Ήταν ένα δυστύχημα που άνοιξε τον ασκό του Αιόλου στην Αγγλία για θεωρίες συνωμοσίας. Ήταν μια κηδεία που συγκλόνισε όχι μόνο την Μεγάλη Βρετανία και αλλά και όλο τον πλανήτη. Αυτή η γυναίκα ήταν τόσο αγαπητή, που ο χαμός της συγκίνησε τους πάντες. Όλοι είπαν πως μπορεί η πριγκίπισσα Νταϊάνα να σκοτώθηκε, αλλά ζει στις καρδιές τους.

53239cf5efb7f79e76ce601a8bb46244
Πριγκίπισσα Νταϊάνα
Φέτος συμπληρώνονται 25 χρόνια από τον τραγικό θάνατο της πριγκίπισσας Νταϊάνας, πρώτης συζύγου του πρίγκιπα Κάρολου και μητέρα του διαδόχου του Βρετανικού θρόνου William και του Harry. Η Νταϊάνα και ο αιγυπτιακής καταγωγής επιχειρηματίας Ντόντι Αλ Φαγιέτ σκοτώθηκαν όταν η λιμουζίνα τους συγκρούστηκε στον τοίχο της υπόγειας σήραγγας του Παρισιού Ponte del' Alma στις 31 Αυγούστου 1997, ενώ έφευγαν από το ξενοδοχείο Ritz καταδιωκόμενοι από paparazzi.

Ο Ντόντι Αλ Φαγιέντ και ο οδηγός του αυτοκινήτου σκοτώθηκαν ακαριαία. Η Νταϊάνα βαρύτατα τραυματισμένη, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Λα Πιτέ Σαλπετριέρ, όπου εξέπνευσε τα ξημερώματα. Ο μόνος που επέζησε του δυστυχήματος ήταν ο σωματοφύλακάς της. Η έρευνα των γαλλικών αρχών, που ολοκληρώθηκε το 1999, έδειξε ότι ο οδηγός τους, Ανρί Πολ, είχε πιει και έτρεχε με υπερβολική ταχύτητα.

Επτά ημέρες μετά το δυστύχημα, έγινε η κηδεία της στο Αβαείο του Westminster και αυτό που έγινε ο κόσμος δεν το είχε ξαναδεί. Πάνω από 1.000.000 Βρετανοί βγήκαν στους δρόμους, σε όλη την πορεία που θα ακολουθούσε η πομπή. Αρκετοί μάλιστα ήταν εκεί δύο μέρες πριν για να έχουν καλή θέση. Τηλεοπτικά, επίσης έγινε πανικός. Χιλιάδες – και δεν υπερβολή – κανάλια και δίκτυα απ’ όλο τον πλανήτη βρέθηκαν στο Λονδίνο για να καλύψουν το γεγονός. Μόνο στην Αγγλία, μέσω του BBC 32,10 εκατομμύρια άνθρωποι παρακολούθησαν την κηδεία, ενώ σε όλο τον κόσμο οι τηλεθεατές ξεπέρασαν τα 2.500 δισεκατομμύρια.

______
Ο θρήνος στην κηδεία της ήταν πρωτοφανής

__________________
Ο πρίγκιπας Κάρολος και τα παιδιά της, William και Harry

_________
H Βασίλισσα Ελισάβετ πηγαίνοντας στην κηδεία

George_Michael_-_Elton_John
George Michael και Elton John, στην κηδεία

Ο Elton John που ήταν προσωπικός της φίλος, άλλαξε τους στίχους του τραγουδιού “Candle in the wind”, “Goodbye England’s rose”. Το τραγούδησε στο Αβαείο μετά την τελετή και στις 13 Σεπτεμβρίου που κυκλοφόρησε σαν δισκάκι έγινε πανικός. Βρέθηκε κατ’ ευθείαν στο Νο1 της Αγγλίας και της Αμερικής, όπως και σε πολλές άλλες χώρες. Έγινε το πιο ευπώλητο τραγούδι όλων των εποχών, με πωλήσεις που ξεπέρασαν τα 35 εκατομμύρια δισκάκια.

ELTON_JOHN_Goodbye_England_s_rose

Πλήθος γνωστών ανθρώπων παρέστησαν για να την τιμήσουν: Tom Hanks, Steven Spielberg, Tom Cruise και Nicole Kidman

Tom_Hanks_____

princess-diana-death-31-august-19997-the-flowers-outside-kensington-b4r5fx
Τόνοι από λουλούδια και αναμνηστικά έξω από το παλάτι

crowd-watches-funeral-giant-video-screen_2
Αυτό που έγινε στο Λονδίνο δεν θα το ξεχάσει ποτέ κανείς

Πάνω από 1.000.000 Άγγλοι βγήκαν στους δρόμους για να παρακολουθήσουν την πομπή.


Η Νταϊάνα με τα αγόρια της, που ήθελε να τα μεγαλώσει με τον πιο φυσιολογικό τρόπο. Ήθελε να ακούν pop και rock μουσική, να χορεύουν, να περιμένουν στη ουρά στα McDonald's, να επισκέπτονται μουσεία, μέρη ψυχαγωγίας κτλ.


article-0-0005524B00000258-339_634x837
Η πριγκίπισσα Νταϊάνα με τους γιους της William και Harry

5QlyJdwh

DIANA_PRESS_06-640x515_2