Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένας σχεδιαστής µε αλογοουρά και βεντάλια ο οποίος λάτρευε την πολυτέλεια, την τέχνη, τη µόδα και τις γάτες και ό,τι άγγιζε γινόταν χρυσός. Όταν πέθανε, χωρίς να υπάρχουν κληρονόµοι, συνέχιζε να γίνεται όλο και πιο… πλούσιος.
Ο Καρλ Λάγκερφελντ έφυγε από τη ζωή το 2019 στα 85 του χρόνια. Και τώρα, που µαθαίνουµε πως µόλις πουλήθηκε ένα ακόµη σπίτι από τη συλλογή του, προσπαθούµε να φανταστούµε τη ζωή που άφησε πίσω του.


Αντί 11 εκατ. ευρώ πουλήθηκε το "παλάτι" του Καρλ Λάγκερφελντ:

Σκεφτείτε ένα διαµέρισµα µε θέα το Λούβρο. Η τελική τιµή πώλησης ήταν 11.100.000 ευρώ (µε τα συµβολαιογραφικά έξοδα), κάτι που µεταφράζεται σε περίπου διπλάσια χρήµατα από την αρχική τιµή, που είχε οριστεί στα 5.300.000 ευρώ. Κανείς δεν γνωρίζει ποιος είναι ο αγοραστής.



Σηµασία έχει ότι θα µπορεί πλέον να απολαµβάνει ένα σπίτι τριών δωµατίων µε ιστορία, το οποίο βρίσκεται σε ένα κτίριο του 17ου αιώνα στην περιοχή Quai Voltaire, στο Παρίσι, µε θέα στον ποταµό Σηκουάνα και το Μουσείο του Λούβρου.

Υπολογίστε 260 τετραγωνικά µέτρα και ένα επιπλέον δωµάτιο 50 τ.µ. Ολόκληρο το διαµέρισµα ανακαινίστηκε από τον γερµανικής καταγωγής Καρλ Λάγκερφελντ σε φουτουριστικό στυλ. Με γυαλί, τσιµέντο και… φως.



Ο Καρλ Λάγκερφελντ έζησε στο διαµέρισµα µία δεκαετία

Ο διάσηµος δηµιουργός έζησε στο συγκεκριµένο διαµέρισµα µία δεκαετία, την εποχή που σχεδίαζε για ιστορικούς οίκους όπως η Chanel και η Fendi, όπως και για τη δική του επωνυµία, η οποία υπάρχει ακόµη και σήµερα. Μαζί µε αρώµατα και αξεσουάρ που φέρουν εµµονικά το όνοµά του.

Το γραφείο και η βιβλιοθήκη του είναι ανοιχτά για το κοινό, καθώς λειτουργούν ως βιβλιοπωλείο και χώρος εκδηλώσεων στη συνοικία Καρτιέ Λατέν. Ετοιµάζεται και µία σειρά για τη ζωή του, µε τίτλο «Becoming Karl Lagerfeld», η οποία θα προβληθεί τον Ιούνιο στο Disney+, µε πρωταγωνιστή τον Ντάνιελ Μπρουλ. Ο ηθοποιός που τον υποδύεται παραδέχτηκε ότι αποπειράθηκε να τον… µιµηθεί.

«Έβαλα τα δυνατά µου... Αλλά τα έπιπλα, οι αφίσες, οι φωτογραφίες, οι πίνακες, τα βιβλία αποδεικνύουν πως, όταν είσαι τόσο τελειοµανής αποτυπώνεται και στην αισθητική σου. Προφανώς δεν µπορούµε να συγκριθούµε». Στο µυαλό του Καρλ Λάγκερφελντ; Mε µια λευκή γάτα στην αγκαλιά και µία βεντάλια.

Δημοσιεύθηκε στην Απογευματινή