Η Αντζελίνα Τζολί υποδύεται τη Μαρία Κάλλας στην ταινία «Maria», που θα γυριστεί στην Ηλεία. Έτσι, η βραβευμένη ηθοποιός βρίσκεται στη χώρα μας. Από νωρίς το κινηματογραφικό συνεργείο βρίσκεται στη θρυλική θαλαμηγό του Αριστοτέλη Ωνάση «Christina O» στο Κατάκολο και εγκατέστησε τον απαραίτητο εξοπλισμό και τα σκηνικά που απαιτούνται προκειμένου να ξεκινήσουν τα γυρίσματα της ταινίας «Maria».

Πώς έγινε η επιλογή της θαλαμηγού του Αριστοτέλη Ωνάση «Christina O» 

Η επιλογή του θρυλικού πλοίου δεν είναι καθόλου τυχαία, καθώς εκεί η σπουδαία ερμηνεύτρια Μαρία Κάλλας είχε ζήσει μερικές από τις πιο ευτυχισμένες στιγμές της ζωής της, στο πλευρό του Αριστοτέλη Ωνάση, με τον οποίο είχε μια παθιασμένη σχέση. Χαρακτηριστικές είναι οι αφηγήσεις για τις ερμηνείες που χάριζε στον αγαπημένο της μέσα στη θαλαμηγό, στην οποία από χθες φιλοξενούνται προσωπικά της αντικείμενα, όπως ένα πορτρέτο, ένας χρυσός δίσκος, ερωτικές επιστολές και πολλά άλλα.

Πού θα γυριστεί η ταινία

Σκηνές της ταινίας θα γυριστούν ακόμη στο θέατρο «Απόλλων» του Πύργου και στο Δημοτικό Θέατρο της Αμαλιάδας. Η Αντζελίνα Τζολί έφτασε στην Ηλεία χθες το πρωί, αλλά ελάχιστοι ήταν εκείνοι που γνώριζαν λεπτομέρειες, τόσο για την ακριβή ώρα της άφιξής της όσο και για το πού θα διαμείνει.

Αν και η αρχική ενημέρωση ανέφερε πως έχει πραγματοποιηθεί κράτηση για εκείνη σε πολυτελές ξενοδοχείο, στην περιοχή του Πύργου, όπως έχει γίνει για άλλους συντελεστές της ταινίας, οι τελευταίες πληροφορίες ανέφεραν πως η ίδια έχει εκφράσει την επιθυμία να φιλοξενηθεί στη θαλαμηγό όπου θα λάβουν χώρα τα περισσότερα γυρίσματα της μεγαλεπήβολης παραγωγής. Και αυτό προκειμένου να αισθανθεί καλύτερα τους χώρους στους οποίους η Μαρία Κάλλας έζησε τις καλύτερες στιγμές της ζωής της.

Διαβάστε ακόμα: Αντζελίνα Τζολί: Πώς περνάει τις ημέρες της στην Ελλάδα - Τα γυρίσματα στον Πύργο Ηλείας

Ξεκίνησαν τα γυρίσματα

Τα γυρίσματα ξεκίνησαν χθες το πρωί, λίγη ώρα μετά την άφιξη της Τζολί στο θέατρο «Απόλλων» στον Πύργο Ηλείας, όπου η χολιγουντιανή σταρ εμφανίστηκε ως Μαρία Κάλλας. Ο χώρος από πολύ νωρίς είχε κατακλυστεί από δεκάδες φωτογράφους, ενώ τα μέτρα ασφαλείας ήταν δρακόντεια. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Αντζελίνα Τζολί μαζί με το κινηματογραφικό συνεργείο πρόκειται να συνεχίσει τα γυρίσματα στη θαλαμηγό του Αριστοτέλη Ωνάση «Christina Ο», που βρίσκεται στο Κατάκολο.

Η ταινία για τη Μαρία Κάλλας

Το «Maria» εμβαθύνει στα τελευταία χρόνια της Κάλλας, τη δεκαετία του ’70, όταν εκείνη ζούσε πλέον απομονωμένη στο Παρίσι. Το σενάριο είναι του Στίβεν Νάιτ και η σκηνοθεσία του Χιλιανού σκηνοθέτη, σεναριογράφου και παραγωγού Πάμπλο Λαρέν. Πρόκειται για μια βιογραφική ταινία, βασισμένη σε αληθινά γεγονότα, από τη λαμπερή και συνάμα τραγική ιστορία της θρυλικής σοπράνο Μαρία Κάλλας. Η Αντζελίνα Τζολί μέσα από το συγκεκριμένο ρόλο στοχεύει στο δεύτερο Όσκαρ της καριέρας της. Τα γυρίσματα θα διαρκέσουν οκτώ εβδομάδες κι εκτός από την Ελλάδα, θα πραγματοποιηθούν σε Παρίσι, Βουδαπέστη και Μιλάνο.

Ο Τούρκος που θα υποδυθεί τον Αριστοτέλη Ωνάση

Αν και οι πληροφορίες για το πολυαναμενόμενο φιλμ είναι ελάχιστες, έχουν ήδη κυκλοφορήσει οι πρώτες φωτογραφίες της χολιγουντιανής σταρ, ενώ έγινε γνωστό και το όνομα του ηθοποιού που θα υποδυθεί τον Αριστοτέλη Ωνάση.

Πρόκειται για τον Χαλούκ Μπίλγκινερ, έναν από τους δημοφιλέστερους Τούρκους ηθοποιούς. Έχει καταγωγή από την Τουρκία και τη Βρετανία. Γεννήθηκε στις 5 Ιουνίου 1954, σήμερα είναι 69 ετών και χαίρει μεγάλης εκτίμησης στο χώρο του σινεμά, της τηλεόρασης και του θεάτρου. Σε νεαρή ηλικία αποφοίτησε από το Κρατικό Ωδείο της Άγκυρας (1977) και στη συνέχεια πήγε στην Αγγλία, όπου φοίτησε στην Ακαδημία Μουσικής και Δραματικής Τέχνης του Λονδίνου. Απέκτησε τον πρώτο ρόλο του στη βρετανική σαπουνόπερα «EastEnders» ως Μεχμέτ Οσμάν.

Η μεγάλη στιγμή στην καριέρα του ήρθε με την τηλεοπτική σειρά «Shahsiyet», που του εξασφάλισε μία από τις σπουδαιότερες διακρίσεις στο χώρο της υποκριτικής, το Διεθνές Βραβείο Emmy για την καλύτερη ερμηνεία (2019). Μετά τη μεγάλη βραδιά της απονομής, έγραψε ιστορία, μια κι έγινε ο πρώτος Τούρκος ηθοποιός που κέρδισε Βραβείο Emmy. Το χαρακτηριστικό του πρόσωπο άρχισε να γίνεται όλο και πιο οικείο στο τουρκικό τηλεοπτικό κοινό, αφού έχει πρωταγωνιστήσει σε μερικές από τις πιο δημοφιλείς τουρκικές σειρές. Μερικές από αυτές είναι το επιτυχημένο «Ezel» (2009). Ένας από τους ρόλους του που αγαπήθηκε περισσότερο ήταν αυτός του Behzat Ç., στη σειρά «Behzat Ç. Bir Ankara Polisiyesi» (2010), στην οποία υποδύθηκε ένα σκληρό και ανορθόδοξο αστυνομικό. Έχει, επίσης, πρωταγωνιστήσει σε ταινίες του Χόλιγουντ, ωστόσο, σε δεύτερους ρόλους. Η κωμωδία «Η συμμορία με τα χακί», το «Spooks» και το «Collateral» του BBC είναι μερικές από τις δουλειές του στο εξωτερικό.

Δημοσιεύθηκε στην Ontime