδιάσει η Phoebe Philo το έχω αγαπήσει. Τα ρούχα της είναι κομψά χωρίς να είναι υπερβολικά. Στη συνέχεια είναι η Iris Apfel. Είναι 99 ετών και δείχνει εκπληκτική. Λατρεύω τους συνδυασμούς χρωμάτων που κάνει και θα ήθελα πολύ να φοράω τα κοσμήματα όπως εκείνη. Το ατρόμητο στυλ της με κάνει να νιώθω καλά», υποστηρίζει.
https___d1e00ek4ebabms_cloudfront_net_production_a0c58723-9dc9-4684-b0b9-4f13ce10b4ff

Από την άλλη, η κα Μητσοτάκη αποκαλύπτει την αγάπη της για το pilates, αλλά και το κομμωτήριο που εμπιστεύεται. «H γκουρού της ευημερίας μου είναι η pilates instructor, Αθηνά, στο Pilates Lab στην Αθήνα. Είμαι πιστή οπαδός των μαθημάτων της εδώ και 20 χρόνια. Βγαίνω από το στούντιο με ανανεωμένη ενέργεια, νιώθοντας σαν να έκανα μια θεραπεία για την ψυχή. Αναφορικά με την ομορφιά, ο Διονύσης είναι ο άνθρωπος για το χρώμα των μαλλιών μου στο Central Hair Studio, στην περιοχή Ψυρρή της Αθήνας».

https___d1e00ek4ebabms_cloudfront_net_production_44ad73fb-accd-429e-8b36-d83c1cb7afee

«Ένα αξέχαστο μέρος στο οποίο ταξίδεψα τον τελευταίο χρόνο είναι το Ζαγόρι στην περιοχή της Ηπείρου - είναι μια από τις πιο ορεινές περιοχές της Ελλάδας και ένα από τα καλύτερα κρυμμένα μυστικά της. Είναι εκπληκτικά όμορφο, με δύο εθνικά πάρκα και ένα πλούσιο, καταπράσινο τοπίο με συγκλονιστικά φαράγγια και τιρκουάζ λίμνες. Υπάρχουν μοναστήρια σε κορυφές και γοητευτικά ορεινά χωριά, και η φιλοξενία είναι πραγματικά αυθεντική. Μείναμε στο Aristi Mountain Resort & Villas, στο δάσος πάνω από το χωριό Αρίστη. Είναι τόσο μοναχικό και τα βουνά κόβουν την ανάσα», θυμάται η Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη.

Μεταξύ άλλων, αποκαλύπτει ότι αγαπημένη της γωνιά στο σπίτι η βεράντα, η οποία καλύπτεται με φυτά, ανάμεσά τους λεμονιές, ελιές και αρωματικά φυτά που αντέχουν τον ζεστό καλοκαίρι της Αθήνας. «Για μένα είναι ένα γεμάτο συναισθήματα τοπίο, που φέρνει στο νου παιδικές αναμνήσεις», αναφέρει χαρακτηριστικά. Οπως υποστηρίζει η κα Μητσοτάκη, εάν δεν ζούσε στην Αθήνα, θα επέλεγε να μείνει στην Τήνο, όπου έχει σπίτι και «ευχαρίστως θα ζούσα εκεί για όλο τον χρόνο». «Αλλά αυτό που με τραβάει είναι η ενέργεια. Το νησί έχει ένα πολύ συγκεκριμένο φως. Υπάρχει κάτι μυστικό σε αυτό. Και το φαγητό είναι υπέροχο», αναφέρει.

Το καλύτερο δώρο, το τυχερό κολιέ και η σοκολάτα
Μιλώντας στους FT, η Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη δεν παρέλειψε να μοιραστεί το καλύτερο δώρο που χάρισε αλλά και εκείνο που έλαβε, πρόσφατα. «Το καλύτερο δώρο που χάρισα πρόσφατα είναι ένα ζευγάρι όμορφων, πολύχρωμων κεραμικών ποτηριών – μια συνεργασία μεταξύ της Zeus+Dione και της καλλιτέχνιδας, Maritsa Travlos. Όλη η έμπνευσή της προέρχεται από τη θάλασσα – από αχινούς και ψάρια μέχρι τη σιωπή της κολύμβησης με αναπνευστήρα. Είχε μια έκθεση στο Μουσείο Μπενάκη πριν από τρία χρόνια και της ζητήσαμε να δημιουργήσει κάτι για εμάς. Πρόσφερα λοιπόν μια σειρά από ποτήρια στην Μπριζίτ Μακρόν κι εκείνη έβαλε τα στυλό της σε ένα από αυτά. Κάποιος μου έστειλε μια φωτογραφία στο Instagram που το έχει στολισμένο στο γραφείο της», είπε.
μαρεβα2

«Και το καλύτερο δώρο που έχω λάβει είναι ένα καπέλο του μπέιζμπολ από το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins στη Βαλτιμόρη. Μου δόθηκε από την μεγαλύτερη κόρη μου, τη Σοφία, όταν πήγα στην αποφοίτησή της εκεί πέρυσι. Μου αρέσουν τα καπέλα, κυρίως τα ψάθινα, αλλά τώρα το φοράω συνέχεια. Είναι πρακτικό και με συναισθηματική αξία», συμπληρώνει, ενώ μεταξύ άλλων, λέει: «Ένα αντικείμενο το οποίο δεν θα αποχωριστώ ποτέ είναι το τυχερό κολιέ μου. Είναι μια χρυσή αλυσίδα από την Ileana Makri, με μικρά charms από αγαπημένους μου ανθρώπους. Υπάρχει ένας σταυρός και μια Παναγία από τη μητέρα μου, ένα ψάρι με ματάκι από τον καλύτερο μου φίλο και ένα charm με την επιγραφή “Je t’ aime” από τον γιο μου, τον Κωνσταντίνο».

«Η απόλαυση που δεν θα απαρνηθώ ποτέ είναι η μαύρη σοκολάτα. Αυτή που αγοράζω πάντα είναι από την 180 ετών ελληνική εταιρεία, Παυλίδη. Είναι υπέροχη, είναι ένα άμεσο μπουστάρισμα», αναφέρει η Μαρέβα Μητσοτάκη.

Δείτε εδώ το δημοσίευμα