Ο πρωταθλητής της κολύμβησης Γιάννης Δρυμωνάκος, ύστερα από δύο χρόνια απουσίας από τις επίσημες αθλητικές διοργανώσεις λόγω της πανδημίας, επέστρεψε στις πισίνες, συμμετέχοντας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κολύμβησης Masters στις 29, 30 και 31 Αυγούστου 2022 στη Ρώμη.

Ο αθλητής της «Team Garmin Greece» και της «OKEANOS» πραγματοποίησε μια εξαιρετική εμφάνιση την πρώτη ημέρα των αγώνων, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στα 100 μ. πεταλούδα με χρόνο 57.24 στην κατηγορία 35- 39, αφήνοντας δεύτερο τον Ουκρανό πρωταθλητή Yevhen Ryzhyi.

Τη δεύτερη ημέρα ο Δρυμωνάκος πραγματοποίησε την καλύτερη εμφάνισή του στα 400 μικτή ατομική και ύστερα από μια έξοχη κούρσα κατέκτησε, με χρόνο 4:37.09, ξανά το χρυσό μετάλλιο. Σημειώνοντας, μάλιστα, καλύτερο χρόνο από αυτόν στην Κορέα πριν από τρία χρόνια, επαλήθευσε και το moto της Garmin «Beat Yesterday».

drimonakos

Το τρίτο μετάλλιο ήταν επίσης χρυσό και ήρθε στα 200 μικτή ατομική με χρόνο 2:10.54, με τον πρωταθλητή να κλείνει εντυπωσιακά την παρουσία του στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Masters. Ο Γιάννης Δρυμωνάκος, ο οποίος γεννήθηκε στις 18 Ιανουαρίου 1984, είναι Ελληνας πρωταθλητής της κολύμβησης με ξεχωριστές επιδόσεις και στη χώρα μας θεωρείται master στο στυλ της πεταλούδας. Αρχισε την κολύμβηση με την προτροπή της μητέρας του, η οποία αξίζει να σημειωθεί ότι θαύμαζε τον Μαρκ Σπιτς.

Πλέον, περίπου 15 χρόνια μετά την πρώτη του επαφή με τις πισίνες, θεωρείται ο Ελληνας κολυμβητής με τις περισσότερες επιτυχίες. Τον Δεκέμβριο του 2007 έγινε ο πρώτος Ελληνας κολυμβητής που κατέκτησε δύο μετάλλια σε ένα Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 25άρας πισίνας. Πρωτοεμφανίστηκε το 1999 στις διεθνείς πισίνες και πήρε αργυρό μετάλλιο στα 200 μ. στο τουρνουά Ολυμπιακές Ημέρες της Δανίας.

Το 2000, σε ηλικία μόλις 16 ετών, πήρε μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες, ενώ το καλοκαίρι του 2001 κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων στη Μάλτα. Το 2002 στο Λιντς της Αυστρίας έγινε ο πρώτος Ελληνας κολυμβητής που πήρε δύο χρυσά μετάλλια σε δύο διαφορετικές διοργανώσεις ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων. Πέτυχε πολλά πανελλήνια ρεκόρ και τα τελευταία χρόνια είναι πρωταθλητής Ελλάδας στα 200 μ. Στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004 ήταν 21ος στα 200 μ. πεταλούδα και αποκλείστηκε, ενώ την ίδια τύχη είχε και στα 400 μ. στη μικτή ατομική, με την 9η θέση του.

Πώς αισθάνεσαι για την επιτυχία σου;

Είμαι πολύ χαρούμενος που κυνηγάω ακόμη τους στόχους μου. Προσπαθώ να συνδυάσω τα επιχειρηματικά μου και τις προπονήσεις.

Το περίμενες;

 Ενιωθα ότι ήμουν σε καλή κατάσταση. Επειδή όμως ο συνδυασμός προπόνησης και δουλειάς είναι δύσκολος, δεν είχα τη σιγουριά της επιτυχίας.

Πού αφιερώνεις τη νίκη σου;

Στους ανθρώπους που με στηρίζουν και συνεχίζουν να πιστεύουν σ’ εμένα. Πολύ βασικοί, που έπαιξαν ρόλο στην προετοιμασία και τις προπονήσεις μου, είναι οι Garmin Greece, Communication Lab και Pool Sport.

 Επόμενος στόχος για σένα ποιος είναι;

 Next spot, Spetses mini Μarathon ως προπονητής και ως αθλητής, δίνοντας το καλό παράδειγμα στους ερασιτέχνες αθλητές.

Το κεφάλαιο «τηλεόραση» έχει κλείσει για σένα;

 Ακόμη δεν υπάρχει στα σκαριά κάτι επίσημο.

Η προσωπική σου ζωή πώς είναι;
Είμαι πάρα πολύ καλά. 

Τι θα συμβούλευες έναν νέο αθλητή;
Να συνεχίσει να ασχολείται με τον αθλητισμό, να κάνει αυτό που αγαπάει. Ο αθλητισμός έχει να προσφέρει πολλά σε έναν άνθρωπο, πόσω μάλλον σε ένα
παιδί.

Οι γονείς σου τι σου είπαν;
Είμαι πια 38 (γέλια). Χάρηκαν όταν το είδαν.

Μικρός τι ήθελες να γίνεις;
Ηθελα να σπουδάσω θαλάσσια βιολογία.

Εχεις κάποιο χόμπι;
Πολλά. Kite surf, beach volley, με αυτά ασχολούμαι στον ελεύθερό μου χρόνο.

Θέλεις να κάνεις οικογένεια;
Κάποια στιγμή, ναι.

Θα κατέβαινες υποψήφιος στις εκλογές;
Οχι, δεν νομίζω. Δεν ασχολούμαι με την πολιτική. Δεν ανήκω κάπου.

Με τι ασχολείσαι αυτή την περίοδο;
Εχω το δικό κολυμβητικό brand ID, συνεργάζομαι με την Pool sport και ετοιμάζουμε τώρα τη χειμερινή κολεξιόν για αθλητές κολύμβησης και όχι μόνο. Παράλληλα, είμαι προπονητής κολύμβησης σε δύο σχολεία.

Πιστεύεις στον Θεό;
Ναι, πιστεύω.

Τηλεόραση βλέπεις;
Οταν έχω ελεύθερο χρόνο.

Αγχος έχεις;
Σε φυσιολογικό επίπεδο στις εποχές που ζούμε.

Πώς φαντάζεσαι τον εαυτό σου σε δέκα χρόνια;
Θέλω να συνεχίσω να είμαι δημιουργικός μέσα από το brand μου, το ID, και με αυτά που σχεδιάζω για τους νέους αθλητές να φτιάχνει η ψυχολογία τους
φορώντας το μαγιό, τη φόρμα. Να μπορούν να πηγαίνουν με όρεξη και να αισθάνονται όμορφα και άνετα με αυτά που φορούν. Βλέπουμε τόσα brands,
αλλά γενικά στον χώρο του αθλητισμού δεν υπάρχει καλή ένδυση. Πιστεύω ότι εκεί υστερούν.

Διακοπές πού πήγες;
Ιόνιο και Κρήτη και πέρασα σούπερ.

Αγαπημένο μέρος;
Δύο είναι τα αγαπημένα μου μέρη: Σπέτσες και Κρήτη.

Η μεγαλύτερη τρέλα που έχεις κάνει;
Εχω κάνει και bungee jumping, έχω σπάσει και πόδι στο kite surf.

Δημοσιεύθηκε στο Secret το Σάββατο 10/9