Υπάρχουν τέκνα «γαλαζοαίµατων» για τα οποία δεν ξέρουµε σχεδόν τίποτα; Ιδιαίτερες περιπτώσεις ενδεχοµένως; Τα παιδιά της Καµίλα από τον πρώτο της γάµο, όπως και η µία εγγονή της πριγκίπισσας Ειρήνης είναι ανάµεσά τους. Καθώς και η διάδοχος του... ανύπαρκτου ιταλικού θρόνου, η Ιταλίδα «Παριζιάνα», όπως αποκαλείται, καθώς µένει µόνιµα στην «Πόλη του Φωτός».

Ποια, λοιπόν, είναι τα γνωστά άγνωστα αδέλφια του Ουίλιαµ και του Χάρι; Για τους δύο πρίγκιπες τα ξέρουµε όλα. Για τα παιδιά της Καµίλα, όµως, τη Λόρα και τον Τοµ Πάρκερ Μπόουλς, ελάχιστα έχουν γνωστοποιηθεί. Η επί 18 χρόνια σύζυγος του βασιλιά της Αγγλίας χώρισε µε τον Αντριου Πάρκερ Μπόουλς το 1994, αλλά οι απόγονοί τους παρέµειναν η µεγάλη τους αγάπη.

Ο Τοµ, ο µεγαλύτερος -και µοναχογιός τους-, είναι 48 ετών και κριτικός εστιατορίων. Έχει συγγράψει βιβλία µαγειρικής, έχει διατελέσει κριτής σε βρετανικά ριάλιτι, σχετικά πάντα µε την τέχνη του, ενώ νιώθει πολύ κοντά του τον βασιλιά. Οι σχέσεις τους ανέκαθεν ήταν αγαστές. Τον θεωρεί και πατριό και νονό του. Έχει, εξάλλου, δηλώσει στην «Express»: «Πρόκειται για έναν ιδιαίτερα ζεστό, έξυπνο άνθρωπο, µε ανθρωπιά. Θα γίνει ένας φανταστικός βασιλιάς». Αυτό διατυµπάνιζε για τον Κάρολο λίγο µετά τον θάνατο της Ελισάβετ. Πατέρας δύο παιδιών, από τον γάµο του µε τη συντάκτρια µόδας Σάρα Μπάις, τα λατρεύει.

*Διαβάστε εδώ: Η Σοφία, η Ειρήνη και το Αλτσxάιμερ - Οι Ισπανοί κατηγορούν τη βασιλομήτορα ότι η πριγκίπισσα ζει από τον προϋπολογισμό των ανακτόρων

Ετσι απλά. Η Λόλα σήµερα είναι στα sweet sixteen της, ενώ ο γιος του, Φρέντι, 23 ετών. Μετά το διαζύγιό του µε τη Σάρα, κυκλοφορούσε για δύο χρόνια µε την επίσης δηµοσιογράφο Αλις Προκόπ, αλλά δεν στάθηκε τυχερός, καθώς εκείνη έφυγε από τη ζωή «χτυπηµένη» από τον καρκίνο στα 42 της.

Η 45χρονη κόρη της Καµίλα, Λόρα, συνιδρύτρια της γκαλερί Eleven, είναι περισσότερο εκλεκτική και λιγότερο επιρρεπής στους προβολείς. ∆ιατηρεί γκαλερί στο Λονδίνο και δίνει το «παρών» σε κοσµικά καλέσµατα της κρεµ ντε λα κρεµ µόνο - και αυτά µετρηµένα στα δάχτυλα. Παντρεµένη µε τον Χάρι Λόπες, πρώην µοντέλο του Κάλβιν Κλάιν, που κατέληξε λογιστής, µαζί του απέκτησε τρία παιδιά: τη 16χρονη Ελίζα, παράνυµφο στον γάµο του Ουίλιαµ και της Κέιτ Μίντλετον το 2011, και τα δίδυµα Γκας και Λούις, που σήµερα είναι 14 χρόνων. Αν έχουν βασιλική... ασφάλεια, όπως η µαµά τους; Από πέρυσι που ασχολούµασταν µαζί τους, η «Page Six» το θεωρούσε από πολύ δύσκολο έως απίθανο να αποκτήσουν. Αλλο η µαµά Καµίλα, που πλέον θεωρείται βασίλισσα -και ουχί βασιλική σύζυγος-, άλλο τα τέκνα.


Η κούκλα διάδοχος και η εγγονή µε το σύνδροµο Down

Ο γιος της κόρης της βασίλισσας Φρειδερίκης, πριγκίπισσας Ειρήνης (για την οποία πολλά ισπανικά ΜΜΕ ισχυρίζονται ότι το Αλτσχάιµερ στην περίπτωσή της έχει προχωρήσει σε τέτοιο βαθµό, ώστε πλέον δεν είναι σε θέση να κυκλοφορεί - γι’ αυτό πολλά ΜΜΕ «έκραξαν» την αδερφή της, Σοφία, όταν προσήλθε µαζί της σε εκδήλωση για αυτοκίνητα όπου προήδρευσε), Αµεδαίος της Σαβοΐας και δούκας της Αόστης, πέθανε το 2021. Τα παιδιά από τον γάµο του είναι ο Ουµπέρτο, ο πρίγκιπας Αµεδαίος, η Ισαβέλα και η Μαφάλντα. Οµως, από την εκτός γάµου σχέση του µε την Κιάρα φαν Ελινκουίτσεν έχει αποκτήσει την Τζινέβρα-Μαρία-Γκαµπριέλα φαν Ελινκουίτσεν.

Γεννηµένη το 2006, πάσχει από το σύνδροµο Down. Έγινε πρώτο θέµα στην Ισπανία, όταν ο Αµεδαίος ζήτησε να υποβληθεί σε τεστ πατρότητας. Για να την αναγνωρίσει αµέσως µετά, καθώς αποδείχθηκε πως όντως ήταν παιδί του. Μάλιστα, το δικαστήριο τον υποχρέωσε να τη συντηρεί διά βίου. Αν θα χριστεί και εκείνη Ιππότης της Τάξης των Ελεφάντων, όπως η γιαγιά της; Λίγο απίθανο και αυτό. Αξίζει, τέλος, να εστιάσουµε και στον... ανύπαρκτο ιταλικό θρόνο. Ιδιαίτερα στην 20 παρά κάτι ετών Βιτόρια Κριστίνα Αντελαΐντ Κιάρα Μαρία. Ζει στο Παρίσι και είναι η πρώτη γυναίκα εδώ και 1.000 χρόνια που µπορεί να ηγηθεί της οικογενείας, διεκδικώντας τον -µη υφιστάµενο- θρόνο της Σαβοΐας. Θυµάµαι, το 2021, είχε γίνει πρώτο θέµα στους «Νew York Times». Ακόµη τότε ήταν ανήλικη. Τα χρόνια πέρασαν και η «Παριζιάνα», όπως την αποκαλούν, ενηλικιώθηκε κι έγινε κούκλα.

Προ διετίας, ο παππούς της, Βιτόριο Εµανουέλε της Σαβοΐας, τροποποίησε τον µεσαιωνικό νόµο, σύµφωνα µε τον οποίο ο κάτοχος του ιταλικού θρόνου έπρεπε απαραιτήτως να είναι άρρην. Ενα δώρο που η Βιτόρια αποδέχθηκε µε ενθουσιασµό, όπως άλλωστε και όλοι οι οικείοι της. Ολοι, εκτός από τον πρίγκιπα Αϊµόν της Σαβοΐας-Αόστα, εξάδελφό της και διεκδικητή του θρόνου. Ο οποίος σαφώς θα προτιµούσε τον «θώκο» από το να εργάζεται. Ακόµα και ως υψηλόµισθο στέλεχος εταιρείας ελαστικών (στη Μόσχα). Οσο για την ωραία Βιτόρια, στα 18 της έγινε εξώφυλλο στο «Vanity Fair», ενώ συνήθως την αποκαλούν «πριγκίπισσα». Και η πικρή διαµάχη ανάµεσα στους διεκδικητές του ιταλικού «The Crown» συνεχίζεται. Με ίντριγκες και µπροστά στους προβολείς και στα παρασκήνια. Να πούµε ότι η συγκεκριµένη είναι από τις αγαπηµένες του περιώνυµου φιλοβασιλικού εντύπου «Tatler»; Να το πούµε, αν και περιττεύει. Θα το φανταστήκατε σίγουρα.

*Δημοσιεύθηκε στην Απογευματινή της Κυριακής