Το σήµα «υψηλής» προτεραιότητας της Ελληνικής Αστυνοµίας για τον εντοπισµό του Αρτέµη Σώρρα, που αποκαλύπτουν σήµερα τα «Π», έχει σταλεί στην Interpol και ο άφραγκος Πατρινός, που θα έσωζε την Ελλάδα, αναζητείται σε διεθνές επίπεδο.

Στο έγγραφο του Τµήµατος Αναζητήσεων της Υποδιεύθυνσης ∆ίωξης Εγκληµάτων κατά της Ζωής και της Ιδιοκτησίας αναφέρεται συγκεκριµένα: «Σας γνωρίζουµε ότι αναζητούνται για να συλληφθούν οι: α) Σώρρας Αρτέµης του Βασιλείου και της Ολυµπίας (...) και β) Ρουγκλίου Βάια του Βασιλείου και της Ευστρατίας», οι οποίοι, όπως επισηµαίνεται, καταδικάστηκαν µε απόφαση του Τριµελούς Εφετείου Κακουργηµάτων Πάτρας για υπεξαίρεση στις 17/3/2017. Το έγγραφο κοινοποιήθηκε αρχικά σε όλες τις υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνοµίας και στη συνέχεια στην Interpol και περιλαµβάνει τα τηλέφωνα στα οποία πρέπει να γνωστοποιηθεί οποιαδήποτε πληροφορία προκύψει για το φυγόδικο ζευγάρι. ∆ύο µήνες µετά την ποινή κάθειρξης οκτώ ετών που του επέβαλε το δικαστήριο, ο επικεφαλής της «Ελλήνων Συνελεύσεως» δεν έχει δώσει κανένα σηµείο ζωής ούτε άλλωστε και η σύζυγός του, Βάια Ρουγκλίου, που τον ακολούθησε στη µεγάλη φυγή.

ΓΝΩΡΙΖΕ

Πρώην φίλοι και συνεργάτες του πάντως αποκαλύπτουν στα «Π» ότι, αν ο Σώρρας διέφυγε στο εξωτερικό, είναι πιθανό να κατέληξε στη Γερµανία, καθώς, όταν δούλευε ως οδηγός νταλίκας, έκανε το δροµολόγιο Πάτρα Γερµανία για έξι χρόνια το διάστηµα 2000-2006 και γνωρίζει τα κατατόπια. «Από την πρώτη στιγµή που εξαφανίστηκε, το µυαλό µου πήγε στη Γερµανία, γιατί, όταν ταξίδευε µε την νταλίκα, είχε αποκτήσει φιλίες σε µια περιοχή κοντά στη Φρανκφούρτη, όπου υπήρχε µια ελληνική ταβέρνα, και εκεί σταµατούσε για φαγητό. Του άρεσε το καλό φαγητό, ειδικά αν ήταν τσάµπα», λέει στα «Π» πρώην στενός φίλος και συνεργάτης του Αρτέµη Σώρρα, προσθέτοντας:

«Ο Σώρρας είναι ένας παµπόνηρος άνθρωπος. ∆εν θα έµενε στην Ελλάδα να τον πιάσουν. Τις επαφές του µε τους φίλους του εκεί τις συντηρούσε µέχρι πρόσφατα, αν και αυτούς τούς είχε “δαγκώσει” κατά καιρούς. Πιστεύω ότι οι έρευνες πρέπει να εστιαστούν από τις Αρχές στη συγκεκριµένη περιοχή της Γερµανίας».

Την Τετάρτη επρόκειτο να συζητηθεί στο Πενταµελές Εφετείο Κακουργηµάτων της Πάτρας η αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής του Αρτέµη Σώρρα και της συζύγου του, αλλά η υπόθεση πήρε νέα αναβολή για τις 21 Ιουλίου λόγω απεργίας του γραµµατέα. Την ίδια ώρα, στο Μονοµελές Πρωτοδικείο Πατρών αναβλήθηκε για τον Οκτώβριο η εκδίκαση των ασφαλιστικών µέτρων του Αρτέµη Σώρρα και της «Ελλήνων Συνελεύσεως» κατά του κουµπάρου του, Φώτη Λεπίδα, από τον οποίο ζητεί να µη χαρακτηρίσει ξανά τον φορέα «εγκληµατική οργάνωση».