Ολοι οι δρόµοι, µε αφορµή την Παγκόσµια Ηµέρα της Γυναίκας, οδηγούν στο Ηράκλειο της Κρήτης. Ο λόγος; Αρχής γενοµένης από φέτος, εγκαινιάζεται νέος θεσµός, το Wοman’s Day Awards, στο πλαίσιο του οποίου κάθε χρόνο θα βραβεύονται οι Γυναίκες της Χρονιάς. Χρέη οικοδέσποινας θα εκτελέσει η -αειθαλής, µπριόζα και πάντα προσηνής- ηθοποιός και show-woman Ελένη Φιλίνη, ενώ, όπως µας ενηµερώνουν οι διοργανωτές, µέρος της εκδήλωσης θα αφιερωθεί στην Παγκόσµια Ηµέρα Παχυσαρκίας µε την υποστήριξη της Πανελλήνιας Οµοσπονδίας Στήριξης Ατόµων µε Παχυσαρκία (Ιµερόεσσα).

Wοman’s Day Awards: Οι λαμπερές κυρίες που θα βραβευτούν

Όσο για τις πρωταγωνίστριες της βραδιάς; Θα είναι πασίγνωστες κυρίες και από τον λαµπερό κόσµο της showbiz. Όπως πληροφορούµαστε, θα βραβευτούν, µεταξύ άλλων, οι ηθοποιοί Παναγιώτα Βλαντή, Μαρία Τζοµπανάκη, η βετεράνος της υποκριτικής Ρίκα ∆ιαλυνά, αλλά και η γνωστή και στο εξωτερικό σεφ Ντίνα Νικολάου. Στην κατηγορία των Will Award Prizes (Καλής Θελήσεως), από τις προσωπικότητες στις οποίες θα απονεµηθούν βραβεία ξεχωρίζουν τα ονόµατα του βουλευτή Ηρακλείου Ν∆ Kωνσταντίνου Κεφαλογιάννη, της ηθοποιού Βάσως Λασκαράκη, του χρυσού Ολυµπιονίκη στην Άρση Βάρων Πύρρου ∆ήµα και του επίσης καταξιωµένου ηθοποιού Νίκου Βερλέκη.

Eπί σκηνής η Γεωργία Νταγάκη

Στα επιµέρους, και όσον αφορά το καλλιτεχνικό µέρος της εκδήλωσης, επί σκηνής θα απολαύσουµε την ταλαντούχα τραγουδίστρια και µουσικό Γεωργία Νταγάκη, τον συνθέτη Στέφανο Κόκκαλη στο πιάνο κι ένα µουσικό πρόγραµµα υπό τον ήχο βιολιού και σαξόφωνου.

Τα βραβεία για την Παγκόσµια Ηµέρα Γυναίκας θα δοθούν σε εκδήλωση που θα λάβει χώρα στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου (αίθουσα Καλοκαιρινού) στις 4 Μαρτίου στις επτά το απόγευµα. Παράλληλα, θα παρουσιαστεί ειδικό λεύκωµα µε τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης. Ενώ στο φουαγέ θα φιλοξενείται έκθεση φωτογραφίας µε θέµα τη γυναίκα. Αξίζει να σηµειώσουµε ότι ο νέος θεσµός τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Ανάπτυξης και Τροφίµων, του ∆ήµου Ηρακλείου, του Επιµελητηρίου Ηρακλείου, της Πανελλήνιας Ένωσης Γενικών Γραµµατέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης «Κλεισθένης», της Πανελλήνιας Οµοσπονδίας Πολιτιστικών Κρητικών Σωµατείων, της Πανελλήνιας Οµοσπονδίας Στήριξης Ατόµων µε Παχυσαρκία (Ιµερόεσσα) και, τέλος, της Εθνικής Ελληνικής Επιτροπής ∆ιεθνούς Εµπορικού Επιµελητηρίου - Icc Hellas Woman. Όσοι θέλουν να συµµετάσχουν µπορούν να πληροφορηθούν σχετικά στον ιστότοπο που δηµιουργήθηκε γι΄ αυτόν τον σκοπό (womansdayawards.gr).

*Δημοσιεύθηκε στην «Απογευματινή»