Πωλητήριο και μάλιστα... αλμυρό έχει μπει στο Τραγονήσι, μια μικρή βραχονησίδα που βρίσκεται σε απόσταση λίγων ναυτικών μιλίων ανατολικά της Μυκόνου.

Σύμφωνα με την αγγελία που δημοσίευσε το μεσιτικό γραφείο ZL Development Mykonos Golden Luxury, το Τραγονήσι ή Δραγονήσι, έκτασης 2.500 στρεμμάτων, πωλείται αντί του ποσού των 50.000.000 ευρώ και μεταβιβάζεται είτε ολόκληρο είτε μισό (βόρειο ή νότιο μέρος) ή σε κομμάτια.

*Διαβάστε εδώ: 25η Μαρτίου: Αναχωρούν και οι τελευταίοι εκδρομείς από Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο

Η βραχονησίδα Τραγονήσι έχει το πλεονέκτημα ότι βρίσκεται δίπλα στη Μύκονο. Το πωλητήριο απευθύνεται, φυσικά, σε κροίσους, άτομα που μπορούν να διαθέσουν πενήντα εκατ. ευρώ.

Τα καλοκαίρια πολυτελή σκάφη προσεγγίζουν το ξερονήσι, καθώς τα νερά είναι πεντακάθαρα και σε ορισμένα σημεία γαλαζοπράσινα. Πράσινο, όμως, ούτε για δείγμα! Η αγγελία αναφέρει ότι είναι άρτιο και οικοδομήσιμο, αλλά το μεγαλύτερο πλεονέκτημά του είναι ότι βρίσκεται δίπλα στη Μύκονο, το ακριβότερο και πλουσιότερο νησί της Ελλάδας.

Στην πραγματικότητα, στο Τραγονήσι υπάρχουν μόνο γκρεμνά, κοφτερές πέτρες και γλιστερά χαλίκια. Το καλοκαίρι τουριστικά σκάφη πραγματοποιούν εκεί εκδρομές, καθώς διαθέτει σπηλιές με γαλαζοπράσινα νερά, ιδανικές για κολύμπι και καταδύσεις.

Όπως αναφέρει το mykonoslive.tv, πάνω στα βράχια του είναι χτισμένο και το εκκλησάκι της Παναγίας, όπου στις 11 Ιουνίου, ανήμερα των Αγίων Βαρνάβα και Βαρθολομαίου, πραγματοποιείται πανηγύρι με τη συμμετοχή μόνο ανδρών. Λέτε να αγοράσει το Τραγονήσι κάποιος Άραβας κροίσος και να το μετατρέψει σε... μικρό Ντουμπάι με ουρανοξύστες και τελεφερίκ που θα το συνδέει με τη Μύκονο; Το μέλλον θα δείξει...