Σαν σήμερα, πριν από 9 χρόνια, στην πίστα της Σουζούκα, γράφτηκε μια «μαύρη σελίδα» στην ιστορία της Formula 1, με το δυστύχημα του Ζιλ Μπιανκί να παγώνει τον κόσμο του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Είχαν περάσει 20 χρόνια από τον τραγικό θάνατο του Άιρτον Σένα στην Ίμολα, για να θρηνήσει η F1 ακόμα έναν πιλότο. Ο Ζιλ Μπιανκί έχασε τη ζωή του στην Ιαπωνία σε ένα ατύχημα που έμελλε να αποτελέσει το έναυσμα για να γίνουν πολύ πιο αυστηρά τα πρωτόκολλα ασφάλειας του σπορ.

Οικογένεια οδηγών και το "καμπανάκι" του πεπρωμένου

Ο πατέρας του Ζιλ Μπιανκί, Φιλίπ, ήταν πρώην επαγγελματίας οδηγός καρτ και ο άνθρωπος που εισήγαγε τον Ζιλ στον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Αποτέλεσε την καθοδηγητική δύναμη στην αγωνιστική καριέρα του και οι δυο τους παρέμειναν πολύ κοντά σε όλη τη ζωή του.



Ο θείος του, Λουσιάν Μπιανκί, ήταν επίσης οδηγός αγώνων και θρύλος στον κόσμο μηχανοκίνητου αθλητισμού. Αγωνιζόταν σε διάφορα μηχανοκίνητα σπορ καθ' όλη τη διάρκεια της καριέρας του, συμπεριλαμβανομένων των αγώνων ράλι, των αγώνων αυτοκινήτων τουρισμού και των αγώνων αντοχής. Σημαντικότερο επίτευγμά του το ότι κέρδισε τον διάσημο αγώνα 24 ωρών του Le Mans το 1968, οδηγώντας ένα Ford GT40.



Ο Λουσιάν Μπιανκί έφυγε από τη ζωή σε ένα ατύχημα κατά τη διάρκεια των δοκιμών για τις 24 Ώρες του Le Mans το 1969, κάτι που είχε βαθιά επίδραση στην οικογένεια και ήταν μια συνεχής υπενθύμιση για τον Ζιλ όσον αφορά τους κινδύνους του μηχανοκίνητου αθλητισμού και ένα καμπανάκι θα έλεγε κανείς του πεπρωμένου...



Νονός του Σαρλ Λεκλέρκ

Ο Σαρλ Λεκλέρκ, που πρωταγωνιστεί στις πίστες Formula 1, ήταν στενός φίλος του Μπιανκί αλλά και βαφτισιμιός του. Ο Λεκλέρκ επηρεάστηκε βαθιά από τον θάνατο του μέντορά του, συνέχισε την κληρονομιά του νονού του στο άθλημα και έγινε υποστηρικτής της αύξησης της ασφάλειας στο άθλημα, χρησιμοποιώντας το βήμα του για να πιέσει για αυστηρότερα πρωτόκολλα ασφαλείας και καλύτερη προστασία των οδηγών.

Το χρονικό του δυστυχήματος

Στις 5 Οκτωβρίου 2014 ο Ζιλ Μπιανκί συμμετείχε στο ιαπωνικό γκραν πρι της Σουζούκα. Ο αγώνας επηρεάστηκε από έντονη βροχή, η οποία προκάλεσε αρκετές συγκρούσεις και κόκκινες σημαίες κατά τη διάρκεια της ημέρας. Ο Μπιανκί, που οδηγούσε για τη Marussia, είχε εκκινήσει στη 19η θέση, αλλά 14ος τη μοιραία στιγμή.

Στον 43ο γύρο του αγώνα, ο Άντριαν Σούτιλ τράκαρε τη Sauber του στη στροφή 7, με αποτέλεσμα να κυματίσουν οι κίτρινες σημαίες και να βγει το virtual safety car. Στη συνέχεια, οι αλυτάρχες απομάκρυναν το μονοθέσιο του Σούτιλ από την πίστα, ωστόσο, δευτερόλεπτα αργότερα, ο Μπιανκί έχασε τον έλεγχο του μονοθεσίου του στην ίδια στροφή και βγήκε εκτός πίστας, πέφτοντας στο πίσω μέρος ενός τρακτέρ που χρησιμοποιούνταν για την ανάκτηση του μονοθεσίου του Σούτιλ.



Ο Μπιανκί υπέστη σοβαρή κρανιοεγκεφαλική κάκωση που συχνά οδηγεί σε κώμα ή και στον θάνατο. Μεταφέρθηκε με αεροδιακομιδή σε κοντινό νοσοκομείο, όπου υποβλήθηκε σε επείγουσα χειρουργική επέμβαση, αλλά η κατάστασή του παρέμεινε κρίσιμη και στη συνέχεια μεταφέρθηκε αεροπορικώς σε νοσοκομείο της Νις, στη Γαλλία, όπου παρέμεινε σε κώμα για αρκετούς μήνες.

Δυστυχώς, δεν συνήλθε ποτέ από τα τραύματά του και πέθανε στις 17 Ιουλίου 2015, σε ηλικία 25 ετών.

Το ατύχημα οδήγησε επίσης σε αλλαγές στους κανονισμούς σχετικά με τη χρήση των αυτοκινήτων ασφαλείας και των οχημάτων ανάκτησης κατά τη διάρκεια των αγώνων, ώστε να αποφευχθούν παρόμοια περιστατικά στο μέλλον.



Αυστηροποίηση μέτρων ασφαλείας

Η μεγάλη αλλαγή στο θέμα της ασφάλειας των μονοθεσίων είναι το Halo, που δοκιμάστηκε για πρώτη φορά το 2016 από τη FIA, το διοικητικό όργανο της F1, στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων προσπαθειών της για τη βελτίωση της ασφάλειας των οδηγών, έναν χρόνο μετά το δυστύχημα του Μπιανκί. Οι δοκιμές περιελάμβαναν τη χρήση διαφορετικών πρωτοτύπων του Halo σε διάφορες πίστες για να αξιολογηθεί η αποτελεσματικότητά του και η πιθανή επίδρασή του στην ορατότητα του οδηγού. Ύστερα από επιτυχείς δοκιμές και αξιολογήσεις, αποφασίστηκε ότι το Halo θα εισαχθεί ως υποχρεωτικό χαρακτηριστικό ασφαλείας σε όλα τα μονοθέσια της F1 από τη σεζόν 2018, μια προσθήκη στο μονοθέσιο που έχει αποδειχθεί σωτήρια πολλάκις τα τελευταία χρόνια!