Ιταλία: "Μαφία"… o φοιτητής από τη Σικελία - Πλαστογράφησε 892 αεροπορικά εισιτήρια
Κατάφερε να αποσπάσει πάνω από 86 χιλιάδες ευρώ
Ένας 26χρονος φοιτητής κατηγορήθηκε για απάτη εις βάρος της Περιφέρειας της Σικελίας, καθώς πλαστογράφησε 892 αεροπορικά εισιτήρια και απέσπασε περισσότερα από 86 χιλιάδες ευρώ

“Μαφία”… αποδείχθηκε ένας 26χρονος φοιτητής στην Ιταλία, που φέρεται να δημιουργούσε απάτες με πλαστά αεροπορικά εισιτήρια και κάρτες επιβίβασης. Ο νεαρός φοιτητής από την Σικελία, κάτοικος της περιοχής Κατάνια, καταγγέλθηκε από την Guardia di Finanza (αστυνομία του οικονομικού εγκλήματος της Ιταλίας) με την κατηγορία της διακεκριμένης απάτης εις βάρος της Περιφέρειας της Σικελίας.
Ο 26χρονος φοιτητής, σύμφωνα με την καταγγελία, εκμεταλλευόμενος την πύλη «Siciliapei-Bando Caro Voli», κατάφερε να αποσπάσει περισσότερα από 86 χιλιάδες ευρώ από τις αποζημιώσεις των αεροπορικών ταξιδιών που δεν κατάφεραν να πραγματοποιηθούν. Να σημειωθεί πως η συγκεκριμένη πύλη είχε σχεδιαστεί προς διευκόλυνση των κατοίκων της Σικελίας, για την κάλυψη το κόστους των των πτήσεων από και προς το νησί.
Ιταλία: Πως ξεσκεπάστηκε η απάτη του 26χρονου
Οι Ιταλικές αρχές άρχισαν τη διερεύνηση της υπόθεσης όταν παρατηρήθηκαν ύποπτες κινήσεις σε μικρό χρονικό διάστημα. Μέσα σε λίγους μόνο μήνες, παρατηρήθηκαν κινήσεις ασυνήθιστων ποσών και εκατοντάδων αιτήσεων. Για τον Οκτώβριο του 2024, οι αιτήσεις ήταν μόλις 892 με πτήσεις που δηλώθηκαν σε πολλαπλές διαδρομές και μάλιστα τις ίδιες ώρες!
Αυτά τα εξωπραγματικά δεδομένα έδωσαν το έναυσμα στην Περιφέρεια Guardia di Finanza να προχωρήσει σε άμεση αναστολή των πληρωμών και στην υποβολή αναφορών.
Απάτη στην Ιταλία: Τα ευρήματα της έρευνας
Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας ο 26χρονος φέρεται να δημιουργούσε πλαστά εισιτήρια και κάρτες επιβίβασης στον υπολογιστή , χρησιμοποιώντας γραφικά προγράμματα για να προσομοιώνει διατάξεις, λογότυπα, ακόμη και κωδικούς QR αεροπορικών εταιρειών. Κάθε λεπτομέρεια αναπαραγόταν ώστε τα έγγραφα να είναι αρκετά αξιόπιστα ώστε να ξεγελάσουν τα αρχικά συστήματα επαλήθευσης.
Η έρευνα των αρχών κατάφερε να φέρει στο φως την απάτη. Τα ευρήματα της έρευνας, έδειξαν πως μόνο τρεις επιστροφές χρημάτων από τις 892 πιστοποιήθηκαν ως αυθεντικές, ενώ οι υπόλοιπες ήταν εντελώς επινοημένες. Οι έρευνες επέτρεψαν επίσης να εντοπιστούν οι τραπεζικές κινήσεις του φοιτητή, ο οποίος είχε επανεπενδύσει μέρος των παράνομων κεφαλαίων σε κρατικά ομόλογα και ασφαλιστικά ταμεία και στη συνέχεια τα είχε ρευστοποιήσει για να αποκομίσει νέα κέρδη. Με βάση τα στοιχεία που συλλέχθηκαν, η εισαγγελία διέταξε δέσμευση περιουσιακών στοιχείων του φοιτητή.