Μια Ελληνίδα «εισέβαλε» στην τρίτη σεζόν της δηµοφιλούς σειράς «Emily in Paris», που προβάλλεται στο Νetflix, και µε το εκρηκτικό ταµπεραµέντο της έφερε τα πάνω κάτω στη γαλλική πρωτεύουσα και στη ζωή των πρωταγωνιστών.

Ο λόγος για την καλλιτέχνιδα «Sofia Sideris», η οποία διαδραµατίζει ρόλο-κλειδί στον τρίτο κύκλο της αγαπηµένης σειράς και την οποία υποδύεται η σαγηνευτική Ελληνοαµερικανίδα ηθοποιός Μελία Κράιλινγκ. Η 32χρονη µπορεί να έχει γεννηθεί στη Γενεύη και να έχει περάσει µεγάλο µέρος της ζωής της στο Λονδίνο, όπου σπούδασε χορό στο διακεκριµένο Northern School of Contemporary Dance του Leeds, όµως τα παιδικά της χρόνια είναι γεµάτα µε ελληνικές µνήµες, αφού µεγάλωσε στην Αθήνα. Κατά την περίοδο που έζησε στην Ελλάδα, φοίτησε σε αγγλικό σχολείο και στο «φυτώριο» της Κρατικής Σχολής Χορού στο Κολωνάκι.

Το όνειρό της

Άλλωστε, η ίδια δεν είχε σκεφτεί τον εαυτό της ως ηθοποιό, αλλά το όνειρό της ήταν να γίνει χορεύτρια. Από όταν είδε µια παράσταση της Pina Bausch, συνειδητοποίησε πως ο χορός ήταν ο προορισµός της, ωστόσο ένας τραυµατισµός την έστρεψε στην υποκριτική. Ο πατέρας της είναι ο Αµερικανός Ράνταλ Α. Κράιλινγκ και η µητέρα της η Ελληνίδα δηµοσιογράφος Κάτια ∆ηµοπούλου.

Η Μελία µετά την Αθήνα και το Λονδίνο έζησε στο Λος Αντζελες, όπου έχτισε σταδιακά την καριέρα της, που έχει ξεκινήσει µε τους καλύτερους οιωνούς. «Ασε που ο καιρός εκεί µοιάζει περισσότερο µε τον καιρό στην Ελλάδα από εκείνον του Λονδίνου», έχει πει στο andro.gr για την «πόλη των αγγέλων». Τώρα ετοιµάζεται να µετακοµίσει στη Νέα Υόρκη µαζί µε τον σκύλο της, που ακούει στο όνοµα «Ούζο».



Η καταγωγή της

Στην ίδια συνέντευξη µάλιστα έχει µιλήσει για την ελληνική καταγωγή της, την οποία, όπως λέει, δεν κρύβει ποτέ. Το αντίθετο: «Μου αρέσει πολύ να µιλάω για την Ελλάδα. ∆εν έχω γνωρίσει κανέναν που να µη θέλει να έρθει στα νησιά! Ακόµη και στην Αθήνα». Αλλωστε, και το όνοµά της είναι εµπνευσµένο από την ελληνική µυθολογία, στην οποία η Μελία είναι µία από τις Ωκεανίδες. Αλλά και η εντυπωσιακή εξωτερική της εµφάνιση παραπέµπει στην αρχαιοελληνική οµορφιά.

Η ίδια δεν αποκλείει το ενδεχόµενο να επιστρέψει στην Ελλάδα. Οπως έχει δηλώσει στο asisters. gr, «όταν µου πρότειναν την ταινία “Το τελευταίο σηµείωµα”, ήρθα σε χρόνο-µηδέν και µε µεγάλη χαρά», είπε για τη συµµετοχή της στην ταινία του Παντελή Βούλγαρη. Σε συνέντευξή της στο περιοδικό «Glamour» η πολλά υποσχόµενη Κράιλινγκ µίλησε για το πώς προέκυψε ο ρόλος της στη σειρά του Netflix, περιγράφοντας µια παράδοξη σύµπτωση. Η ηθοποιός βρισκόταν στην Αθήνα και ετοιµαζόταν να ταξιδέψει στο νησί της Υδρας για µια εικαστική έκθεση, όταν έλαβε e-mail από τον ατζέντη της για τον ρόλο µιας Ελληνίδας καλλιτέχνιδος που ζει στην... Υδρα και πηγαίνει στο Παρίσι για να εκθέσει τα έργα της στην γκαλερί της Καµίλ! «∆εν υπάρχει περίπτωση να συµβαίνει αυτό. Είµαι στο νησί που γράφουν... Και έτσι απαντώ απλώς “Τέλος”. Ηταν πραγµατικά ένα διασκεδαστικό, τρελό πράγµα», εξοµολογήθηκε η ίδια.

Με τον Κόρντεν

Το νέο βήµα της Μελίας είναι η σειρά «Mammals», στην οποία πρωταγωνιστεί µαζί µε τον παρουσιαστή του «Late, late show», Τζέιµς Κόρντεν. Πρόκειται για µια «σκοτεινή, κωµικοδραµατική σειρά», που πραγµατεύεται τις περίπλοκες καταστάσεις του γάµου και της πίστης. Η σειρά «Mammals» από τις 11 Νοεµβρίου είναι διαθέσιµη για streaming στο Prime Video και έχει κερδίσει τις εντυπώσεις κοινού και κριτικών.





Η πορεία της

Η Μελία Κράιλινγκ µε σταθερά και αποφασιστικά βήµατα τα τελευταία δέκα και πλέον χρόνια έχει κατακτήσει το Χόλιγουντ, πρωταγωνιστώντας σε επιτυχηµένες παραγωγές, ενώ κατατάσσεται ανάµεσα στους ανερχόµενους ηθοποιούς που έχουν να δώσουν πολλά στη βιοµηχανία του θεάµατος. Εκανε το κινηµατογραφικό της ντεµπούτο στο µικρού µήκους «Room to forget» το 2011, ενώ σηµαντικός σταθµός στην καριέρα της ήταν ο ρόλος στην ταινία της Marvel «Guardians of the Galaxy». Στις δουλειές της στην τηλεόραση ξεχωρίζουν το ιστορικό δράµα «Βοργίες» πλάι στον Τζέρεµι Αϊρονς, οι σειρές «Tyrant», «The last tycoon», «Salvation», «Filthy rich», «The other wife» και οι ταινίες «Suspension of disbelief», «Mind gamers» και «Committed».

*Δημοσιεύτηκε στο Secret στις 30 Δεκεμβρίου 2022.