Ο ταν σκέφτεσαι έναν πολιτικό, κυρίως άνδρα, ο ερωτισμός πάει περίπατο. Δεν είναι τυχαίο ότι στις έρευνες με τα πιο σέξι επαγγέλματα οι πολιτικοί βγαίνουν σταθερά χαμηλά στη σχετική λίστα, ενώ οι πιλότοι ποτέ δεν χάνουν την αίγλη του ριψοκίνδυνου.

Και πες ότι τον ερωτεύεσαι τον πολιτικό. Πρέπει να διαθέτεις κάτι από την υπομονή της Πηνελόπης (και χωρίς μνηστήρες). Σαν τις γυναίκες των ναυτικών. Οι πολιτικοί είναι μονίμως απασχολημένοι και γεμάτοι με τις σκοτούρες της πολιτικής, γερνούν μέσα σε ώρες, σκέφτεσαι ότι θα γεράσεις και εσύ μαζί τους και σου βγαίνει ένα γαλλικό jamais (αλά Μαντάμ Σουσού).

Ομως, επειδή και εκείνοι έχουν ψυχή και τη γοητεία της εξουσίας, ο ερωτισμός καθώς φαίνεται παρ’ όλες τις σκοτούρες βρίσκει τον δρόμο του.

Τα «καυτά» πολιτικά ζευγάρια συνεχίζουν τα «ερωτικά μαγειρέματά» τους και έξω από τη Βουλή. Η πολιτική του έρωτα και της σαγήνης είναι μια άλλη ιστορία και όταν οι «πολιτικές» συναντιούνται, καμιά φορά το πάντρεμα είναι εκρηκτικό.

Γαβριήλ Σακελλαρίδης - Ράνια Τζίμα

Αν ζούσε η συγγραφέας των Αρλεκιν, Μπάρμπαρα Κάρτλαντ, θα ζήλευε την ερωτική τους ιστορία και θα τους αφιέρωνε ένα από τα βιβλία της. Εκείνος κυβερνητικός εκπρόσωπος, εκείνη δημοσιογράφος, καθώς φαίνεται είναι σαν τον τέντζερη με το καπάκι, αφού αποτελούν έναν... φορεμένο συνδυασμό. Να ’ναι οι γρήγοροι ρυθμοί; Τα άτακτα ωράρια; Μοιάζει οι δύο κλάδοι να μοιράζονται κοινό σαράκι και κοινό μπαϊράκι.

Στη δίνη των πολιτικών εξελίξεων, ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος έδωσε τελικά τόπο... στον έρωτα. Και μοιάζει να ξελογιάστηκε με κάθε τρόπο και τίμημα. Η σχέση τους είχε όλο το ρομάντζο που χρειάζονται οι δυνατοί έρωτες. Δεν ήταν λίγα τα τετ-ατετ τους σε γνωστά καφέ και μπιστρό, όπου δεν άφηναν κρυφό τον έρωτά τους και έβρισκαν συχνές ευκαιρίες να τον εκδηλώνουν.

Ο Γ. Σακελλαρίδης άφησε γρήγορα το σπίτι του στο Μετς και μετακόμισε σε αυτό της Ράνιας ως μια φυσική εξέλιξη, που ήρθε όμως γρήγορα, καθώς, όπως η πολιτική θέλει γρήγορες αποφάσεις, το ίδιο χρειάζεται και ο έρωτας. Και μπορεί το φλερτ του Γ. Σακελλαρίδη με την πολιτική να κράτησε λίγο, με τη Ράνια Τζίμα όμως ρίζωσε και ο έρωτάς τους απέδωσε καρπούς. Ενα παιδί, ένας γάμος στο δημαρχείο και μια ευτυχισμένη κατάληξη, που δείχνει ότι ο έρωτας για τον πρώην κυβερνητικό εκπρόσωπο είχε προτεραιότητα.

Γιώργος Χουλιάρακης - Κωνσταντίνα Κιντώνη

Από τις Βρυξέλλες με αγάπη

Αν και επιμένουν να κρατούν τη σχέση τους μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, η φουσκωμένη κοιλιά της κ. Κιντώνη δεν κρύβεται, το ίδιο και ο έρωτας, σύμφωνα πάντα με το σοφό γνωμικό. Μετά τον πρώτο του γάμο, ένας νέος έρωτας αφόπλισε τον Γ. Χουλιαράκη και έτσι ξαναμπήκε γενναία στο ερωτικό παιχνίδι. Το ειδύλλιο ξεκίνησε όσο ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν ακόμα φρέσκος στην εξουσία και ο κ. Χουλιάρακης είχε αναλάβει επικεφαλής στο Συμβούλιο Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων. Οταν τον Απρίλιο του 2015 σχηματίστηκε το Brussels Group, που επισκίασε τον τότε υπουργό Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκη, η Κωνσταντίνα Κιντώνη, μαζί με τον Γιώργο Χουλιαράκη και άλλους συνεργάτες του κ. Τσίπρα τοποθετήθηκαν στην Ομάδα των Βρυξελλών.

Ο ρόλος που είχαν και οι δύο τούς έφερε εκ των πραγμάτων αρκετά κοντά. Ο κ. Χουλιαράκης, για να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό, έπρεπε να περάσει πρώτα από την επικεφαλής του ιδιαίτερου γραφείου του. Και ο κ. Τσίπρας για να καλέσει τον κ. Χουλιαράκη έπρεπε να το κάνει μέσω της κ. Κιντώνη. Στα συχνότατα ταξίδια του Αλέξη Τσίπρα στις Βρυξέλλες, στα οποία ο κ. Χουλιαράκης έκανε σκληρή δουλειά με τους εκπροσώπους των δανειστών, συμμετείχε αρκετές φορές η κ. Κιντώνη. Οσοι ήταν στην ελληνική αντιπροσωπία διαπίστωναν με το πέρασμα των εβδομάδων ότι ο πολύ διακριτικός και απόμακρος κ. Χουλιαράκης και η επικεφαλής του ιδιαίτερου γραφείου του κ. Τσίπρα περνούσαν αρκετό χρόνο μαζί, πέραν των πολύωρων επίσημων συναντήσεών τους. Ο έρωτάς τους κράτησε και μετά την ανάληψη υπουργικών καθηκόντων από τον κ. Χουλιαράκη.

Κωστής Χατζηδάκης - Πόπη Καλαϊτζή

Εκείνος, αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, εκείνη γιατρός και ειδικότερα πλαστικός χειρουργός, που εργάζεται στη Γερμανία, και (πρώην) αντιπεριφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας. Σαν να λέμε κοντοχωριανοί. Τους έφερε κοντά ο ύμνος που είχε γράψει τη δεκαετία του ’80 ο Ρόμπερτ Ουίλιαμ για τη Νέα Δημοκρατία: «Σε περιμένω να ’ρθεις και πάλι, μαζί να φτιάξουμε μια Ελλάδα μεγάλη». Εκείνοι το παρέφρασαν στο... «να φτιάξουμε έναν έρωτα μεγάλο» και έτσι και έγινε. Κοινά ταξίδια, κοινή ιδεολογία, ίδιοι οι αγώνες. Πολύ λογικός ο έρωτάς τους, σχεδόν αναπόφευκτος. Ο έρωτάς τους, σαν την πολιτική, έχει τα πάνω και τα κάτω του. Χώρισαν, τα ξαναβρήκαν και μας αποδεικνύουν ότι το πάθος δεν γνωρίζει από πολιτικές. Αλλωστε, ποιος θα καταλάβει καλύτερα τους τρελούς ρυθμούς, τα εξαντλητικά ωράρια και τα ξαφνικά ταξίδια; Ποιος θα σου δώσει μια καλή πολιτική συμβουλή την ώρα που πνίγεσαι; Ο άνθρωπός σου. Τα βρήκαν και τα ταίριαξαν και καλά κάνουν, γιατί είναι «είδος» και οι πολιτικοί και καλό είναι να μένουν σε αυτό.

Κώστας Μπακογιάννης - Σία Κοσιώνη

Τελικά, η πολιτική πάει χέρι-χέρι με τη δημοσιογραφία, γιατί ποιος μπορεί καλύτερα να επικοινωνήσει και να αναδείξει τον πολιτικό λόγο από έναν ικανό δημοσιογράφο; Ο Κώστας Μπακογιάννης φαίνεται να εκτιμά τη μάχιμη δημοσιογραφία και τους εκπροσώπους της. Στα μάτια της έξυπνης Σίας βρήκε το δικό του απάνεμο ερωτικό λιμάνι, ενώ απέδειξε ότι ένας άξιος πολιτικός πρέπει πρώτα να κερδίζει τις προσωπικές του μάχες. Ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας έκανε τόπο για τα μάτια που αγαπά και ειδικά αν πρόκειται για μάτια σπάνιας γοητείας, όπως αυτά της Σίας, άξιζε τον κόπο. Η νέα χρονιά τούς βρίσκει «στέρεους» σε ερωτική συμμαχία και κοινή στέγη, αφού μοιράζονται τη ζωή τους σε ένα σπίτι στα Βριλήσσια. Ενα ζευγάρι χάρμα οφθαλμών, ταιριαστό και απόλυτα αρμονικό. Μια σχέση που φαίνεται πολλά υποσχόμενη και μάλλον επρόκειτο για μια μοιραία συνάντηση και για τους δύο.

Δημήτρης Τζανακόπουλος – Στέλλα Γκαντώνα

Τον χορό άνοιξε ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης με τη δημοσιογράφο Ράνια Τζίμα. Ετσι και ο Δημήτρης Τζανακόπουλος ήταν πρόθυμος να απαντήσει στις ερωτήσεις της Στέλλας Γκαντώνα. Εκείνος δικηγόρος, πρώην επικεφαλής του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού και σήμερα υπουργός Επικρατείας και εκπρόσωπος της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ. ΕΛ. Εκείνη όμορφη και σπιρτόζα δημοσιογράφος του κυβερνητικού ρεπορτάζ, που συμμετέχει στο καθημερινό δελτίο ειδήσεων του Kontra, αλλά και σε ενημερωτική εκπομπή που μεταδίδεται κάθε Σαββατοκύριακο από τον ίδιο τηλεοπτικό σταθμό.

Ο 35χρονος δικηγόρος γνώρισε τη Στέλλα Γκαντώνα μέσα στη δουλειά. Τελικά, καμιά φορά αλλού αναζητάς τον έρωτα και αυτός είναι μπροστά στα μάτια σου. Ετσι έγινε και με τον Δ. Τζανακόπουλο και τη Στ. Γκαντώνα, που εκμεταλλεύτηκαν τις περιστάσεις και το πρόδηλο ενδιαφέρον. Οι συναντήσεις πύκνωσαν, το ένα έφερε το άλλο και οι επίμονες ερωτήσεις της δημοσιογράφου λάμβαναν καταλυτικές απαντήσεις από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο. Ενας έρωτας που μοιάζει λογικός, τουλάχιστον ως προς την αρχή του. Το ζευγάρι έχει αρκετά κοινά και, ενώ έχει επιλέξει να κινείται με διακριτικότητα, δεν διστάζει να πραγματοποιεί κοινές εξόδους με φίλους ή χωρίς, αφού ξέρει καλά ότι ο έρωτας, ο βήχας και το χρήμα δεν κρύβονται. Ενας έρωτας που τουλάχιστον δεν αφήνει ερωτήσεις στους άλλους για το πώς και το γιατί, αφού δεν δηλώνουν μόνο ταιριαστοί, αλλά και φαίνονται.