Ο Λιονέλ Μέσι συνεχίζει να κάνει επενδύσεις. Ο τραπεζικός λογαριασμός του κορυφαίου ποδοσφαιριστή στον κόσμο φουσκώνει καθημερινά για τις παραστάσεις που δίνει στο MLS με τη φανέλα της Ίντερ Μαϊάμι. Ο αρχηγός της Εθνικής Αργεντινής μάλιστα φροντίζει να κάνει ό,τι περνά από το χέρι του για να μεγαλώνει την περιουσία του και να αυξάνει τα έσοδά του. Τελευταίο του επενδυτικό χτύπημα είναι η αγορά μίας παραθαλάσσιας υπερπολυτελούς έπαυλης στο Μαϊάμι. Μία βίλα για την οποία δαπάνησε 10.800.000 δολάρια, ήτοι 10.000.000 ευρώ.

Το ακίνητο βρίσκεται στη Φλόριντα και συγκεκριμένα στο Φορτ Λοντερντέιλ της κομητείας Πινέλας. Γεμάτο με γοητευτικά κανάλια για βαρκάδες, το Φορτ Λοντερντέιλ έχει το παρατσούκλι «η Βενετία της Αμερικής». Εκεί λοιπόν που για πολλά χρόνια απολάμβανε τις διακοπές του και τα 37 χιλιόμετρα αμμουδιάς διάλεξε να πάρει το νέο… φτωχικό του ο Λιονέλ Μέσι, που φυσικά μόνο φτωχικό δεν είναι. Σε μια έκταση 3.200 τετραγωνικών μέτρων που αγόρασε βρίσκεται η έπαυλη των περίπου 400 τετραγωνικών μέτρων. Χτίστηκε το 1988 και επεκτάθηκε το 2000. Βρίσκεται σε ένα αδιέξοδο και έχει πρόσοψη μήκους 52 μέτρων στη θάλασσα. Διαθέτει δύο αποβάθρες, μία πισίνα μπροστά στη θάλασσα, ένα γυμναστήριο, αίθουσα σπα, εξωτερική κουζίνα, οκτώ υπνοδωμάτια, δέκα μπάνια και κλειστούς χώρους στάθμευσης για τρία αυτοκίνητα. Οι φόροι ιδιοκτησίας για τη συγκεκριμένη έπαυλη υπολογίζονται σε 83.400 δολάρια ετησίως (77.000 ευρώ).

Κοντά στο γήπεδο

Το νέο σπίτι του Μέσι απέχει περίπου οκτώ χιλιόμετρα από το Drive Pink Stadium και τις παρακείμενες προπονητικές εγκαταστάσεις της Ίντερ Μαϊάμι. Βέβαια η ομάδα αναμένεται να μετακομίσει στο δικό της σπίτι -τώρα παίζει στο DRV PNK Stadium στο Φορτ Λοντερντέιλ-, καθώς οι ιδιοκτήτες της έχουν ξεκινήσει την κατασκευή του Miami Freedom Park (Πάρκο Ελευθερίας του Μαϊάμι), ενός πολυχρηστικού πάρκου ανατολικά του διεθνούς αεροδρομίου του Μαϊάμι, που θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων 11 δημόσια γήπεδα ποδοσφαίρου, ξενοδοχείο, καταστήματα και εστιατόρια.

Ο γείτονας

Ο επί χρόνια συμπαίκτης του Μέσι, Σέρχιο Μπουσκέτς, ο οποίος εντάχθηκε στην Ίντερ Μαϊάμι μαζί του, πλήρωσε πρόσφατα περίπου 8.700.000 δολάρια (8.100.000 ευρώ) για ένα παραθαλάσσιο σπίτι στο Sea Ranch Lakes, ένα χωριό στην κομητεία Μπρόουραντ που είναι μέρος της μητροπολιτικής περιοχής του Μαϊάμι και δεν απέχει πολύ από τη νέα έπαυλη του Μέσι.

Ο Μέσι διαθέτει επίσης τρία πολυτελή διαμερίσματα στο Sunny Isles Beach, σε ένα μικρό νησί στη βορειοανατολική κομητεία Miami-Dade, μεταξύ αυτών ένα σπίτι στο Porsche Design Tower. Πρόκειται για μία πολυτελή πολυκατοικία, που διαθέτει 132 οικιστικές μονάδες, όλες με θερινές κουζίνες, τζάκι και γκαράζ εντός της μονάδας για να στεγάζουν εντός του σπιτιού οι ιδιοκτήτες τα πολύτιμα οχήματά τους.

Ακίνητα σε Βαρκελώνη, Ίμπιζα, Ροζάριο

Είναι πολλά τα λεφτά που έχει διαθέσιμα για επενδύσεις ο Λιονέλ Μέσι και η αγορά ακινήτων είναι προσφιλής για αυτόν και τους συνεργάτες του.

Τόσο ως παίκτης της Μπαρτσελόνα όσο και στην Παρί και τώρα στην Ίντερ Μαϊάμι, καλοπληρωμένος παντού, οι άνθρωποί του ακουμπούσαν τα χρήματά του σε ακίνητα, στα οποία είτε κατοικούσε είτε αποτελούσαν χώρους προς ενοικίαση.

Πάνω από μια δεκαετία, η κύρια κατοικία του Μέσι ήταν στη Βαρκελώνη, για την οποία πλήρωσε περίπου 2.000.000 ευρώ το 2009. Βρίσκεται στο Castelldefels, μία παραθαλάσσια πόλη περίπου 25 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα της Καταλονίας.

Η σημερινή εκτιμώμενη αξία του ανέρχεται σε 6.500.000 ευρώ, καθώς έχει προχωρήσει και στην αγορά ενός παρακείμενου οικοπέδου, ενώ διαθέτει γυμναστήριο, σπα, γήπεδο, πισίνα, μία μεγάλη βεράντα για χαλάρωση και μπάρμπεκιου και ένα γήπεδο ποδοσφαίρου. Παραμένει ασαφές εάν ο Μέσι εξακολουθεί να έχει τη συγκεκριμένη κατοικία ή την πούλησε μετά τη λήξη του συμβολαίου του με την Μπαρτσελόνα.

Το 2017 ο Μέσι ξόδεψε 28.000.000 ευρώ για το πρώτο του ξενοδοχείο, ένα παραθαλάσσιο ακίνητο τεσσάρων αστέρων στο Sitges της Καταλονίας, περίπου 38 χιλιόμετρα από το σπίτι του στη Βαρκελώνη. Χτίστηκε το 2013, διαθέτει 77 δωμάτια, ένα σπα και ένα πολυτελές μπαρ στον τελευταίο όροφο με πισίνα και πανοραμική θέα. Πλέον έχει τη δική του αλυσίδα, καθώς έχει αποκτήσει πέντε boutique ακίνητα σε όλη την Ισπανία και ένα στην Ανδόρα.

Το 2022 επένδυσε στην πατρίδα του, καθώς έχτισε στο Ροζάριο της Αργεντινής ένα σπίτι που αποκαλεί «Το Φρούριο», με ένα μεγάλο γήπεδο, ένα γυμναστήριο και ένα υπόγειο γκαράζ με 15 θέσεις στάθμευσης. Εικάζεται ότι ο Μέσι σχεδιάζει να κάνει το ακίνητο αυτό κύρια κατοικία του μόλις αποσυρθεί. Πέρυσι τέτοιο καιρό φέρεται να αγόρασε επίσης μία έπαυλη στην Ίμπιζα για 11.180.000 δολάρια.

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Απογευματινή»