«Είναι πολύ, πολύ ιδιαίτερο για μένα. Ο Κλοπ με ρώτησε ποιο πέναλτι θέλω και είπα ότι ήθελα το νούμερο 7. Είμαι πολύ πολύ χαρούμενος. Διάλεξα τη σωστή πλευρά και σκόραρα».

Αυτά ήταν τα πρώτα λόγια του Κώστα Τσιμίκα μετά τον θρίαμβο της Λίβερπουλ στο «Γουέμπλεϊ» απέναντι στην Τσέλσι για το τρόπαιο του FA Cup.

Συμπαίκτες και μη, φίλοι και μη της Λίβερπουλ, όλοι, αποθεώνουν και υποκλίνονται στον Κώστα Τσιμίκα. Τα αποθεωτικά μηνύματα δεν λείπουν, με τον Έλληνα διεθνή αριστερό μπακ να βρίσκεται στο προσκήνιο. Εκτός από τα τιμητικά λόγια των Χέντερσον και Λέιβα, ο τερματοφύλακας των κυπελλούχων Αγγλίας, Άντριαν, αποθέωσε επίσης, τον Greek Scouser.

«Ο Δίας, ο Πλάτωνας, ο Σωκράτης και ο Έλληνας Scouser», έγραψε ο 35χρονος Ισπανός, βάζοντας στην ίδια εξίσωση με... Έλληνες Θεούς και αρχαίους φιλοσόφους τον Τσιμίκα.



Η σεζόν που διανύει ο Κώστας Τσιμίκας, αλλά κυρίως όσα βιώνει στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου είναι παραμυθένια για τον Έλληνα ποδοσφαιριστή. Ο «Τσίμι», όπως τον αποκαλούν στην Μ. Βρετανία, έχει αγωνιστεί φέτος σε όλες τις διοργανώσεις 26 φορές, έχοντας και έξι ασίστ μέσα στις συμμετοχές του. Χθες ο πρώην ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού, έγινε μόλις ο δεύτερος Έλληνας που κατακτάει το FA Cup, μετά τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο ο οποίος το είχε σηκώσει με την Άρσεναλ. Η διαφορά ωστόσο είναι πως πλέον μετράει δύο κούπες στο Νησί, καθώς τον Φλεβάρη είχε κατακτήσει το Carabao Cup, το οποίο μέχρι τότε μόνο ένας Έλληνας το είχε κατακτήσει και αυτός ήταν ο Θοδωρής Ζαγοράκης.



Η κατάκτηση του όγδοου Κυπέλλου Αγγλίας, πρώτου επί ημερών Γιούργκεν Κλοπ στον πάγκο, θα προσωποποιείται ανεξίτηλα και εσαεί από τον Κώστα Τσιμίκα μετά το δικό του πέναλτι, πρώτο καριέρας, που έκρινε τον τελικό κόντρα στην Τσέλσι.

Τσέλσι - Λίβερπουλ | Το πάρτυ των reds στα αποδυτήρια

Τσέλσι - Λίβερπουλ 0-0 (πεν. 5-6) |HIGHLIGHTS|

Τα πανηγυρικά των παικτών της Λίβερπουλ με το τρόπαιο

Η Λίβερπουλ είναι Κυπελλούχος Αγγλίας | Η απονομή

Ο πανηγυρισμός του Τσιμίκα μετά την επίτευξη του πέναλτι

Πώς έζησαν το πέναλτι του Τσιμίκα οι παίκτες και ο Κλοπ

Η αγκαλιά του Τιάγκο στον Τσιμίκα

Η βραδιά της ζωής του | Ο Τσιμίκας με δικό του πέναλτι δίνει το τρόπαιο στη Λίβερπουλ

Κ. Τσιμίκας: «Θα βάλω το βραβείο στο δωμάτιό μου, να το βλέπω κάθε πρωί»

Λίβερπουλ - Μπενφίκα | Ασίστ ο Τσιμίκας, το 1-0 ο Κονατέ

Μπενφίκα - Λίβερπουλ | Ο Τσιμίκας φίλησε τον Φαμπίνιο στο σημείο που χτύπησε στο κεφάλι

Οι καλύτερες στιγμές του Τσιμίκα κόντρα στη Νόριτς

Λίγο έλειψε να σκοράρει με διαγώνιο σουτ ο Τσιμίκας!

Βραβεία ΠΣΑΠ: Καλύτερος Έλληνας Ποδοσφαιριστής: Κ. Τσιμίκας

Αποθεώθηκε στην αλλαγή του ο Τσιμίκας

Ο Κώστας Τσιμίκας αποκλειστικά στην COSMOTE TV

Με πληροφορίες από to10.gr