Για την πίστη του στον Θεό ως κάτι βαθιά προσωπικό, σχεδόν οργανικό, όχι ως ιδέα, αλλά ως τρόπο ύπαρξης, μίλησε στους Μονολόγους του parapolitika.gr, ο Πέτρος Ξεκούκης. Την πίστη κατά τον Πέτρο Ξεκούκη δεν την προσεγγίζει θεολογικά ούτε φιλοσοφικά. Για εκείνον η πίστη είναι μια σταθερά που υπάρχει πριν από τις λέξεις, πριν από τις εξηγήσεις, πριν από τα «γιατί». Είναι κάτι που κρατά τον άνθρωπο όρθιο όταν όλα γύρω του αλλάζουν.

Μοιράζεται στιγμές που δοκιμάστηκε, αλλά και στιγμές που ένιωσε να επιβεβαιώνεται μέσα του η βεβαιότητα πως δεν είναι μόνος. Μιλά για τη δύναμη που γεννιέται όταν εμπιστεύεσαι την πορεία σου χωρίς να έχεις όλες τις απαντήσεις. Για το πώς η πίστη μπορεί να γίνει καταφύγιο, αλλά και πυξίδα όταν χάνεται ο δρόμος.

Η συζήτηση γίνεται μια ήρεμη εξομολόγηση για τη σχέση του ανθρώπου με το αόρατο, με αυτό που δεν αποδεικνύεται, δεν επιβάλλεται, αλλά αισθάνεται. Μια ματιά στη βαθιά πίστη ενός ανθρώπου που δεν χρειάζεται να την φωνάξει για να την κουβαλά.