Επίθεση µε γιαούρτι δέχθηκε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, ενώ έτρωγε µε την οικογένειά του ξέγνοιαστος σε µεζεδοπωλείο στα Πετράλωνα την Κυριακή 30 Απριλίου. Αυτή η ακραία πράξη που τελέστηκε κατά του κ. Πλεύρη δεν είναι κάτι καινούργιο, καθώς εδώ και αρκετά χρόνια αµέτρητοι πολιτικοί έχουν δεχθεί επίθεση µε γιαούρτι. Μάλιστα, το φαινόµενο είχε πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις στα µνηµονιακά χρόνια, ειδικότερα την περίοδο 2011-2012.

Παναγιώτης Ψωμιάδης (2006)

Επίθεση µε γιαούρτι από συνταξιούχο δέχθηκε το 2006 ο τότε νοµάρχης Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Ψωµιάδης, σε αποκαλυπτήρια προτοµής του τραγουδιστή Στέλιου Καζαντζίδη στη Θέρµη. Ο άνδρας πλησίασε τον κ. Ψωµιάδη και ύστερα από έναν σύντοµο διάλογο µαζί του έβγαλε ένα κεσεδάκι µε γιαούρτι και του το πέταξε. Ο συνταξιούχος πιάστηκε από πολίτες που βρίσκονταν στο σηµείο και στη συνέχεια παραδόθηκε στην Αστυνοµία. Ο κ. Ψωµιάδης, µιλώντας στη συνέχεια, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Τον συγχωρώ. Ας τον έχει καλά ο Θεός».



Κυριάκος Μητσοτάκης (2008)

Το 2008 ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όντας βουλευτής της Νέας ∆ηµοκρατίας, βρέθηκε στη θέση του κ. Πλεύρη, αφού και αυτός δέχθηκε επίθεση µε γιαούρτια στην αίθουσα τελετών του Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Ο κ. Μητσοτάκης είχε βρεθεί σε ηµερίδα για τη βιώσιµη ανάπτυξη και την ώρα που η εκδήλωση ήταν σε εξέλιξη, στην αίθουσα µπήκαν νεαροί, οι οποίοι εκτόξευσαν αυγά, γιαούρτια και άλλα αντικείµενα.

Αλέκος Αλαβάνος (2010)

Θύµα γιαουρτώµατος είχε πέσει το 2010 και ο Αλέκος Αλαβάνος κατά τη διάρκεια της περιοδείας που έκανε στις γειτονιές της Αθήνας, προκειµένου να διεκδικήσει την Περιφέρεια Αττικής. Ο κ. Αλαβάνος είχε βρεθεί στον Αγιο Παντελεήµονα όταν δέχτηκε επίθεση από ακροδεξιούς µε γιαούρτια, αυγά και ντοµάτες, ενώ υπήρξαν και χτυπήµατα.



Θεόδωρος Πάγκαλος (2011)

Το 2011, ο τότε αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θεόδωρος Πάγκαλος, βρισκόταν σε ταβέρνα στην περιοχή των Καλυβίων όταν δέχθηκε επίθεση µε γιαούρτια από άτοµα που δήλωσαν κάτοικοι. Οι συγκεκριµένοι πέταξαν γιαούρτια κατά του κ. Πάγκαλου φωνάζοντας: «∆εν τα φάγαµε µαζί».



Λιάνα Κανέλλη (2011)

Η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη δέχθηκε το 2011 και εκείνη επίθεση µε γιαούρτι από διαδηλωτές. Η κ. Κανέλλη, καθώς εκινείτο προς τη Βουλή, πέρασε από τη Βασιλίσσης Σοφίας, όπου γινόταν διαδήλωση. Αρχικά προκλήθηκε ένταση και κάποιος επιτέθηκε στο αυτοκίνητό της µε γιαούρτι. Ωστόσο, έπειτα από παρέµβαση των ψυχραιµότερων επετράπη στη βουλευτή να συνεχίσει τη διαδροµή της, χωρίς να δοθεί περαιτέρω έκταση στο συµβάν. Οι παρευρισκόµενοι διαδηλωτές, οι οποίοι δήλωσαν ότι είναι «αγανακτισµένοι», θεώρησαν ότι η κ. Κανέλλη θα καταψήφιζε το Μεσοπρόθεσµο Πρόγραµµα.



Ευάγγελος Βενιζέλος (2012)

Το 2012 ένας συνταξιούχος επιτέθηκε µε γιαούρτι εναντίον του τότε υπουργού Οικονοµίας, Ευ. Βενιζέλου. Κατά τη διάρκεια της Εθνικής Συνδιάσκεψης του ΠΑΣΟΚ, ο εν λόγω άνδρας πλησίασε τον κ. Βενιζέλο και του πέταξε γιαούρτι. Αµέσως επενέβησαν οι άνδρες ασφαλείας, που αποµάκρυναν τον επιτιθέµενο. Ο κ. Βενιζέλος κράτησε την ψυχραιµία του και πήγε να αλλάξει. Σηµειώνεται ότι τα «σκάγια» πήραν και τον Μιχάλη Καρχιµάκη.



*Δημοσιεύτηκε στο Secret στις 6 Μαΐου 2023.