Στον θαυµαστό κόσµο της µικρής οθόνης είναι κοινό µυστικό πως η επετηρίδα είναι µακρά. Δυσκολεύεσαι να εισέλθεις στην TV, παλεύεις να καθιερωθείς, τα λάθη δεν συγχωρούνται, οι θέσεις πρώτης γραµµής είναι αυστηρά περιορισµένες και µε αριθµό προτεραιότητας.

Η Ηλιάνα Παπαγεωργίου κατέρριψε όλα τα παραπάνω. Τραγική ειρωνεία;


Η πορεία της Ηλιάνας Παπαγεωργίου

Το ντεµπούτο της στην εγχώρια βιοµηχανία θεάµατος έγινε µέσω των καλλιστείων, την πρώτη χρονιά µάλιστα που ο θεσµός δεν είχε τηλεοπτική κάλυψη. Με αφετηρία την Πάτρα, η τότε 23χρονη βρέθηκε στην κορυφή της γέφυρας της οµορφιάς το 2011.

Γρήγορα αποφάσισε να φύγει για το εξωτερικό κυνηγώντας το όνειρο της διεθνούς καριέρας. Αυτή ήταν και η συµβουλή της µάνατζέρ της, Ελενας Χριστοπούλου, που θεωρείται «αρχιτέκτονας» της µέχρι τώρα πορείας της.

Τελειοµανής και πειθαρχηµένη, παίρνει µέρος σε projects που ελάχιστες Ελληνίδες έχουν κάνει εκτός συνόρων στο παρελθόν: συνεργασίες µε Dolce & Gabbana, Cavalli, Armani, εξώφυλλα σε «Vogue», «Harper’s Bazaar», συµµετοχή στις εβδοµάδες µόδας του Μιλάνου και της Νέας Υόρκης.

Στο «Μεγάλο Μήλο» θα γνωρίσει και τον αρχιτέκτονα Γιάννη Καραβασάνη, µε τον οποίο οι φήµες έλεγαν από την πρώτη στιγµή πως έχουν παντρευτεί. Το µοντέλο και παρουσιάστρια το παραδέχθηκε µόλις το φθινόπωρο του 2022, όταν έπειτα από επτά χρόνια είχαν επανασυνδεθεί. «Παντρεµένη ήµουν. Με τον Γιάννη Καραβασάνη είχαµε παντρευτεί. ∆εν ήταν για δικούς µου λόγους, το είχαµε κάνει για να λύσουµε ένα µικρό πρόβληµα και να µπορούµε να βρισκόµαστε πιο εύκολα. Εχουν ακουστεί πολλά και διάφορα γι’ αυτόν τον γάµο. Ναι, ήµασταν 7 χρόνια µαζί», είχε πει σε συνέντευξή της στη Φαίη Σκορδά. Αντίθετα, δεν παραδέχθηκε ποτέ τον δεσµό της µε τον Κωνσταντίνο Αργυρό. Ενώ µε τον Snik, χωρίς να κρύβει τη σχέση της, ήταν πάντα φειδωλή στα λεγόµενά της. Τόσο στη διάρκεια του ειδυλλίου όσο και όταν έληξε.


Το λακωνίζειν και η... Καγιά

Λακωνική υπήρξε και όσον αφορά τις δηλώσεις της για την αποχώρησή της από το ριάλιτι «GNTM», έπειτα από δύο κύκλους συµµετοχής της. «Εφυγα γιατί υπήρχαν διαφωνίες και προβλήµατα», έλεγε το καλοκαίρι του 2020, αποφεύγοντας να αναφερθεί ευθέως στη Βίκυ Καγιά. Τα διάφορα σενάρια «ψιθύριζαν» ότι η σχέση τους ήταν πάντα ανταγωνιστική. Οµως, η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι φέρεται να ήταν οι εµπορικές συµφωνίες, χορηγοί µε άλλα λόγια, που «έφυγαν» από την Καγιά και πήγαν στην Παπαγεωργίου. Ακουγόταν λοιπόν έντονα εκείνο το φεγγάρι ότι η πρώτη ζήτησε την αποµάκρυνση της δεύτερης από το ριάλιτι µόδας.

Το 2020 η Ηλιάνα πήρε µεταγραφή από το Star για τον συγγενή τηλεοπτικό σταθµό Alpha και ανοίγονταν νέοι ορίζοντες: καθηµερινή εκποµπή στη ζώνη που είχε για πολλά χρόνια η Ελένη Μενεγάκη. Οι πηχυαίοι τίτλοι «Η διάδοχος της Ελένης» διαψεύδονται από την πρώτη στιγµή: από τα νούµερα τηλεθέασης, αλλά και από την εµφανή έλλειψη εµπειρίας διαχείρισης του τηλεοπτικού «αέρα» ζωντανού προγράµµατος εκ µέρους της Ηλιάνας. To «Pop Up» ολοκληρώνεται το καλοκαίρι του 2021, αλλά εκείνη παραµένει λόγω συµβολαίου στο κανάλι της Κηφισιάς, αναλαµβάνοντας το µαγνητοσκοπηµένο «Style me up». Τα νούµερα -και αυτά- αποκαρδιωτικά. Το πρότζεκτ ρίχνει αυλαία πολύ πριν από το φινάλε εκείνης της σεζόν, τον Μάρτιο του 2022, τρεις µήνες πριν από το καλοκαίρι.

Το φθινόπωρο του 2022, και µε τις µετοχές της εµφανώς πεσµένες στο εγχώριο τηλεοπτικό χρηµατιστήριο, παίρνει µεταγραφή για τον Σκάι για την παρουσίαση του ριάλιτι σχέσεων «Love Island» και υποσχετική για την παρουσίαση του «My Style Rocks» στη συνέχεια. Το αποτέλεσµα χειρότερο από κάθε άλλη φορά, µε τα χαµηλά νούµερα τηλεθέασης να συνοδεύονται και από -ανυπόστατες όπως αποδείχθηκε- φήµες για άλλης φύσεως προβλήµατα της παρουσιάστριας. Μια καραµπόλα της τελευταίας στιγµής «έσωσε» στο 92' την Ηλιάνα Παπαγεωργίου.

Η άρνηση της Ζενεβιέβ Μαζαρί να εγκαταλείψει το Star για να αναλάβει µια θέση στην κριτική επιτροπή του «My Style Rocks» οδήγησε εκεί την Ηλιάνα Παπαγεωργίου. Πόστο στο οποίο «αναγεννήθηκε» τηλεοπτικά, καθώς το γνωρίζει καλύτερα απ’ όλα: αυτό του σχολιασµού από τη θέση της κριτού.

Η δεύτερη ευνοϊκή συγκυρία ήρθε το προηγούµενο καλοκαίρι µε την ξαφνική αποχώρηση της Βίκυς Καγιά από το Star. Ετσι προέκυψε η πρόταση για το διετές συµβόλαιο µε το κανάλι για την παρουσίαση του «Shopping Star» - και όχι µόνο. Οπως όλα δείχνουν, το πρώην µοντέλο θα είναι η νέα παρουσιάστρια και βασική κριτής του επόµενου «GNTM». Και αυτό θα είναι το µεγαλύτερο µέχρι σήµερα στοίχηµα στην τηλεοπτική της πορεία.

Του Αλέξη Μίχα