Ανεξιχνίαστη παραμένει μέχρι και σήμερα η άγρια δολοφονία της 69χρονης Ελευθερίας Αγραφιώτου, το πτώμα της οποίας εντοπίστηκε στις 25 Μαΐου του 2016 σε προχωρημένη σήψη, στο τρίτο υπόγειο πάρκινγκ μεγάλης αλυσίδας σούπερ μάρκετ στο Μαρούσι.

Τα ίχνη της Ελευθερίας Αγραφιώτου, η οποία εργαζόταν έως ότου βγήκε στη σύνταξη ως διευθύντρια του τμήματος προσωπικού στην Αγροτική Ασφαλιστική, χάθηκαν το πρωί της 21ης Απριλίου του 2016, όταν έφυγε από το σπίτι όπου διέμενε με την ηλικιωμένη μητέρα της στο Νέο Ηράκλειο και κατευθύνθηκε προς γνωστό σούπερ μάρκετ, προκειμένου να κάνει τα ψώνια της.

*Διαβάστε εδώ: "Η Μήδεια του Καλαμακίου": Στραγγάλισε τα παιδιά της, για να εκδικηθεί τον σύζυγό της (Βίντεο)

Οι συγγενείς της δήλωσαν αμέσως στις αστυνομικές Αρχές την εξαφάνισή της, καθώς φοβούνταν ότι ενδέχετο να είχε πέσει θύμα κακοποιών, εξαιτίας της οικονομικής της άνεσης.

Παράλληλα, απευθύνθηκαν στη δημοσιογράφο Αγγελική Νικολούλη, η οποία αφιέρωσε δύο εκπομπές της στην προσπάθεια ανεύρεσης της. Η εν λόγω κίνηση της οικογένειας αποδείχθηκε ιδιαίτερα σημαντική, καθώς τρεις εβδομάδες μετά την εξαφάνιση της 69χρονης, και συγκεκριμένα στις 13 Μαΐου του 2016, έφτασε στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ», η πρώτη σημαντική πληροφορία για την εξέλιξη της υπόθεσης.

Συγκεκριμένα, μετά από τηλεφώνημα υπαλλήλου της αλυσίδας σούπερ μάρκετ στην εκπομπή, εντοπίστηκε στον δεύτερο υπόγειο χώρο στάθμευσης του κτιρίου το αυτοκίνητο της Ελευθερίας Αγραφιώτου.

agrafiotou


Δολοφονία Ελευθερίας Αγραφιώτου: Η μακάβρια ανακάλυψη

Ωστόσο, η ίδια παρέμενε άφαντη, μέχρι που δύο υπάλληλοι του καταστήματος, αποφάσισαν να κατέβουν με φακούς στο τρίτο υπόγειο πάρκινγκ, από το οποίο ερχόταν μια έντονη δυσοσμία. Εκεί, βρέθηκαν αντιμέτωποι με ένα μακάβριο θέαμα, καθώς εντόπισαν στο κλιμακοστάσιο μέσα σε μια λίμνη αίματος το πτώμα μιας γυναίκας σε προχωρημένη σήψη.

Αμέσως κάλεσαν τις αστυνομικές Αρχές και τελικά διαπιστώθηκε, 34 μέρες μετά την εξαφάνισή της, ότι το πτώμα ανήκε στην άτυχη Ελευθερία Αγραφιώτου, ο θάνατος της οποίας ήταν μαρτυρικός.

Η 69χρονη έφερε βαριές κακώσεις στο κεφάλι και τον θώρακα, ενώ το γεγονός ότι βρέθηκε γυμνή από τη μέση και κάτω, φανερώνει πως ο δράστης πιθανότατα προσπάθησε να τη βιάσει.

Παρόλο, λοιπόν, που δεν κατέστη εφικτό να διαπιστωθεί αν η γυναίκα έπεσε τελικά θύμα βιασμού, εξαιτίας της προχωρημένης αποσύνθεσης του πτώματός της, το έγκλημα χαρακτηρίζεται από τις Αρχές ως σεξουαλικό, καθώς τα σενάρια της ληστείας και του σκηνοθετημένου εγκλήματος έχουν αποκλειστεί.

Η έρευνα έδειξε ότι ο δράστης τής επιτέθηκε στο δεύτερο υπόγειο που πάρκαρε το αμάξι της είτε χτυπώντας το κεφάλι της στον τοίχο, είτε της κατάφερε χτύπημα με κάποιο αιχμηρό αντικείμενο στο κεφάλι, με αποτέλεσμα να χάσει τις αισθήσεις της.

Έπειτα, την έσυρε από τα πόδια στο τρίτο υπόγειο πάρκινγκ, το οποίο ήταν κλειστό, και την έγδυσε από τη μέση και κάτω.

Οχτώ χρόνια μετά, η υπόθεση δολοφονίας της Ελευθερίας Αγραφιώτου παραμένει ανεξιχνίαστη, με τα μόνα στοιχεία που έχουν οι αστυνομικές Αρχές στη διάθεσή τους από το σημείο της δολοφονίας να είναι τέσσερα «ορφανά» αποτυπώματα και ένα «ορφανό» DNA.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czucfbman7pt)