Εγκλήματα γένους θηλυκού: Οι υποθέσεις που σημάδεψαν την κοινή γνώμη με γυναίκες στον ρόλο του θύτη - Από τη Δημητρέα στη "μαύρη χήρα της Κοιλάδας" (Βίντεο)
Πέντε συγκλονιστικές υποθέσεις με γυναίκες στον ρόλο του θύτη
Σε μερικές από τις ειδεχθέστερες δολοφονίες πρωταγωνίστριες ήταν γυναίκες, ως φυσικοί ή ηθικοί αυτουργοί ή και συναυτουργοί

Όταν μιλάμε για έγκλημα, οι γυναίκες βρίσκονται πιο δύσκολα στον ρόλο του θύτη στη συνείδηση του κόσμου. Κι όμως, σε μερικές από τις ειδεχθέστερες δολοφονίες πρωταγωνίστριες ήταν γυναίκες, ως φυσικοί ή ηθικοί αυτουργοί ή και συναυτουργοί.
Διαβάστε: Βαγγέλης Στεφανάκης: Το τέλος του άνδρα που σκότωσε την 23χρονη Φαίη Μπλάχα και η εμπλοκή του στο ερωτικό τρίγωνο της Νέας Μάκρης (Βίντεο)
Η δολοφονία του Δημήτρη Αθανασόπουλου που σχεδιάστηκε από την πεθερά του - "Καημένε Αθανασόπουλε"
Μια οικογενειακή τραγωδία σηµάδεψε την προπολεµική Ελλάδα, µε πρωταγωνιστές τον άσωτο ∆ηµήτρη Αθανασόπουλο, την ξακουστή για την οµορφιά της γυναίκα του, Φούλα Κάστρου, και τη σκληρή µητέρα της, Άρτεµις Κάστρου που σχεδίασε τη δολοφονία του γαμπρού της.
Η δολοφονία του ∆ηµήτρη Αθανασόπουλου το 1931 από τις δύο γυναίκες ήταν, µάλιστα, τόσο στυγερή, που έγινε τραγούδι από τον ρεµπέτη Ιάκωβο Μοντανάρη. «Καηµένε Αθανασόπουλε, τι σου ’µελλε να πάθεις, από κακούργα πεθερά τα νιάτα σου να χάσεις», έλεγε, µεταξύ άλλων, ενώ σε άλλο σηµείο ανέφερε: «Στου Χαροκόπου τα στενά / µια µικροπαντρεµένη / εσκότωσε τον άνδρα της / βρε η δαιµονισµένη».
Ο ∆ηµήτρης Αθανασόπουλος γεννήθηκε σε χωριό της Μεγαλόπολης και ήρθε νεαρός στην Αθήνα, προκειµένου να σπουδάσει σε εµπορική σχολή. Το 1922, αφού τελείωσε το στρατιωτικό του, παντρεύτηκε κρυφά την κατά πολλά χρόνια νεότερή του Φούλα Κάστρου, παρά τις αντιρρήσεις της πεθεράς του, και έµεναν όλοι µαζί σε ένα σπίτι στην Καλλιθέα, επί της οδού Θησέως 101. Με τη βοήθεια της πεθεράς του, συγγενών και φίλων του, ο ∆ηµήτρης άρχισε να ασχολείται µε τις εργολαβίες οικοδοµών και δηµόσιων έργων, µέχρι που κατάφερε να βγάλει πολλά χρήµατα.
Ωστόσο, παρά την επαγγελµατική του επιτυχία, ο γάµος του πήγαινε από το κακό στο χειρότερο, µε τον Αθανασόπουλο να κοιµάται τους τελευταίους έξι µήνες πριν από τη δολοφονία του σε ξενοδοχείο και να επισκέπτεται το σπίτι του µόνο για να δει τα τρία του παιδιά και να πάρει πλυµένα ρούχα.
Τα ξηµερώµατα της 4ης Ιανουαρίου του 1931 επέστρεψε µεθυσµένος στο σπίτι του, στη συνοικία Χαροκόπου,και κακοποίησε άγρια τη σύζυγό του, η οποία έσπευσε να ζητήσει τη βοήθεια της µητέρας της. Η «κακούργα πεθερά», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στο τραγούδι, αφού έµαθε όλα όσα πέρασε η κόρη της στα χέρια του Αθανασόπουλου, αποφάσισε να αναλάβει δράση. Έπεισε τον ανήλικο ανιψιό της, ∆ηµήτρη Μοσκιό, ο οποίος ήταν ερωτευµένος µε τη Φούλα και αντιµετώπιζε σοβαρά ψυχολογικά προβλήµατα, να πυροβολήσει τον Αθανασόπουλο την ώρα που κοιµόταν στο κρεβάτι του. Αφού σιγουρεύτηκαν ότι ήταν νεκρός, αποφάσισαν να κάψουν το πτώµα του.
Μόλις συνειδητοποίησαν, όµως, ότι η µυρωδιά της καµένης σάρκας είχε καλύψει όλη την περιοχή, έσβησαν τη φωτιά και τεµάχισαν το πτώµα µε τη βοήθεια της υπηρέτριας του ζευγαριού, Γιαννούλας Μπέλλου, που καταγόταν από χωριό και είχε γνώσεις τεµαχισµού των σφαχτών της οικογένειας. Επειτα το πέταξαν στον Κηφισό.
Η τύχη, όµως, δεν ήταν µε το µέρος τους, καθώς τα πακέτα που περιείχαν το διαµελισµένο πτώµα του Αθανασόπουλου εντοπίστηκαν πολύ γρήγορα από τρεις φίλους που έκαναν βόλτα στην κοίτη του Κηφισού, κάτω από τη γέφυρα της Αγίας Τριάδας, ανήµερα της γιορτής των Θεοφανίων. Κι αυτό γιατί εκεί που πετάχτηκαν τα σακιά το ρέµα ήταν ρηχό, µε αποτέλεσµα αυτά να σκαλώσουν στην κοίτη και να γίνουν εύκολα αντιληπτά από διερχόµενους πολίτες.
Έτσι, το «έγκληµα του αιώνα», όπως χαρακτηρίστηκε από τις εφηµερίδες της εποχής, αποκαλύφθηκε γρήγορα, µε τη σύζυγο και την πεθερά του Αθανασόπουλου να καταδικάζονται σε θάνατο, την υπηρέτρια σε ισόβια και τον ανιψιό, που ήταν και ο φυσικός αυτουργός της δολοφονίας, σε 20 χρόνια κάθειρξη, καθώς το δικαστήριο του αναγνώρισε ορισµένα ελαφρυντικά, λόγω της ψυχολογικής του κατάστασης. Σηµειώνεται πως έντονη ήταν η φηµολογία η οποία ήθελε την «κακούργα πεθερά» να διατηρεί παράλληλη σχέση µε τον γαµπρό της τόσο πριν όσο και µετά τον γάµο µε την κόρη της.
Παρά την ποινή που τους επιβλήθηκε, µητέρα και κόρη πέρασαν άνετη ζωή στις φυλακές, καθώς ο διευθυντής τους µαγεύτηκε από τα κάλλη της Φούλας. Μάλιστα, δεν παρέµειναν πολύ σε αυτές, καθώς η θανατική καταδίκη, µε την οποία αρχικά τιµωρήθηκαν, µετατράπηκε σε δεκαετή φυλάκιση, µε αποτέλεσµα το 1941 να είναι ξανά ελεύθερες.
Η Φούλα ξαναπαντρεύτηκε και ο δεύτερος γάµος της ήταν µε τον συνταγµατάρχη Αγαπητό Κοµήτη. Η µητέρα της πέθανε το 1956 και ο ∆ηµήτρης Μοσκιός, που διέπραξε το έγκληµα, εισήχθη στο ∆ροµοκαΐτειο, όπου και πέθανε λίγο αργότερα από φυµατίωση. Τέλος, όσον αφορά την οικιακή βοηθό, αποφυλακίστηκε ύστερα από 18 χρόνια, παντρεύτηκε κι έκανε οικογένεια.
@parapolitika Εγκλήματα που συγκλόνισαν: Το έγκλημα στου Χαροκόπου που έγινε τραγούδι #parapolitikagr #crimes #crimetoks #tiktokgreece #greektiktok #greece
♬ πρωτότυπος ήχος - Parapolitika.gr - Parapolitika.gr
Αικατερίνη Δημητρέα: Η πρώτη Ελληνίδα serial killer και τα φιλέματα με… παραθείο - Σκότωσε τέσσερις συγγενείς της
Η Αικατερίνη ∆ηµητρέα, γνωστή ως «δηλητηριάστρια της Μάνης», θεωρείται από πολλούς η πρώτη γυναίκα κατά συρροήν δολοφόνος στην Ελλάδα, µε τα εγκλήµατά της να συγκλονίζουν την κοινή γνώµη της εποχής. Εντός λίγων µηνών, η 42χρονη γυναίκα, η οποία ζούσε στο Νεοχώρι της Μάνης, δηλητηρίασε µε παραθείο τέσσερις συγγενείς της, προκαλώντας τον θάνατό τους.Η 42χρονη Αικατερίνη ∆ηµητρέα, η οποία µέχρι το 1962 δεν είχε προκαλέσει ποτέ µε τη συµπεριφορά της, µεγάλωνε µόνη της τη 10χρονη κόρη της µε µεγάλη δυσκολία, καθώς έπασχε από ηµιπληγία, ενώ παράλληλα αντιµετώπιζε και σοβαρά οικονοµικά προβλήµατα. Η εγκληµατική της δράση ξεκίνησε στις 27 Μαΐου του 1962, όταν και την επισκέφθηκε η µητέρα της, η 80χρονη Στεφούλα Λουκαρέα. Η ηλικιωµένη γυναίκα άρχισε να έχει φοβερούς πόνους, αφού πρώτα είχε φάει τα πασπαλισµένα µε παραθείο µακαρόνια που της σέρβιρε η κόρη της. Λίγη ώρα αργότερα απεβίωσε, µε τον γιατρό -που κλήθηκε εσπευσµένα- να αποδίδει τον θάνατό της σε καρδιακή προσβολή, καθώς η Στεφούλα είχε ιστορικό καρδιακών παθήσεων.
Στις 19 Ιουλίου του ίδιου έτους η ∆ηµητρέα «ξαναχτύπησε», σερβίροντας στη 40χρονη ξαδέλφη της, Ποτούλα Τσιλιγονέα, καφέ µε παραθείο. Η άτυχη γυναίκα που έχασε τη ζωή της στο σπίτι της ∆ηµητρέα σωριάστηκε στο έδαφος λίγη ώρα µετά την κατανάλωση του καφέ, µε τον θάνατό της να αποδίδεται σε κάταγµα κρανίου, που προκλήθηκε από την πτώση στο έδαφος.
Τρίτο θύµα της serial killer της Μάνης ήταν ο 45χρονος αδελφός της, Κωνσταντίνος, τον οποίο δεν κατάφερε να «βγάλει από τη µέση» αµέσως. Κι αυτό γιατί την πρώτη φορά που αποπειράθηκε να τον σκοτώσει, σερβίροντάς του καφέ, εκείνος λιποθύµησε στη µέση του δρόµου, µε τους συγχωριανούς τους να τον εντοπίζουν και να τον µεταφέρουν στο νοσοκοµείο, όπου διαγνώστηκε µε κρίση χολής. Οταν, όµως, βγήκε από το νοσοκοµείο, η Αικατερίνη τον ξανακάλεσε στο σπίτι της για φαγητό, µη αποδεχόµενη την αποτυχία της. Ετσι, στις 3 Αυγούστου 1962 ο Κωνσταντίνος τελικά ξεψύχησε, έχοντας καταναλώσει αβγά µε µεγάλη ποσότητα παραθείου, που του σέρβιρε η αδελφή του. Ο γιατρός απέδωσε τον θάνατό του σε ανακοπή καρδιάς, µε τους συγχωριανούς να έχουν αρχίσει να κάνουν λόγο για κάποιου είδους κατάρα που βαραίνει την οικογένεια.
Η αντίστροφη µέτρηση για την αποκάλυψη όλων των φρικτών εγκληµάτων της ∆ηµητρέα ξεκίνησε στις 6 Σεπτεµβρίου του 1962, όταν έδωσε ένα λουκούµι µε παραθείο αναµεµιγµένο µε ζάχαρη στον 5χρονο ανιψιό της, Ηλία. Ο µικρός δεν κατάφερε να αντέξει την ισχυρή δόση από το δηλητήριο και απεβίωσε µέσα σε λίγη ώρα. Ο θάνατός του, όµως, κίνησε τις υποψίες, αφού το αγοράκι ήταν υγιέστατο. Έτσι, αυτή τη φορά ο γιατρός έβγαλε πόρισµα ότι ο θάνατος οφειλόταν σε δηλητηρίαση και κατά τη νεκροτοµή στο Νοσοκοµείο Καλαµάτας βρέθηκαν στον µικρό Ηλία ίχνη παραθείου.
Στις 12 Σεπτεµβρίου έγινε εκταφή και των άλλων τριών θυµάτων, στα οποία διαπιστώθηκαν ίχνη παραθείου. Τότε, η ∆ηµητρέα αναγκάστηκε να οµολογήσει τα εγκλήµατά της. Μάλιστα, κατά τις ανακρίσεις αποκάλυψε ότι είχε προσπαθήσει να δηλητηριάσει µε την ίδια µέθοδο ακόµα δύο συγγενείς της, οι οποίοι ευτυχώς δεν δέχτηκαν τα κεράσµατά της, ενώ σκόπευε να σκορπίσει τον θάνατο σε όλο το χωριό µε δηλητηριασµένα κόλλυβα. Και παρόλο που η ίδια ισχυρίστηκε πως οι συγγενείς της την κακοµεταχειρίζονταν και ήθελαν να τη διώξουν µαζί µε τη 10χρονη κόρη της από το σπίτι όπου κατοικούσε, η ανάκριση οδήγησε σε διαφορετικά συµπεράσµατα, καθώς αποκαλύφθηκε ότι στόχος ήταν η περιουσία της οικογένειας, ιδίως µετά την αποκάλυψη ότι η µητέρα της είχε αφήσει το σπίτι στον αδελφό της.
Τον Μάιο του 1963 έγινε η δίκη της, στην οποία η υπερασπιστική γραµµή ήταν ότι επρόκειτο για πρόσωπο µε διαταραγµένη προσωπικότητα. Όµως οι ψυχίατροι που την εξέτασαν δεν διέγνωσαν κάποια ψυχωτική διαταραχή, αλλά ένα άτοµο το οποίο µέσα από τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης και την κοινωνική αποµόνωση οδηγήθηκε σε σειρά εγκληµάτων µε πρόθεση. Με τη σειρά του, και ο εισαγγελέας υποστήριξε ότι η ∆ηµητρέα είχε σώας τας φρένας κατά τη διάπραξη των εγκληµάτων. Στις 8 Μαΐου του 1963 το δικαστήριο την καταδίκασε σε τέσσερις φορές εις θάνατον και 15ετή κάθειρξη, χωρίς να της αναγνωρίσει κάποιο ελαφρυντικό, µε την υπόθεση να κλείνει οριστικά στις 10 Απριλίου του 1965, όταν η Αικατερίνη ∆ηµητρέα εκτελέστηκε στο Γουδή.
@parapolitika crimestories: Η πρώτη Ελληνίδα serial killer#parapolitikagr #greece #tiktokgreece #crimes
♬ original sound - Parapolitika.gr - Parapolitika.gr
Μαρία Σαμπανιώτη: Η δολοφόνος µε τα δηλητηριασµένα τηγανόψωµα
«∆εν έχω κάνει τίποτα, κάντε µου τον ορό της αλήθειας», φώναζε κλαίγοντας, κατά τη διάρκεια της δίκης της, η 56χρονη Μαρία Σαµπανιώτη, που έµεινε γνωστή στα ελληνικά εγκληµατολογικά χρονικά ως η δολοφόνος µε τα τηγανόψωµα, που οδήγησε στον θάνατο τρεις ανθρώπους.Ήταν 18 Ιανουαρίου 1992, όταν επτά άτοµα από την ίδια γειτονιά µεταφέρθηκαν στο Γενικό Κρατικό Νοσοκοµείο Πειραιά και στο Νοσοκοµείο «Μεταξά», σε κρίσιµη κατάσταση, καθώς είχαν υποστεί βαρύτατη τροφική δηλητηρίαση. Επρόκειτο για τον 60χρονο Θεόδωρο Μουστόπουλο, την 56χρονη σύζυγό του Ελένη και τον 33χρονο γιο τους Κώστα, όπως επίσης και τη 46χρονη Ειρήνη Κληµατσά και τον 24χρονο γιο της Αντώνη, ενώ σε κρίσιµη κατάσταση µεταφέρθηκαν και δύο αλλοδαποί επισκέπτες στην οικία Μουστοπούλου, οι Γιάννης και Σουλτάν Μουραπτάνγιεφ. Και οι επτά είχαν δοκιµάσει από την ίδιαζύµη για τηγανόψωµα που είχε προσφέρει ως «δώρο» στις οικογένειες Μουστοπούλου και Κληµατσά η γειτόνισσά τους Μαρία Σαµπανιώτη.
Τα αποτελέσµατα του ελέγχου από το Τοξικολογικό Εργαστήριο του Πανεπιστηµίου Αθηνών σε υπολείµµατα της ζύµης και στα ψηµένα τηγανόψωµα έδειξαν ότι αυτά που έφαγαν οι γείτονες της Σαµπανιώτη περιείχαν παραθείο, ενώ η ζύµη που έφαγε η ίδια και η οικογένειά της ήταν «καθαρή».
Η 56χρονη υποστήριξε στους αστυνοµικούς ότι δεν είχε ιδέα πώς βρέθηκε µέσα στη ζύµη της το δηλητήριο που χρησιµοποιείται σε γεωργικά φάρµακα και εντοµοκτόνα και οδήγησε στον θάνατο τον Θεόδωρο Μουστόπουλο, την Ειρήνη και τον Αντώνη Κληµατσά. «∆εν είµαι νέα νοικοκυρά. ∆εν µπορώ να µπερδέψω το αλάτι µε το δηλητήριο. Πήγα να κάνω ένα καλό και πώς µπλέχτηκα έτσι, Θεέ µου!», ισχυρίστηκε.
Μετά την έρευνα των αστυνοµικών, αποδείχθηκε πως το κίνητρό της ήταν η επιθυµία της να παντρέψει τις κόρες της µε τον Κώστα Μουστόπουλο και τον Αντώνη Κληµατσά κι επειδή εκείνοι αρνήθηκαν, αποφάσισε να εκδικηθεί τους ίδιους και τις οικογένειές τους µε αυτόν τον φρικτό τρόπο.
Βέβαια, η Μαρία Σαµπανιώτη αρνήθηκε τις κατηγορίες, υποστηρίζοντας ότι κάποιος άλλος έριξε το δηλητήριο στη ζύµη. Συγκεκριµένα, υπέδειξε ως ύποπτη τη γειτόνισσά της Αγάπη Κοασίδου, ενώ άφησε υπαινιγµούς και για την κόρη της, Ελισάβετ.
Η δίκη της 56χρονης, που ήταν γεµάτη συγκλονιστικά στιγµιότυπα και συναισθηµατική ένταση, ξεκίνησε τον Απρίλιο του 1993 στο Μικτό Ορκωτό ∆ικαστήριο Αθηνών και ολοκληρώθηκε τον Μάιο του ίδιου έτους.
Το δικαστήριο την έκρινε ένοχη, καταδικάζοντάς την σε τρεις φορές ισόβια και επιπλέον 25 χρόνια κάθειρξη, µε την ίδια να επαναλαµβάνει την αθωότητά της και να ζητεί τον «ορό της αλήθειας». «Ο Θεός είναι από πάνω, κι αν λέω ψέµατα, να µε κάψει. Λυπάµαι για τις τρεις ψυχούλες που έφυγαν. ∆εν τους έκανα κακό. Και µε τις δύο οικογένειες είχα πάρα πολύ καλές σχέσεις», ανέφερε, µεταξύ άλλων. Αξίζει να σηµειωθεί πως ο εισαγγελέας Σταύρος Μαντακιοζίδης αποκάλεσε τη Σαµπανιώτη «νέα Φραγκογιαννού» -πρόκειται για τη «Φόνισσα» του Αλέξανδρου Παπαδιαµάντη-, υπογραµµίζοντας στην αγόρευσή του: «Μέσα στην ψυχή της έκρυβε µεγάλο µίσος. Προσπάθησε να εξολοθρεύσει -και το έκανε- δύο οικογένειες. Φαινοµενικά µοιάζει αθώα. Αν αφεθεί ελεύθερη, όµως, θα αποτελέσει µεγαλύτερο κίνδυνο και από τον Ρωχάµη».
@parapolitika Η δολοφόνος με τα τηγανόψωμα #parapolitikagr #crimes #crimestories #tiktokgreece #greece
♬ πρωτότυπος ήχος - Parapolitika.gr
Η δολοφονία του Αχιλλέα Τέντα από τη γυναίκα του και τον εραστή της
Σοκ στο πανελλήνιο είχε προκαλέσει η υπόθεση δολοφονίας του 58χρονου εμπόρου δερμάτων Αχιλλέα Τέντα στον Αλμυρό Βόλου, ο οποίος στραγγαλίστηκε με συρματόσχοινο στο κρεβάτι του υπνοδωματίου του όπου κοιμόταν, από τον εραστή της γυναίκας του Νίκο Κωτούλα, με τη βοήθειά της. Η Μαρία Τέντα παντρεύτηκε τον Αχιλλέα Τέντα που ήταν κατά 15 χρόνια μεγαλύτερός της, όταν ήταν 16 χρονών και μαζί του απέκτησε δύο παιδιά. Μετά από λίγα χρόνια, ερωτεύτηκε παράφορα τον αγρότη Νίκο Κωτούλα και για δυο χρόνια το ζευγάρι απολάμβανε τον παράνομο δεσμό του, ενώ σύμφωνα με δημοσιεύματα της εποχής, η Μαρία έριχνε υπνωτικό στο φαγητό του συζύγου της και όταν εκείνος κοιμόταν, έβαζε στο σπίτι τον αγρότη. Κάποια ημέρα, όμως, ο Αχιλλέας ξύπνησε και βρήκε και τους δύο μέσα στο σπίτι του.
Ακολούθησε μεγάλος καβγάς, ενώ παράλληλα απείλησε με διαζύγιο τη σύζυγό του. Η Μαρία και ο Νίκος θεώρησαν πως το μόνο εμπόδιο στο να ζήσουν τον έρωτά τους ήταν ο Αχιλλέας, τον οποίο αποφάσισαν να τον βγάλουν από τη μέση, πιάνοντάς τον κυριολεκτικά στον ύπνο. Έτσι, στις 8 Δεκεμβρίου του 2001, ο Αχιλλέας Τέντας δολοφονήθηκε μέσα στο σπίτι από τον Νίκο Κωστούλα, παρουσία της συζύγου, ωστόσο το πτώμα του βρέθηκε 4 μήνες αργότερα, στις 16 Απριλίου του 2002, σε ένα πηγάδι. Εκεί έκρυψε το σατανικό ζευγάρι το άψυχο κορμί του και έριξε από πάνω του τσιμέντο, προκειμένου να εξαφανίσει κάθε ενοχοποιητικό στοιχείο. Μήνες ολόκληρους τα παιδιά του Τέντα τον αναζητούσαν και προσπαθούσαν να πείσουν τη μητέρα τους να πάει και στην εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη, «Φως στο Τούνελ», η οποία στάθηκε τελικά μοιραία τόσο για την ίδια, όσο και για τον εραστή της, καθώς μάρτυρας που πρόσεξε το μπάζωμα του πηγαδιού μετά την εξαφάνιση του Αχιλλέα Τέντα, μίλησε στην ίδια εκπομπή. Λίγες ώρες μετά το τέλος της, οι αστυνομικοί συνέλαβαν το ζευγάρι που μετά από λίγες μέρες ομολόγησε το φρικιαστικό του έγκλημα. Κωστούλας και Τέντα κρίθηκαν ένοχοι από το δικαστήριο για ανθρωποκτονία από πρόθεση και για συναυτουργία αντίστοιχα.
Την ίδια ποινή διατήρησε και το δευτεροβάθμιο δικαστήριο, τον Δεκέμβριο του 2005. Ωστόσο, η υπεράσπιση της Μαρίας Τέντα έκανε αίτηση αναίρεσης της πρωτόδικης απόφασης από τον Άρειο Πάγο, η οποία έγινε δεκτή και η υπόθεση επέστρεψε στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λάρισας. Η κατηγορία μετατράπηκε σε απλή συνέργεια σε ανθρωποκτονία και η Μαρία καταδικάστηκε τον Νοέμβριο του 2010 σε κάθειρξη 21 ετών, «σπάζοντας» τα ισόβια και βγαίνοντας τελικά από τη φυλακή το 2011.
Ο Νίκος Κωτούλας, αφού εξέτισε μέρος της ποινής του, αποφυλακίσθηκε και ζούσε στην Ευξεινούπολη. Ωστόσο, στις 20 Οκτωβρίου του 2020 έφυγε από τη ζωή σε τροχαίο δυστύχημα.
@parapolitika Εγκλήματα που συγκλόνισαν: Το σατανικό ζευγάρι που σκότωσε τον Αχιλλέα Τέντα #parapolitikagr #tiktokgreece #greece #crimes #crimeseries #tiktokcrime #eglimata
♬ πρωτότυπος ήχος - Parapolitika.gr - Parapolitika.gr
Δήμητρα Βούλγαρη: Η "μαύρη χήρα της Κοιλάδας"
«Μην εκδικείσαι κανέναν, αργά ή γρήγορα θα το κάνει η ζωή για εσένα». Αυτή ήταν η τελευταία ανάρτηση της «μαύρης χήρας» της Αργολίδας στο Facebook, λίγες μέρες πριν συλληφθεί και ομολογήσει στις Αρχές ότι σκότωσε τον ναυτικό σύζυγό της.
Ο θυελλώδης γάμος της Δήμητρας Βούλγαρη και του Θανάση Λάμπρου βάφτηκε με αίμα στις 8 Δεκεμβρίου 2014, όταν η 37χρονη πυροβόλησε με περίστροφο και σκότωσε τον σύζυγό της και πατέρα του 10χρονου παιδιού της, στην αυλή του σπιτιού ενός φίλου του, στην Κοιλάδα της Αργολίδας.
Η συζυγοκτόνος δεν αποκαλύφθηκε αμέσως, καθώς το σκηνικό του εγκλήματος ήταν στημένο, ώστε να μοιάζει με αυτοκτονία. Έτσι, οι τοπικές Αρχές αποδέχτηκαν αυτήν την εκδοχή με συνοπτικές διαδικασίες. Όμως, η οικογένεια του θύματος δεν πείστηκε. Η κακή συμβίωση του καπετάνιου με τη σύζυγό του και οι εξωσυζυγικές σχέσεις που υποψιαζόταν ότι είχε, τους έκαναν να αναζητήσουν την αλήθεια.
Η «διαβολική χήρα» της Κοιλάδας, βλέποντας ότι οι συγγενείς του άντρα της ξεκίνησαν έρευνα, εμφανίστηκε δύο φορές στο στούντιο της εκπομπής της Αγγελικής Νικολούλη, «Φως στο τούνελ», απευθύνοντας έκκληση να βρεθούν μάρτυρες.
Βέβαια, η Δήμητρα Βούλγαρη εμφανιζόταν με ένα άλλο πρόσωπο στα διαλείμματα της εκπομπής, καθώς ρωτούσε κάποιους από τους παρισταμένους πώς έβλεπαν την παρουσία και τον λόγο της.
«Τι βλέπεις; Τα είπα καλά; Είσαι ικανοποιημένος από την απόδοσή μου», είναι μερικές από τις ερωτήσεις που απηύθυνε σε συγγενή της που τη συνόδευσε.
Μάλιστα, μία πληροφορία που έφτασε στην εκπομπή και ανέφερε ότι στο παρελθόν είχε μαχαιρώσει στο χέρι τον σύζυγό της, την τάραξε.
Όταν ρωτήθηκε σχετικά από τη δημοσιογράφο, απάντησε πως είχε κοπεί από σπασμένο πλαστικό, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Θα ακούσετε πολλά, ότι τον έχω σκοτώσει, ότι τον έχω αποκεφαλίσει».
Στις 24 Ιουλίου 2015, η Δήμητρα Βούλγαρη ομολόγησε τη δολοφονία του συζύγου της, παρουσία εισαγγελέα, αλλά μετά πήρε πίσω την ομολογία της, αρνούμενη να την υπογράψει. Ωστόσο, αποφασίστηκε η προφυλάκισή της.
Τον Δεκέμβριο 2016, η «μαύρη χήρα» της Κοιλάδας κρίθηκε τελικά ένοχη από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Τρίπολης για ανθρωποκτονία από πρόθεση και καταδικάστηκε σε ισόβια.
Ένοχη την έκρινε και το Εφετείο Ναυπλίου τον Ιούλιο 2020 για τη δολοφονία του συζύγου της, οπότε και διατηρήθηκε η ποινή της ισόβιας κάθειρξης που της είχε επιβληθεί πρωτόδικα, αφού δεν της αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό.
Έτσι, η συζυγοκτόνος οδηγήθηκε ξανά στις γυναικείες φυλακές Ελεώνα Θηβών, όπου παραμένει μέχρι και σήμερα.
@parapolitika Η «μαύρη χήρα» της Κοιλάδας #parapolitikagr #eglimata #crimeseries #tiktokgreece #greece
♬ πρωτότυπος ήχος - Parapolitika.gr