Τις θέσεις που είχε στο παρελθόν ο σημερινός πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας, αναφορικά με τα Γλυπτά του Παρθενώνα, τού υπενθύμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια του τετ α τετ που είχαν οι δύο ηγετες στην Ντάουνινγκ Στριτ. 

Ο Έλληνας πρωθυπουργός ταξίδεψε στο μακρινό 1986 όταν ο Μπόρις Τζόνσον ήταν ένθερμος υποστηρικτής της επιστρογής των Γλυπτών στην Ελλάδα. Μάλιστα προς επίρρωση των λεγομένων του ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρέδωσε στον Βρετανό ομόλογό του μια φωτογραφία που δείχνει τη Μελίνα Μερκούρη με τον Μπόρις Τζόνσον. Η τότε υπουργός Πολιτισμού, στο πλαίσιο της εκστρατείας για την επιστροφή των Μαρμάρων, είχε προσκληθεί από τον νυν Βρετανό πρωθυπουργό για να μιλήσει για το συγκεκριμένο θέμα, σε μια περίοδο που ο ίδιος ήταν φανατικός υποστηρικτής του συγκεκριμένου αιτήματος.

Την εν λόγω φωτογραφία που είχε βγάλει ο τότε φοιτητής και πρόεδρος της Oxford Union με τη Μελίνα Μερκούρη, το 1986. Την είχε καλέσει προσωπικά στην Οξφόρδη για μια συγκλονιστική, ιστορική ομιλία για την επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα.
elina
Σημειώνεται ότι ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε την επιστροφή των Γλυπτών, επισημαίνοντας ότι μια τέτοια κίνηση θα ενδυνάμωνε την παγκόσμια θέση της Βρετανίας και μάλιστα μετά το Brexit.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός μάλιστα εμφανίστηκε ανοιχτός στην πρόσβαση του Βρετανικού Μουσείου σε αρχαιότητες και θησαυρούς που ουδέποτε έφυγαν από την Ελλάδα, ως μέρος μιας έκθεσης στο μέλλον.