Από το 2020 ήδη -και ακόμα νωρίτερα- ακουγόταν ότι η πριγκίπισσα Ειρήνη έπασχε από Αλτσχάιμερ. Και τώρα, που η βασιλομήτωρ Σοφία εθεάθη στο κόκκινο χαλί με την αδελφή της, για εκδήλωση στην οποία προήδρευσε και όπου βραβεύτηκαν πολυτελή αυτοκίνητα, προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων. Η μητέρα του βασιλιά Φελίπε ΣΤ’ και αδελφή του εκλιπόντος τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, που τα σενάρια εδώ και μήνες τη θέλουν να μετακομίζει μόνιμα στην Ελλάδα, αφενός εντυπωσίασε στο blue royal σατέν κοστούμι της και τα μαργαριτάρια, αφετέρου, το ότι μαζί της ήταν η «Tia Pecu» (όπως αποκαλούν την Ειρήνη στην Ισπανία) προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων.

«Έχει αρχίσει η απώλεια μνήμης της πριγκίπισσας Ειρήνης»

Με αυτήν της την κίνηση θέλησε να διαψεύσει τις περιρρέουσες φήμες για επιδείνωση της υγείας της - τα ΜΜΕ γράφουν ότι «έχει αρχίσει η απώλεια μνήμης της Ειρήνης». Η 85χρονη επίτιμη βασίλισσα επιδίωξε να καταστήσει σαφές πως, ακόμα, η 81 ετών Ειρήνη βρίσκεται στη θέση να παρίσταται σε διάφορα events. Πρόσφατα άλλωστε ήταν καλεσμένη στον ιδιωτικό εορτασμό γενεθλίων της πριγκίπισσας Λεονόρ.

«Την εκμεταλλεύονται για δημόσιες εμφανίσεις»

Οι Ισπανοί, όμως, δεν πείστηκαν. «Την εκμεταλλεύονται για δημόσιες εμφανίσεις», σημειώνει η «El National». «Υπερβολή να την παίρνει μαζί της λίγες μέρες μετά τα δημοσιεύματα ότι πάσχει από Αλτσχάιμερ - και δη σε Βραβεία πολυτελών αυτοκινήτων», προσθέτει. Άλλα, λιγότερο φιλοβασιλικά έντυπα, αναφέρουν «ότι η Ειρήνη ζει από τον προϋπολογισμό της Casa Real. Έφτασε στη Μαδρίτη στα 80s. Αφού έζησε με τη μητέρα της, βασίλισσα Φρειδερίκη, στην Ινδία, ταξίδεψε στη Μαδρίτη για να περάσει πέντε μέρες με την αδελφή της κι έμεινε πέντε χρόνια».

«Όσο περνούσε ο καιρός, κατάλαβα ότι η θέση μου ήταν δίπλα στη Σοφία. Σαν ενωμένα δίδυμα», έχει δηλώσει η ίδια. Aσυμβίβαστη, δεν παντρεύτηκε από επιλογή. Σε σπάνια εξομολόγησή της στο Mega και στον Σταύρο Θεοδωράκη -το 2007- είχε πει: «Αν είχα γίνει μητέρα, θα τα είχα αφήσει όλα για το παιδί μου. Και για να αποκτήσω σύζυγο, θα έπρεπε να είναι “άγιος”, κανείς δεν θα μπορούσε να με αντέξει», τόνιζε.

Τip: Θυμίζουμε πως πρόσφατα η Σοφία ξέσπασε δημοσίως σε κλάματα, κάτι που ο ισπανικός Τύπος απέδωσε στο ότι δεν ήταν προσκεκλημένη στην τελετή ορκωμοσίας της εγγονής της, πριγκίπισσας Λεονόρ, στο Κογκρέσο στα 18α γενέθλιά της, στις 31/10... Και τώρα;

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Απογευματινή»