Έζησε μια ζωή γεμάτη έρωτες, ρόλους, συγκινήσεις, πάθος. Αναμφισβήτητα ήταν ο μεγάλος έρωτας του κορυφαίου ζέν πρεμιέ Αλέκου Αλεξανδράκη με τον οποίο αν και ποτέ δεν παντρεύτηκαν, ωστόσο ο έρωτάς τους έμεινε στην ιστορία ως ένα από τα διασημότερα ζευγάρια της ελληνικής σόου μπίζ. «Είμαι ευγνώμων στη ζωή. Η ζωή μου ήταν γεμάτη σε κάθε της πλευρά» λέει συγκινημένη και θυμάται με νοσταλγία όσα έζησε στο θέατρο, τον κινηματογράφο, την τηλεόραση. «Είμαι φίσκα από ζωή. Το ότι έχω αποτραβηχτεί από τα φώτα της δημοσιότητας, είναι καθαρά δική μου επιλογή. Νιώθω πλήρης και δεν νιώθω την ανάγκη αυτή την στιγμή να είμαι μπροστά στα φώτα της δημοσιότητας» λέει και από την ηρεμία της φωνής της καταλαβαίνεις τα ειλικρινή συναισθήματα που εκφράζει.


Πατέρας της ήταν ο περίφημος Πέτρος Γαληνέας, δικηγόρος από την Καρδαμύλη της Μάνης. Διατέλεσε διευθυντής των Μύλων Αγίου Γεωργίου. Αργότερα διατηρούσε γραφείο στην οδό Νίκης όπου διαχειριζόταν περιουσιακά στοιχεία της οικογένειας Μυταράκη από όπου προερχόταν η δεύτερη σύζυγός του. Ωστόσο από πολύ σπουδαία οικογένεια ήταν και η μητέρα της, η Θεοδοσία (Dorette) Kαραϊωσηφόγλου η οποία μετά τον χωρισμό της Με τον Πέτρο Γαληνέα, παντρεύτηκε τον Αλέξανδρο Παναγιωτόπουλο με τον όποιο απέκτησε ένα γιο. Τρίτος σύζυγός της ήταν ο εφοπλιστής και τραπεζίτης Στρατής Ανδρεάδης. «Όσα και να θυμηθώ για όσα έζω ζήσει, σίγουρα θα ξεχάσω πολλά.

Γι΄αυτό άλλωστε και τα αποτύπωσα πρόωρα στην αυτοβιογραφία μου για να μην σβηστούν ποτέ από την μνήμη όσων θέλουν να μάθουν για εμένα» λέει συγκινημένη. Η Νόνικα Γαληνέα φοίτησε στο δημοτικό σχολείο Μακρή και στην ηλικία των 14 ετών μεταγράφηκε στη Φλωρεντία. Τον επόμενο χρόνο πήγε στο αγγλικό σχολείο Montre-Satelard School στην Ελβετία, και στην ηλικία των 18 εγγράφηκε στο Densons Secretarial College στο Λονδίνο. Κατόπιν σπούδασε στο Weber Douglas School of Singing and dramatic art. Παντρεύτηκε τον Νίκο Μουτούση, νευρολόγο στην Ελλάδα, και έζησαν στο Παρίσι για 5 χρόνια όπου έκαναν τρία παιδιά τις δίδυμες Αλεξία και Αριέττα και την Μαρία-Αμαλία. Το 1969 από ένα τυχαίο γεγονός γνωρίζεται με τον κορυφαίο ζέν πρεμιέ Αλέκο Αλεξανδράκη. Ο έρωτάς τους, είναι κεραυνοβόλος. Και οι δύο έχουν αποκτήσει ολοκληρωμένες οικογένειες { ο Αλέκος έχει ήδη δύο παιδιά και η Νόνικα τρία}.

Το μόνο που αποζητούν, είναι ο έρωτας και η συντροφικότητα. Και φυσικά ο έρωτάς τους για δεκαετίες απασχολεί τα φώτα της δημοσιότητας.
«Με αγάπησαν πολύ και αγάπησα πολύ. Με πάθος θα έλεγα. Ευχαριστώ το θεό και την ζωή για όσα μου προσέφερε. Ευχαριστώ όμως και έναν πολύ σπουδαίο άνθρωπο, τον Αλέκο Αλεξανδράκη για όσα έζησα στο πλευρό του. Νιώθω πλήρης από όλες τις εκφάνσεις της ζωής. Η ζωή μου προσέφερε απλόχερα όσα θα ήθελε κάθε άνθρωπος να του προσφέρει» λέει αρκετά φειδωλή σήμερα μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας θέλοντας έχοντας στο πλευρό της τις κόρες της αλλά και τα εγγόνια της!

Χρόνια πολλά κυρία Γαληνέα!