Ζωή σαν… «βασίλισσα» έκανε η πρώην ερωμένη του επίτιμου βασιλιά της Ισπανίας Χουάν Κάρλος Κορίνα Σεν-Βιτγκενστάιν, χάρις στο καταπίστευμα των 65 εκ. ευρώ που της έδωσε ο 85χρονος σήμερα αυτοεξόριστος μονάρχης.

_____________

Το σκάνδαλο που ταρακούνησε την Ισπανία και το παλάτι, αλλά και τον ίδιο τον Χουάν Κάρλος.

Όπως έγινε γνωστό, η επιχειρηματίας έχει βγάλει προς πώληση το «παλάτι» που αγόρασε λίγο καιρό μετά τον χωρισμό τους, ενώ όλα δείχνουν ότι τα χρήματα προήλθαν από το καταπίστευμα που της έδωσε ο 85χρονος σήμερα αυτοεξορισμένος μονάρχης.

Ο λόγος για το Chyknell Hall, που βρίσκεται σε ένα βουκολικό τοπίο στην αγγλική κομητεία Σροπσάιρ. Ένα τεράστιο καταφύγιο σε κτήμα 200 στρεμμάτων εξαιρετικής φυσικής ομορφιάς. Η έπαυλη Regency είναι το κυρίως οίκημα του κτήματος που διαθέτει επίσης εξοχικές κατοικίες, αχυρώνες, στάβλο και πάρκο με δάσος.

Όσο για την τιμή πώλησής του, αναμένεται να ξεπεράσει τα 15 εκατομμύρια ευρώ, όπως αναφέρεται στους Times.

Η ιστορία του κτήματος εκτείνεται από τον 13ο αιώνα και αυτό που κάνει την πώλησή του ακόμα πιο ενδιαφέρουσα, είναι ο δεσμός της ιδιοκτήτριας με τον Χουάν Κάρλος.

Η γερμανικής καταγωγής Δανή επιχειρηματίας, της οποίας η σχέση με τον παντρεμένο μονάρχη έγινε δημόσια γνωστή το 2012, δύο χρόνια πριν από την παραίτησή του το 2014, αγόρασε το κτήμα για 6 εκατομμύρια λίρες το 2015 και έχει πραγματοποιήσει εκτεταμένες εργασίες για τον εκσυγχρονισμό του.

Kllkmkllkmmll

«Έχει μεταμορφώσει το ακίνητο και τους χώρους του σε κάτι αρκετά εντυπωσιακό και είναι πολύ αγαπητή στην τοπική κοινωνία» είπε ένας φίλος της στη Mail On Sunday.

«Το Chyknell αναφέρεται για πρώτη φορά στα αρχεία της χώρας το 1209, όταν ανήκε στην οικογένεια De Checkenhull που έδωσε το όνομά της στο κτήμα», εξηγούν στον επίσημο ιστότοπο. «Η διατηρητέα κατοικία χτίστηκε το 1814 και αποτελεί σήμερα απόδειξη της πολυτελούς ζωής». Το κτήμα είναι επίσης ένας δημοφιλής χώρος γάμων.

H πρώην ερωμένη του επίτιμου βασιλιά της Ισπανίας Χουάν Κάρλος, δημιούργησε έναν περίπλοκο ιστό από τουλάχιστον 12 εταιρείες και αδιαφανή καταπιστεύματα σε φορολογικούς παραδείσους που βρίσκονται χιλιάδες χιλιόμετρα από την κατοικία της στο Μονακό όσο διατηρούσε παράνομη σχέση μαζί του.

Ο στόχος αυτής της περίπλοκης οικονομικής δομής, η οποία σχεδιάστηκε κατά τη διάρκεια της σχέσης της με τον πρώην μονάρχη, ήταν να αποκρύψει λογαριασμούς και περιουσίες αξίας άνω των 70 εκατομμυρίων ευρώ, όπως αναφέρει η El Pais.

Ο άτακτος Βασιλιάς και η κρυφή συμφωνία με τη δυστυχισμένη Σοφία

lklmkllklmkklm

Ο Χουάν Κάρλος παντρεύτηκε τη Σοφία το 1962 και αυτή η εξωσυζυγική σχέση δεν ήταν η πρώτη, αφού επί 40 χρόνια πέρασαν πολλές γυναίκες από τη ζωή του, σύμφωνα με φήμες. Ωστόσο, όλα τα φλερτ του ήταν περιστασιακά μέχρι που γνώρισε τη Δανή επιχειρηματία το 2004.

«Νομίζω ότι είδε σε εμένα ένα διαφορετικό είδος γυναίκας από αυτές που είχε συναντήσει στο παρελθόν. Πιστεύω ότι γοητεύτηκε από το γεγονός ότι του φερόμουν σαν να ήταν ένας απλός άνδρας και όχι σαν σύμβολο», έχει δηλώσει η Βιτγκενστάιν.

Η σχέση τους έγινε γνωστή το 2012 όταν ο Βασιλιάς έσπασε τον γοφό του σε σαφάρι στην Μποτσουάνα, όπου τον συνόδευε η φιλενάδα του, (τότε δεν ήταν ζευγάρι αλλά φίλοι, όπως ισχυρίζεται).

Η Βίτγκενσταϊν έχει πει ότι η βασίλισσα Σοφία ήταν βαθύτατα δυστυχισμένη στον γάμο της με τον Χουάν Κάρλος και ισχυρίστηκε ότι η ίδια και ο γιος της Φελίπε την χρησιμοποίησαν ως αποδιοπομπαίο τράγο. Μάλιστα, η ερωμένη έκανε λόγο για προγραμματισμένη εκστρατεία δυσφήμησης εναντίον της, σε μία απόπειρα να εκθρονίσουν τον Χουάν Κάρλος για να ανέβει ο Φελίπε στον θρόνο. Κάτι που συνέβη δύο χρόνια μετά την αποκάλυψη της παράνομης σχέσης της με τον βασιλιά.

Το 2014 ο Χουάν Κάρλος παραιτήθηκε από τον θρόνο για χάρη του γιου του που έγινε βασιλιάς μαζί με τη σύζυγό του Λετίσια.

«Οι δυο τους είχαν έναν δυσλειτουργικό γάμο και η βαθύτατα δυστυχισμένη Σοφία είχε ως μοναδικό στόχο της ζωής της να δει τον γιο της στον θρόνο. Με χρησιμοποίησαν σαν αποδιοπομπαίο τράγο για να πετύχουν αυτό το σχέδιο, ενώ η βασιλική οικογένεια βίωνε ένα εσωτερικό πραξικόπημα», είπε σε συνέντευξή της η Βιτγκενστάιν.

«Οτιδήποτε ήταν προβληματικό για τη βασιλική οικογένεια, οτιδήποτε προκαλούσε πρόβλημα στη φήμη τους, όλα τα έριχναν σε μένα» ανέφερε.

Μιλώντας για τα 65 εκατ. ευρώ που της έκανε δώρο ο πρώην βασιλιάς το 2012, η ίδια είχε υποστηρίξει ότι αυτός ήταν ένας τρόπος να την φροντίσει, καθώς πίστευε ότι θα την αποκόψουν από τη διαθήκη του... «Οι άνθρωποι πιστεύουν ότι είμαι κάποιου είδους εγκληματίας. Δεν έχω κάνει κάποιο λάθος και είμαι πολύ αισιόδοξη ότι αυτό θα τελειώσει θετικά για εμένα» είπε.

Η ίδια πήγε στα δικαστήρια πριν από λίγους μήνες τον Χουάν Κάρλος, κατηγορώντας τον για εκστρατεία δυσφήμισης σε βάρος της, αλλά δεν δικαιώθηκε.