Το ∆ηµοτικό Θέατρο Πατρών σείεται από χειροκροτήµατα και ιαχές, όταν ο αθλητής µε το νούµερο 3 βγαίνει στη σκηνή. Η επίδειξη αρχίζει µε τον 20χρονο bodybuilder να τα δίνει όλα για τον τίτλο του «Mister Πελοπόννησος».

Στην προσφώνηση ο παρουσιαστής τονίζει το όνοµά του, Αρτέµης Σώρρας, χωρίς να φαντάζεται ότι 30 χρόνια µετά αυτό το όνοµα θα το γνώριζε όλη η Ελλάδα. Υπό συνεχείς επευφηµίες και επιφωνήµατα όπως «Μπράβο, ρε µόρτη», ο µικροσκοπικός αθλητής µε τους κοιλιακούς-φέτες και την περισσή αυτοπεποίθηση λικνίζεται στους ρυθµούς του «You can leave your hat on» από τις «Εννιάµισι εβδοµάδες», µία από τις πιο «καυτές» ταινίες στην ιστορία του Χόλιγουντ.

Η κάµερα καταγράφει τον νεαρό Πατρινό να επιδεικνύει τα σωµατικά προσόντα του τον Απρίλιο του 1987 και τα «Π» φέρνουν σήµερα στο φως το µοναδικό αυτό ντοκουµέντο.

Στο βίντεο ακούγονται οι παροτρύνσεις του κοινού να επιλεγεί ως νικητής το νούµερο 3, αλλά ο Αρτέµης Σώρρας έχει ισχυρό αντίπαλο, τον αθλητή Σταµάτη Καρβέλα µε το νούµερο 5. Υστερα από πολλή σκέψη αποφασίζεται ότι κανείς από τους δύο δεν µπορεί να έρθει δεύτερος και έτσι o παρουσιαστής ανακοινώνει ότι θα µοιραστούν το πρώτο βραβείο. Μέσα σε κλίµα αποθέωσης, ο Αρτέµης Σώρρας χαµογελά και προσποιείται πως σπρώχνει τον αντίπαλό του για να µείνει µοναδικός νικητής.

Σηκώνει το έπαθλο ψηλά, κάνει ακόµα µια µικρή επίδειξη φουσκώνοντας τους γυµνασµένους µυς του και αποχωρεί από τη σκηνή, µε τον τίτλο του νικητή του διαγωνισµού bodybuilding «Mister Πελοπόννησος» στην κοντή κατηγορία των Τζούνιορς.

Εκανε επιδείξεις µε τους κοιλιακούς – φέτες


ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΚΡΙΝΟ 1987, όταν ο Αρτέµης Σώρρας διέπρεπε στους διαγωνισµούς bodybuilding, κύλησε πολύ νερό… στον µύλο των δραστηριοτήτων του και το µόνο που έχει µείνει ίδιο είναι το περπάτηµά του µε το κεφάλι ψηλά και το ίδιο πάντα υπεροπτικό στυλ του. Ο Πατρινός µε τα µεγάλα σχέδια ξανανέβηκε πολλές φορές στη σκηνή, αλλά όχι για να εντυπωσιάσει τα πλήθη µε τους κοιλιακούς του, παρά για να πείσει ότι µπορεί να ξανακερδίσει. Τα γεγονότα σταδιακά τον αποδόµησαν και η δράση του αποκαλύφθηκε, όµως όταν ήρθε η ώρα να αντιµετωπίσει τη ∆ικαιοσύνη εξαφανίστηκε από προσώπου γης. Πλέον, ο κλοιός της Θέµιδος στενεύει και για τους στενούς συνεργάτες του, µε τα µαχαίρια να έχουν ήδη βγει πίσω από τις κλειστές πόρτες των γραφείων της «Ελλήνων Συνελεύσεως».

Παρά την εικόνα ενότητας και «υποταγής» στον αρχηγό που προσπάθησαν να περάσουν τα ηγετικά στελέχη της οργάνωσης σε πρόσφατη συνέντευξη Τύπου, στις τάξεις του φορέα έχει αρχίσει να επικρατεί το γνωστό «ο σώζων εαυτόν σωθήτω», µε κύριο µέληµα όλων το πώς θα ξεµπλέξουν µε τη ∆ικαιοσύνη.

Κάποιοι σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις τους έχουν αρχίσει να υποστηρίζουν πως δεν γνώριζαν ότι τα περιβόητα οµόλογα ήταν «πέτσινα» και ότι ο Α. Σώρρας τούς είχε πείσει ότι λεφτά υπάρχουν. Οι ισχυρισµοί τους δίνουν στην πραγµατικότητα το στίγµα της υπερασπιστικής τακτικής που θα ακολουθήσουν, µετά την άσκηση ποινικών διώξεων από την Εισαγγελία Πρωτοδικών για συµµετοχή σε εγκληµατική οργάνωση.

ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Στο στόχαστρο της ∆ικαιοσύνης, εκτός από τον ίδιο τον Αρτέµη Σώρρα, έχει µπει ο στενός πυρήνας του φορέα που δηµιούργησε για να... σώσει την Ελλάδα: ο γενικός γραµµατέας της «Ελλήνων Συνελεύσεως», Βασίλης Θεοδωρόπουλος, η διευθύνουσα σύµβουλος, Βίκυ Χαραλάµπους, και το δεξί χέρι του Α. Σώρρα, Γιάννης Καλογερόπουλος. Επίσης, ο Μανώλης Λαµπράκης, που ζει στην Αµερική µε ηλεκτρονική επιτήρηση («βραχιολάκι»), καθώς έχει και εκεί δικαστικές περιπέτειες.

Ακόµα, κοµβικό ρόλο στην οργάνωση διαπιστώνεται από τη δικαστική έρευνα ότι είχαν ο Κωνσταντίνος Ανδρουλιδάκης, ο Ιωάννης Αλεξάντερ και ο Νικόλαος Παπαδόπουλος. Οι κατηγορίες που αντιµετωπίζουν ο Αρτέµης Σώρρας και οι στενοί συνεργάτες του είναι απόπειρα απάτης και απάτη τετελεσµένη κατά του ∆ηµοσίου, τραπεζών και ασφαλιστικών ταµείων, µε τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόµου περί καταχραστών του ελληνικού ∆ηµοσίου. Επίσης, για συγκρότηση, διεύθυνση και ένταξη σε εγκληµατική οργάνωση, διασπορά ψευδών ειδήσεων, πρόκληση για διέγερση σε διάπραξη κακουργήµατος ή πληµµελήµατος, νοµιµοποίηση εσόδων από εγκληµατική δραστηριότητα, ψευδή καταµήνυση και ψευδορκία µάρτυρα. Η έρευνα διενεργήθηκε από την εισαγγελέα Ευγενία Αυλίδου, µετά τη δολοφονία της παιδοψυχιάτρου Θώµης Κουµπούρα στη Λαµία.