Είκοσι χρόνια καλλιτεχνικής πορείας και µία λέξη ουσιαστικά τον χαρακτηρίζει: αυτοδηµιούργητος. Οταν, το 2004, ο Αντρέας Γεωργίου κέρδιζε το πρώτο και µοναδικό µέχρι στιγµή ριάλιτι υποκριτικής, «Dream show: The theatre», προφανώς δεν µπορούσε να φανταστεί την εξέλιξη, την εκτόξευσή του στην κορυφή. Στα 41 του χρόνια έχει κάνει επιτυχίες σχεδόν σε όλα τα κανάλια εθνικής εµβέλειας και δη στην πλέον απαιτητική, την πιο «στρυφνή» ζώνη: αυτή του prime time.

Εχει συνεργαστεί µε σπουδαία ονόµατα της υποκριτικής και πλέον συγκαταλέγεται ανάµεσα στους ισχυρούς παίκτες στο κοµµάτι της ελληνικής µυθοπλασίας.

Ας πάρουµε το στόρι του από την αρχή, ξεκινώντας από τη νίκη του στο -χαµηλής τηλεθέασης- θεατρικό ριάλιτι του Alpha, που είχε χρηµατικό έπαθλο 200.000 ευρώ και συµβόλαιο για πρωταγωνιστικό ρόλο σε µία από τις σειρές του σταθµού. Ο ιδιαίτερα δηµοφιλής πια (συγκαταλέγεται στους top 3 influencers της χώρας, µε followers που ξεπερνούν το ένα εκατοµµύριο - συγκεκριµένα είναι 1,1 εκατοµµύριο) παραγωγός, σκηνοθέτης και πρωταγωνιστής αποκαλύπτει και την προσωπική ιστορία του: έχασε τη µητέρα του από ΗIV όταν εκείνος ήταν σε ηλικία 12 ετών.


Οι µεγάλες απώλειες

Ο ίδιος έχει πει σχετικά: «Νιώθω ότι δεν ήµουν ποτέ σε φάση αθωότητας. Από µικρό παιδί είχα στο µυαλό µου το πλάνο της ζωής µου. Από τότε που µε θυµάµαι έκανα σχέδια, είχα στόχους. Την εφηβεία µου δεν την έχω ζήσει ακόµη. Από πιτσιρίκι έπρεπε να είµαι υπεύθυνος για τον εαυτό µου και τα αδέλφια µου, να παίρνω σωστές αποφάσεις, να φροντίζω για όλους, να τρέχω. Η µεγάλη στροφή στη ρότα της ζωής µου έγινε γύρω στα 10. Ένιωθα ότι ‘‘φεύγει’’ η µαµά και µου αφήνει µια ευθύνη. Στα 13 µου ήθελα να φύγω από το σπίτι».

*Διαβάστε εδώ: Νίκος Φλωρινιώτης: Η τελευταία τηλεοπτική του εμφάνιση στη σκηνή του J2US

Το 2013 φεύγει από τη ζωή και ο πατέρας του Αντρέα και ο ίδιος νιώθει ακόµη µεγαλύτερη ευθύνη απέναντι στα αδέλφια του, που υπεραγαπά: τη µεγαλύτερη Ξένια και τους µικρότερους Κρίστοφερ και Ραφαέλο-Αντώνη. Πολύ δεµένος µαζί τους, αφιερώνει όλο τον ελεύθερο χρόνο του σε αυτούς. Βέβαια, για εκείνον ο ελεύθερος χρόνος µεταφράζεται σε πολυτέλεια: είναι ελάχιστος και όχι τυχαία, αφού ο πολυσχιδής καλλιτέχνης διακρίνεται για την εργασιοµανία και την τελειοµανία του.

H πρώτη του σειρά δεν έρχεται στον Alpha, αλλά το 2007 στο Mega. Οι «31 δρόµοι», µε πρωταγωνιστή τον ίδιο και µε παρτενέρ τη Σοφία Καρβέλα (σηµειώνουµε πως είναι καλός φίλος και µε την Άννα Βίσση), σειρά εξ ολοκλήρου γυρισµένη στη Νέα Υόρκη, δεν γνωρίζει επιτυχία. Ωστόσο, αυτό δεν τον φρενάρει, δεν τον αποθαρρύνει. Επιστρέφει στην Κύπρο (του), δουλεύει πολύ και οι πρώτες επιτυχίες έρχονται.

Συµµετέχει στη µακροβιότερη καθηµερινή σειρά του Sigma «Σε φόντο κόκκινο», σκηνοθετεί το «Βαλς µε δώδεκα θεούς», ενώ κάνει και τα «Άσπρα µπαλόνια», που σηµατοδοτούν την έναρξη της συνεργασίας του µε τους Βάνα ∆ηµητρίου και Κούλλη Νικολάου, σταθερούς συνεργάτες του µέχρι και σήµερα.

Η πρώτη µεγάλη επιτυχία δεν είναι άλλη από το «Μπρούσκο» στον ΑΝΤ1, που διήρκεσε τέσσερις σεζόν (2013-2017). Ηταν τέτοια η επιτυχία του σίριαλ, που τις δύο τελευταίες σεζόν µετακόµισε στη βραδινή ζώνη.

Ακολουθεί το «Τατουάζ» µετά τη µεταγραφή του στον Alpha, που στην ουσία σηµατοδοτεί την επιστροφή του καναλιού στην επιτυχηµένη µυθοπλασία. Το καλοκαίρι του 2019 έρχεται ακόµη µία µεταγραφή: στον Σκάι, µε το πολιτικό δραµατικό θρίλερ «Οκτώ λέξεις», την πιο επιτυχηµένη καθηµερινή σειρά (µέχρι σήµερα) του τηλεοπτικού σταθµού του Φαλήρου.


Γκεστ η «Μπρουκ»

Εκεί ο Γεωργίου έφερε για γκεστ την «Μπρουκ», κατά κόσµον Κάθριν Κέλι Λανγκ, από τη θρυλική «Τόλµη και γοητεία», ενώ και ο ίδιος ταξίδεψε µέχρι το Λος Αντζελες κάνοντας γκεστ σε µία από τις µακροβιότερες και δηµοφιλέστερες -ever- καθηµερινές σειρές της αµερικανικής τηλεόρασης.

Το καλοκαίρι του 2021, για να περάσουµε στη συνέχεια, συνεισφέρει µε την παρουσία του στη δυναµική επιστροφή του Mega στην παραγωγή µυθοπλασίας, υπό το νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς του σταθµού από την Alter Ego ΜΜΕ. Από το πρώτο κιόλας επεισόδιο, το πόνηµά του «Η γη της ελιάς» έχει τεράστια απήχηση, κάτι που συνεχίζεται µέχρι σήµερα, µε το καθηµερινό δράµα να διανύει την τρίτη του σεζόν. Νέο µεγάλο επαγγελµατικό στοίχηµα του δηµιουργού, ως γνωστόν, είναι το «Famagusta».

Η φιλόδοξη δραµατική σειρά εποχής έρχεται από τη νέα χρονιά στο Mega και περιγράφει µια οικογενειακή τραγωδία, µε φόντο την τουρκική εισβολή στην Αµµόχωστο. Φυσικά, αβαντάρεται και από το all star καστ της: ανάµεσα στους πρωταγωνιστές συναντάµε τους Γιάννη Μπέζο, Γρηγόρη Βαλτινό, Αιµιλία Υψηλάντη και Κοραλία Καράντη.

O ίδιος βέβαια εξακολουθεί, όπως παλιά, να κρατάει χαµηλούς τόνους. Και την προσωπική του ζωή µακριά από τα φώτα της δηµοσιότητας, αποφεύγοντας να επιβεβαιώσει κατά καιρούς φηµολογούµενους δεσµούς µε συµπρωταγωνίστριές του, όπως και µε λαµπερές κυρίες του θεάµατος. Όπως έχει δηλώσει στο παρελθόν: «∆εν µου αρέσει να µιλάω για τα προσωπικά, γιατί την έχω ‘‘πάθει’’ πολλές φορές. Ενθουσιάζοµαι και µπαίνω σε καταστάσεις...». Τα εν οίκω µη εν... Τύπω.

*Δημοσιεύθηκε στην Απογευματινή της Κυριακής / Ρεπορτάζ: Αλέξης Μίχας