Ο Έλον Μασκ αποκαλεί την τρανς κόρη του, Βίβιαν, «κομμουνίστρια» που πιστεύει ότι «όποιος είναι πλούσιος είναι κακός» και κατηγορεί το ιδιωτικό σχολείο όπου φοίτησε ότι της έκανε πλύση εγκεφάλου, σύμφωνα με τη νέα βιογραφία του.

Η αποξένωση

Ο μεγιστάνας της Tesla και της SpaceX και CEO του X μίλησε για την οδυνηρή αποξένωσή του από την τρανς κόρη του, θεωρώντας ότι για τα πολιτικά «πιστεύω» της ευθύνεται το ακριβό ιδιωτικό λύκειο στο οποίο φοιτούσε.

Το 19χρονο πλέον παιδί του Μασκ άλλαξε πέρυσι νόμιμα φύλο σε θηλυκό και το όνομά του σε «Βίβιαν Τζένα Γουίλσον», υποστηρίζοντας σε δικαστικές καταθέσεις ότι «δεν επιθυμεί πλέον να σχετίζεται με οποιονδήποτε τρόπο» με το δισεκατομμυριούχο πατέρα της.

Σε απόσπασμα από την επερχόμενη βιογραφία του Μασκ, την οποία δημοσίευσε την Πέμπτη η «Wall Street Journal», ο συγγραφέας Γουόλτερ Αΐζακσον έγραψε ότι η ρήξη του Μασκ με τη Βίβιαν «τον πόνεσε περισσότερο από οτιδήποτε άλλο στη ζωή του μετά το θάνατο του πρωτότοκου παιδιού του», το οποίο πέθανε μόλις δέκα εβδομάδων από σύνδρομο αιφνίδιου βρεφικού θανάτου.

«Πέρα από το σοσιαλισμό, έγινε κομμουνίστρια και πίστευε ότι όποιος είναι πλούσιος, είναι κακός» είπε ο Μασκ στο συγγραφέα, επιρρίπτοντας εν μέρει την ευθύνη στο Crossroads, το ιδιωτικό σχολείο στη Σάντα Μόνικα, όπου τα ετήσια δίδακτρα φτάνουν έως και 50.000 δολάρια, γράφει η «Daily Mail».

Ο βιογράφος αποκαλύπτει ότι στην οδυνηρή ρήξη του Μασκ με τη Βίβιαν οφείλεται εν μέρει η διαρκής αντίθεση του δισεκατομμυριούχου με την ιδεολογία των «woke» (επαγρύπνηση εναντίον φυλετικών προκαταλήψεων και διακρίσεων), την οποία θεωρεί απειλή για τον ανθρώπινο πολιτισμό και η οποία αποτέλεσε το κίνητρο για την εξαγορά του Twitter πέρυσι, έναντι 42 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Ontime