Πριν 54 χρόνια σαν σήμερα 20 Οκτωβρίου του 1968, ο βαθύπλουτος Έλληνας εφοπλιστής παντρεύτηκε την γυναίκα σύμβολο, την χήρα του προέδρου J.F Kennedy σείστηκε ο κόσμος. Κι όταν λέμε γάμος του αιώνα δεν είναι σχήμα λόγου. Αρκεί να σας πω ότι υπήρξε μια γελοιογραφία σε μεγάλης κυκλοφορίας εφημερίδα, όπου έδειχνε τρεις τηλεοράσεις. Η μία έπαιζε τον πρώτο αστροναύτη στην σελήνη, η δεύτερη την έναρξη των Ολυμπιακών αγώνων και στην τρίτη - στην οποία είχε μαζευτεί όλο το πλήθος - έδειχνε τον γάμο στο Σκορπιό.

onassis_wedding

Η Jackie Kennedy μια γυναίκα φιλόδοξη και «λυσσασμένη», εκδικούμενη τις απιστίες του συζύγου της, προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών John Kennedy, άρχισε να τον απατά ασυστόλως με όποιο αρσενικό της γυάλιζε. Ξεκίνησε από τα αδέλφια του. Κοιμήθηκε και με τον Bobby και με τον Ted. Και μετά πήραν σειρά οι επιχειρηματίες, οι κοσμικοί και οι σταρ του Hollywood.

Ήταν μια γυναίκα εθισμένη στο σεξ, στο χρήμα και στην φήμη. Αρχικά πλησίασε τον Ωνάση για να τον πείσει να χρηματοδοτήσει την προεκλογική εκστρατεία του Ted Kennedy. Και μάλλον τότε της μπήκε η ιδέα του γάμου. Εκείνος όμως γιατί την παντρεύτηκε; Μάλλον για κάποιους παρόμοιους λόγους, συν το γεγονός ότι τον χλεύαζαν και τον «κυνηγούσαν» στην Αμερική σαν φοροφυγά και φοροοφειλέτη. Αν παντρευόταν την «αγία» χήρα του προέδρου, θα είχε και διαφορετική αντιμετώπιση.

Onassis_wedding_-_jackie_Magazine-cover

Το «προξενιό» έκανε άθελα της η αδελφή της Jackie, η πριγκίπισσα Lee Radziwill, η οποία ήταν ήδη ερωμένη του Έλληνα μεγιστάνα. Στις 17 Αυγούστου 1968, δυο μέρες μετά της Παναγίας, στο Σκορπιό, πάνω στη θαλαμηγό «Χριστίνα», ο Ωνάσης πήρε την απόφαση να διαλύσει το δεσμό του με τη Μαρία Κόλλας και να ζητήσει σε γάμο την Jackie. Την κάλεσε να πάει στο νησί και η Jackie έφτασε μαζί με τα παιδιά της και τον Ted (Edward) Kennedy. Τα είπανε, τα συμφωνήσανε, υπέγραψαν και ένα συμβόλαιο που όμοιο του δεν είχε ξαναυπάρξει.

family-a_M

Έτσι στις 20 Οκτωβρίου 1968 στον Σκορπιό έγινε ο πιο μυθικός γάμος που έχει γίνει στη χώρα μας. Η πρώην πρώτη κυρία των ΗΠΑ που έγινε χήρα στα 34 της, μετά τη δολοφονία του άντρα της, παντρεύτηκε τον Έλληνα εφοπλιστή Αριστοτέλη Ωνάση. Εκείνη ήταν 39 ετών και εκείνος 62.

Η θλιμμένη χήρα ζητούσε προστασία για εκείνη και τα παιδιά της. Ο ισχυρός Έλληνας από τη μεριά του, με χαρά θα συνέδεε το όνομά του με τη λάμψη της διασημότερης γυναίκας του κόσμου, και της δυναστείας Κέννεντι, κατακτώντας τη γυναίκα-«τρόπαιο». Το προγαμιαίο συμβόλαιο εξασφάλιζε οικονομικά την ίδια και τα παιδιά της δια βίου. Αλλά και εκείνη είχε δια βίου την υποχρέωση να λέγεται: Jackie Kennedy-Onassis.

onassis_-_jackie

Η Jackie, μπήκε δυναμικά και σαρωτικά στην ζωή του Ωνάση, στα σπίτια του, στους τραπεζικούς λογαριασμούς του, στο Σκορπιό και στο περίφημο κότερο «Χριστίνα». Το πρώτο πράγμα που ζήτησε από τον Άρη, ήταν να ξεκρεμάσει τον πίνακα με την προσωπογραφία της μητέρας των παιδιών του, της Τίνα Λιβανού, που δέσποζε στο σαλόνι. Και πράγματι το πορτραίτο εξαφανίστηκε.

40th-a_M

Η «ιερή χήρα» του δολοφονηθέντος προέδρου J.F Kennedy άφησε άφωνη την Αμερική, με την απόφασή της να παντρευτεί τον «Έλληνα πειρατή» (όπως τον αποκαλούσαν τα media των ΗΠΑ) Αριστοτέλη Ωνάση. Γυναίκα με στυλ, πλούσια, διάσημη, άξια σεβασμού, ξαφνικά έπεσε στη κρεβατοκάμαρα ενός 62χρονου κροίσου, ο οποίος κατηγορούνταν στις ΗΠΑ ως φοροφυγάς.

Το γεγονός ότι ο Ωνάσης την παντρεύτηκε, έκανε πολλά στόματα να κλείσουν, να σταματήσουν οι διώξεις εναντίον του και να πάψουν τα έντυπα να γράφουν αρνητικά σχόλια και άρθρα.

____________________________2_
Ο γάμος στον Σκορπιό. Σαφώς πιο ψηλή από εκείνον, έχει δίπλα της τα παιδιά της. Την Καρολίνα και με σκυφτό κεφάλι ο Τζον-Τζον

_______________________________Lee_Radziwill
Με την αδελφή της, πριγκίπισσα Lee Radziwill

____________________________________________________
Με την Χριστίνα οι σχέσεις τους ποτέ δεν ήταν καλές

___________________________Jackie
Ο Ωνάσης χρησιμοποίησε την Jackie για να «καθαρίσει» το όνομα του στα Αμερικάνικα MME

__Jackie________________________
Η Jackie χρησιμοποίησε τον Ωνάση για να εξασφαλίσει την δια βίου ευτυχία του χρήματος

______________________________________________
Ότι και να έκαναν, όπου και να πήγαιναν παντού υπήρχαν φωτογράφοι. Δημοσιότητα στο maximum

__________________________
Γενική άποψη του Σκορπιού