Ο πρώτος γύρος του πρωταθλήματος οδεύει προς την ολοκλήρωσή του και η πρώτη εικόνα των ομάδων της Super League είναι ξεκάθαρη. Ο σχεδιασμός του καλοκαιριού αλλά και οι μεταγραφές σε κάποιες βγήκαν περισσότερο και σε κάποιες άλλες λιγότερο.

Αν και με βάση τα δεδομένα που υπάρχουν και κυρίως για τις ομάδες που είναι στο «Big-5» πολλά από αυτά που είχαν στο πρότζεκτ ενίσχυσης των ομάδων τους έχουν βγει. Βέβαια δεν υπάρχει το τέλειο και έτσι θα κάνουν τις κινήσεις τους και στο μεταγραφικό παζάρι του Ιανουαρίου, το οποίο θα ανοίξει την 1η και θα ολοκληρωθεί στις 31 του μηνός. Παράλληλα, μεταγραφές των παικτών που θα είναι ελεύθεροι θα μπορούν να γίνουν έως και τις 9 Φεβρουαρίου. Τα ερωτήματα σχετικά με το τι θα κάνουν είναι πολλά, αλλά υπάρχουν και απαντήσεις που θα προσπαθήσουμε να δώσουμε στις παρακάτω γραμμές.

1. Mέχρι πού θα το πάει ο Ολυμπιακός;

Είναι δεδομένο πως ήδη έχει γίνει μια σχετική διεργασία, αν και θα περιμένουν και τα παιχνίδια που έχουν απομείνει έως τον Ιανουάριο για να πάρουν τις οριστικές αποφάσεις. Ο Ολυμπιακός, που είναι από τις ομάδες που αρέσκονται στις μεταγραφές, έχει ξεκινήσει τη δημιουργία μιας νέας ομάδας. Και σε αυτό το πλαίσιο έκανε μεγάλες αλλαγές στο ρόστερ του με βάση τις κινήσεις του στο μεταγραφικό παζάρι. Παράλληλα έφερε και νέο τεχνικό, τον Ντιέγκο Μαρτίνεθ. Στο χειμερινό «παζάρι» οι «ερυθρόλευκοι» δεν αποκλείεται να προχωρήσουν και σε πάνω από τρεις κινήσεις. Κάτι που μπορεί να τους κάνει και την ομάδα με τις περισσότερες μεταγραφές. Πιο συγκεκριμένα θα αναζητήσουν παίκτες για το κέντρο της άμυνας, τη μεσαία γραμμή και την επίθεση. Δεν αποκλείεται να πάνε και για δύο στόπερ. Αν και όλα θα εξαρτηθούν από το πώς θα ανταποκριθούν στα επόμενα παιχνίδια οι Ζουλιάν Μπιανκόν, Νικολάς Φρέιρε (όταν γυρίσει από τον τραυματισμό).

2. Τι ψάχνει το «τριφύλλι»;

Ο «πράσινοι» ψάχνουν ήδη την απόκτηση ενός κεντρικού αμυντικού. Ο Μάγκνουσον θα μείνει εκτός δράσης για μεγάλο διάστημα, ενώ παραμένει στα… πιτς ο ΠάλμερΜπράουν με έναν ακόμα τραυματισμό. Έτσι ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς έμεινε με τους Σένκεφελντ, Γεντβάι για να βγάλει ματς σε Ελλάδα και Ευρώπη. Δεν προβλέπεται άλλη κίνηση!

3. Επιστρέφει ο Μπακασέτας;

Θέμα άνοιξε με τον Τάσο Μπακασέτα, ο οποίος δεν ανανεώνει με την Τραμπζονσπόρ. Υπάρχουν σενάρια για επιστροφή του στην ΑΕΚ, αλλά δύσκολα θα επαληθευτούν. Προτεραιότητα του 30χρονου μεσοεπιθετικού είναι να μείνει στην Ευρώπη. Επίσης, η Ένωση αναμένεται να κάνει μία κίνηση στο «παζάρι», η οποία έχει να κάνει με το αριστερό άκρο της άμυνας. Και αυτό γιατί οι Χατζισαφί, Μοχαμάντι θα απουσιάσουν τον Ιανουάριο με την Εθνική Ιράν για το Κύπελλο Ασίας.

4. Τι βλέπουν στον ΠΑΟΚ;

Ίσως να βρεθεί στα… χνάρια του Ολυμπιακού και να πάει και αυτός για τρεις και περισσότερες μεταγραφές. Οι «ασπρόμαυροι» θέλουν έναν δεξιό μπακ, έναν στόπερ και έναν μεσοεπιθετικό. Τουλάχιστον αυτό έχει αφήσει να εννοηθεί και ο Ραζβάν Λουτσέσκου.

5. Πόσους παίρνει ο Άρης;

Επιθετικός μεταγραφικά θα είναι και ο Άρης, ο οποίος τα δύο τελευταία χρόνια έχει κάνει πολλές κινήσεις. Βέβαια αυτό δεν είναι πάντα καλό, καθώς δεν έχει καταφέρει να δημιουργήσει έναν κορμό και να τον ενισχύσει. Συνεχώς αλλάζει πολλά στοιχεία της ομάδας του. Αναφορικά με το μεταγραφικό παράθυρο του Ιανουαρίου, οι «κίτρινοι» επικοινώνησαν ότι θα κάνουν τρεις μεταγραφές. Η μία αφορά την επίθεση, καθώς ο Λορέν Μορόν είναι ο μόνος αξιόπιστος στράικερ στην παρούσα φάση. Από κει και πέρα, ενίσχυση χρειάζεται και στη θέση του αριστερού εξτρέμ. Όσο για την τρίτη κίνηση που θα γίνει, δεν αποκλείεται να αφορά την ενίσχυση της αμυντικής γραμμής. Παράλληλα ο Άρης ίσως φέρει ένα μεγάλο όνομα στη μεσοεπιθετική γραμμή.

6. Τι θα γίνει με Ιωαννίδη, Κουλιεράκη;

Οι χειμερινές μεταγραφές δεν προσφέρονται για πωλήσεις εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, καθώς στο ποδόσφαιρο ποτέ μη λες ποτέ. Αλλά συνήθως οι καλές συμφωνίες γίνονται το καλοκαίρι. Εκτός και αν «σκάσει» πρόταση που να είναι άκρως δελεαστική. Πρώτο ερώτημα σε αυτό το πλαίσιο αφορά τον Φώτη Ιωαννίδη. Θα τον πουλήσει τον χειμώνα ο Παναθηναϊκός; Ο 23χρονος επιθετικός έχει εμφανίσει μεγάλη εξέλιξη. Σε τέτοιο βαθμό που να έχει προσελκύσει πολλές ομάδες από το εξωτερικό. Πολλές από αυτές στέλνουν ανθρώπους τους στα παιχνίδια του Παναθηναϊκού για να τον παρακολουθήσουν. Οι περισσότερες ομάδες είναι από τη Γερμανία με τις Στουτγκάρδη, Άιντραχτ Φρανκφούρτης, αλλά και από την Ιταλία με την Μπολόνια. Ο Παναθηναϊκός έχει διαμηνύσει ότι δεν πουλάει, τουλάχιστον τον Ιανουάριο, με τον Ιωαννίδη να αποτελεί έναν εκ των πρωταγωνιστών φέτος.

Η Μίλαν

Ο ΠΑΟΚ, από την άλλη πλευρά, δεν αποκλείεται να δεχθεί πιέσεις για τον Κωνσταντίνο Κουλιεράκη. Ο 19χρονος κεντρικός αμυντικός από πέρυσι λογίζεται βασικός και αυτό είναι ένα ακόμα δείγμα του ταλέντου του.

Η Μίλαν είναι μία από τις μεγάλες ομάδες που παρακολουθούν στενά την εξέλιξή του. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» λέει συνέχεια ότι δεν έχει ορίσει τιμή και πως σίγουρα δεν θα τον παραχωρήσει τον Ιανουάριο. Ωστόσο στη γειτονική χώρα αναφέρουν ότι με ένα ποσό κοντά στα 10.000.000 ευρώ όλα γίνονται. Πάντως για τον Κουλιεράκη έχουν δείξει ενδιαφέρον και άλλες ομάδες, με την ισπανική Σεβίλη να είναι μία από αυτές.

Δημοσιεύθηκε στην Απογευματινή