Μαθήματα μόδας από το Μπρουνέι; O πρώτος βασιλικός γάμος του 2024 είναι γεγονός. Ο πρίγκιπας Αμπντούλ Ματίν του Μπρουνέι ντύνεται γαμπρός με νύφη την Ανίσα Ίσα Καλέμπικ, με τους γαμήλιους εορτασμούς να ολοκληρώνονται στις 16 Ιανουαρίου. Διάρκειας δέκα ημερών, ήδη ξεκίνησαν και στην προγαμιαία τελετή, που λέγεται Khatam Quran, η μέλλουσα νύφη έκανε την παρθενική της νυφική εμφάνιση ντυμένη από κορυφής μέχρι ονύχων, φορώντας δημιουργία του σχεδιαστή Teh Firdaus, που o ντιζάινερ μοιράστηκε στα social, περηφανευόμενος για την κομψότητα της νύφης.

gamos-prigipas
✱ Ο γαμπρός, πρίγκιπας του Μπρουνέι, Αμπντούλ Ματίν, και η νύφη, Ανίσα Ίσα Καλέμπικ

Στην επόμενη τελετή, την αποκαλούμενη Berbedak Mandi, φόρεσε λευκό μακρυμάνικο, με κεντήματα και μακρύ πέπλο, από τον ίδιο σχεδιαστή. Προχθές, με δόξα και τιμές, νύφη και γαμπρός φόρεσαν κόκκινα, ντυμένοι εκκεντρικά, ακολουθώντας την παράδοση. Εντυπωσιακή και η εκδήλωση, που ακολουθεί την παράδοση και αντιπροσωπεύει τη γονιμότητα και την αφθονία, με τους συγγενείς τους να τους ραίνουν με σκόνη ρυζιού γιασεμιού. Αφού το ζευγάρι καλύφθηκε με τη σκόνη, μπήκαν στο νερό που περιείχε εσάνς λεμονιού, ενώ παιδιά γύρω τους κρατούσαν κεριά, που οι ερωτευμένοι έσβησαν με νερό. Τι περιμένουμε ακόμα; Συμπόσιο, όπου αναμένονται υψηλοί καλεσμένοι, ανάμεσά τους ο πρίγκιπας Γουίλιαμ και η σύζυγός του Κέιτ Μίντλετον. Ο σουλτάνος του Μπρουνέι έδωσε το «παρών» στον γάμο τους, στο Ουεστμίνστερ το 2011, και αναμένεται να ανταποδώσουν.

zeugos
✱ Το πριγκιπικό ζεύγος

Ο γαμπρός -που είναι επίσης πιλότος ελικοπτέρου και ταγματάρχης της Βασιλικής Πολεμικής Αεροπορίας του Μπρουνέι-, είναι ο τέταρτος γιος και το 10ο παιδί του σουλτάνου Χασανάλ Μπολκιά. Μεταξύ άλλων, τον έχει συνοδέψει στην κρατική κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ τον Σεπτέμβριο του 2022 αλλά και στη στέψη Καρόλου - Καμίλα τον Μάιο του 2023. Με φιλικές σχέσεις με τους royals της Ιορδανίας, πατέρας και γιος παρευρέθησαν στον βασιλικό γάμο του πρίγκιπα διαδόχου Χουσεΐν και της πριγκίπισσας Ρατζούα. Σημειώνουμε πως εκείνος μέχρι να δεσμευτεί με την Ανίσα -ανακοίνωσαν τους αρραβώνες τους τον περασμένο Οκτώβριο- εθεωρείτο από τους πλέον περιζήτητους γαλαζοαίματους. Όσο για τη νύφη, είναι εγγονή του ειδικού συμβούλου του σουλτάνου, Πεχίν Ντάτο Ισά. Βίον ανθόσπαρτον!

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Απογευματινή»