Στέφανος Κορκολής. Ένας διεθνούς φήμης συνθέτης και πιανίστας. Έχει γράψει διαχρονικές επιτυχίες για σημαντικούς ερμηνευτές, ενώ είναι και ένας από τους πιο σπουδαίους σολίστ παγκοσμίως. Παρασύρει το κοινό του σε μοναδικά μουσικά ταξίδια στο «Vox», από κοινού με τον Μιχάλη Χατζηγιάννη. Έχουν δημιουργήσει μια τρίωρη μουσική παράσταση, ενώ, λόγω της επιτυχίας που σημειώνει, προστίθενται τρεις επιπλέον, αρχής γενομένης από απόψε - έπονται οι δύο τις πρώτες Κυριακές του Φεβρουαρίου.

Μιλώντας στην «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ» για τη σχέση του με τον Χατζηγιάννη, τονίζει: «Γνωριζόμαστε από το ’98. Τον θυμάμαι στο “Taboo”, όταν ήμουν... πιτσιρικάς, συνεσταλμένος, που ανέβαινε στη σκηνή και γινόταν χαμός. Πολύ ταλαντούχο παιδί και τραγουδοποιός. Στη σκηνή βγάζουμε την αλήθεια μας. Δηλαδή αυτό που συμβαίνει στην πραγματικότητα. Αυτοσχεδιάζουμε συχνά εκείνη την ώρα, είναι μια συνομιλία δύο μουσικών που αγαπούν και σέβονται ο ένας τον άλλον». Περιζήτητος μεν, εκλεκτικός δε στις συνεργασίες του, υπογραμμίζει: «Έχω πει πολλά “όχι”, πάρα πολλά, ακόμα και σε συνεργασίες που αφορούν δισκογραφία. Μου έχουν ζητήσει αρκετοί να τους γράψω και έχω πει “όχι”, γιατί δεν με γοητεύουν είτε σαν προσωπικότητα είτε σαν φωνή. Τη φωνή την εισπράττω σαν μουσικό όργανο. Αν ο άνθρωπος δεν μου πηγαίνει, δεν μπορώ να του γράψω. Δεν έχω έμπνευση. Πρέπει να με γοητεύει η προσωπικότητά του».

Για τον ίδιο σκέφτεται να ξαναγράψει;

«Όχι. Πάει αυτό, τελείωσε και το λέω γιατί μόνος μου σταμάτησα. Δεν με άγγιζε τόσο. Εμένα με γεμίζει μόνο να κάθομαι στο πιάνο να γράφω μουσική. Για τον κινηματογράφο, για μιούζικαλ και τραγούδια για φωνές που εκτιμώ και με εμπνέουν», μας λέει.

Η περιπέτεια με την υγεία του είναι γνωστή. Παρότι όμως ξεπέρασε το πρόβλημα, αγχώνεται για την κάθε μέρα που περνά;

«Δεν περνάει το άγχος. Υπάρχει πάντα, γιατί η μορφή καρκίνου που έχω έρχεται και φεύγει. Δεν σταματά. Δεν λες “τέλειωσα”. Είναι πολύ επίπονη και η επέμβαση η ίδια. Και οι χημειοθεραπείες επίπονες. Όμως κάνω τον σταυρό μου και προσπαθώ να το διαχειρίζομαι με το να μην το σκέφτομαι, να κρατώ το μυαλό απασχολημένο ώστε να φεύγει το συναίσθημα του άγχους για το τι μπορεί να μου συμβεί. Μετά συνειδητοποιείς και λες “αφού γλίτωσα, εντάξει”. Βλέπεις τα χειρότερα γύρω σου και αυτό σου δίνει την εσωτερική δύναμη να βοηθήσεις τον κόσμο που ζει χειρότερα. Η εσωτερική αυτή διαδικασία αποβάλλει λίγο τον φόβο...», εξηγεί και νιώθει γεμάτος με τη ζωή του.

«Είμαι επαρκής που έχω ακόμα τη δύναμη να γράφω μουσική. Με γεμίζει στο εκατό τοις εκατό». Βοήθεια από ειδικό δεν χρειάστηκε να ζητήσει, όχι γιατί δεν πιστεύει στη χημειοθεραπεία, αλλά γιατί τα κατάφερε μόνος του. «Εγώ το χειρίστηκα με τον εαυτό μου μετά την ανακοίνωση του καρκίνου μου από τον γιατρό μου, που δεν πήγε να μου το κάνει με “περιτύλιγμα”, σκέφτεται διαφορετικά! Μετά το πρώτο σοκ έκοψα μαχαίρι -και με μίσος- το τσιγάρο που με διέλυσε», συμπληρώνει.

Τα τελευταία χρόνια ο Στέφανος Κορκολής συνεργάζεται με την εξαιρετική Σοφία Μανουσάκη, μία τραγουδίστρια που έχει πολλά να προσφέρει στην ελληνική μουσική σκηνή και όχι μόνο. Είναι και μαζί του στο «Vοx».

«Πού να τη δεις μόνη της», μας λέει με καμάρι. «Η Σοφία στις εμφανίσεις της γίνεται ένα με τον κόσμο. Στις 14 Φεβρουαρίου θα κάνει μία εκλεκτική εμφάνιση στη “Σφίγγα”. Είναι σπουδαίο ταλέντο, κάνει αργά και σταθερά βήματα, προχωράει αθόρυβα και εμείς την ανακαλύπτουμε. Θα μπορούσε με πολλούς τρόπους να γίνει γνωστή, αλλά είναι ταπεινή και δουλευταρού», λέει για την ερμηνεύτρια - σημειωτέον, μαζί με τον Γεράσιμο Ευαγγελάτο υπογράφουν τον δίσκο της. «Συζητάμε να βγάλουμε και ένα βινύλιο από τη Heaven Music. Θα είναι μια επιλογή και των τριών μας», αποκαλύπτει.

 

Δημοσιεύθηκε στην  εφημερίδα "Απογευματινή"