Η είδηση του θανάτου του Γιώργου Παπαδάκη σκόρπισε θλίψη σε όλη την Ελλάδα. Ο δημοσιογράφος που για 34 χρόνια καλημέριζε καθημερινά τους τηλεθεατές, έγινε μέρος της ζωής τους, ένας άνθρωπος που συνόδευε τα πρωινά τους με εγκυρότητα, ζεστασιά και αφοσίωση. Από την καθημερινή παρουσία του στο «Καλημέρα Ελλάδα» μέχρι τη συμμετοχή του σε αμέτρητους τηλεμαραθώνιους, ο Παπαδάκης δεν ήταν απλώς παρουσιαστής· ήταν φάρος ανθρωπιάς και προσφοράς, αφήνοντας ανεξίτηλο το στίγμα του στην ελληνική τηλεόραση και στις καρδιές όλων μας.

Διαβάστε: Τι είχε πει ο Γιώργος Παπαδάκης, στην τελευταία του συνέντευξη στο "Ενώπιος Ενωπίω" για την καριέρα του και την οικογένειά του (Βίντεο)

Γιώργος Παπαδάκης: Η συγκινητική συμμετοχή στον τηλεμαραθώνιο

Με αφορμή τον τηλεμαραθώνιο, ο Γιώργος Παπαδάκης απηύθυνε θερμό μήνυμα στους τηλεθεατές:«Καλημέρα Ελλάδα, καλημέρα κυρίες και κύριοι», φώναξε ο Γιώργος Παπαδάκης, κάτι που όπως είχε παραδεχτεί του είχε λείψει πολύ.«Να δεσμευτείτε ότι θα συμμετέχετε σε αυτόν τον τηλεμαραθώνιο, που στόχο έχει να έχουμε όσο το δυνατόν περισσότερα χαμόγελα στα παιδιά και λιγότερα θλιμμένα πρόσωπα, ελάτε να το καταφέρουμε παιδιά!», είχε πει ο παρουσιαστής.«Όταν ξεκινήσαμε αυτή την εκπομπή και κάναμε μεγάλες προσπάθειες να συγκεντρώσουμε χρήματα για τα παιδιά που είχαν ανάγκη, η ανταπόκριση ήταν φοβερή. Είχαμε βρεθεί στα Παιδικά Χωριά SOS μαζί με τον Σάκη Ρουβά και την Καίτη Γαρμπή και είχαμε συγκεντρώσει πάρα πολλά χρήματα», είχε δηλώσει ακόμη ο Παπαδάκης. «Από ότι βλέπω η ανταπόκριση του κόσμου είναι μεγάλη και όσο περνάει η ώρα θα γίνεται ακόμα μεγαλύτερη. Εγώ είμαι χαρούμενος που συμμετέχω σε αυτή την διαδικασία γιατί όλοι εδώ στον ΑΝΤ1 ενώνουμε τις δυνάμεις μας για αυτό τον ιερό σκοπό και ας ελπίσουμε ότι θα κάνουμε ένα ρεκόρ, το οποίο δεν θα είναι ρεκόρ ούτε εκπομπών, ούτε τηλεοπτικού σταθμού αλλά θα είναι ένα ρεκόρ καρδιάς», είχε πει ακόμη ο παρουσιαστής.