Πριν από λίγα χρόνια, όταν πρωθυπουργός ήταν ο Αντώνης Σαµαράς, αποτελούσε ένα από τα πιο ισχυρά πρόσωπα του Μεγάρου Μαξίµου, έχοντας τον κεντρικό ρόλο στη «γαλάζια» επικοινωνία. Σήµερα, κάνοντας πράξη ένα όνειρο ετών, άνοιξε σε έναν ζεστό και φιλόξενο χώρο στην καρδιά της Αθήνας ένα βιβλιοπωλείο.

Ο λόγος για τον γνωστό επικοινωνιολόγο Γιώργο Μουρούτη, που τα τελευταία χρόνια ασχολείται µε την ενηµέρωση στο διαδίκτυο, καθώς συµµετείχε στην οµάδα του γνωστού ειδησεογραφικού site liberal.gr. Τώρα κάνει ακόµα ένα επαγγελµατικό βήµα, αυτή τη φορά στο επιχειρείν, µε τη δηµιουργία του «ΑΘΕΝΣ Βookstore».

Η νέα αυτή επαγγελµατική κίνηση του πρώην διευθυντή του γραφείου Τύπου του Μεγάρου Μαξίµου δεν έπεσε ως κεραυνός εν αιθρία. Όσοι ξέρουν καλά τον κ. Μουρούτη κάνουν λόγο για έναν άνθρωπο που έχει ιδιαίτερη αγάπη για το καλό πολιτικό βιβλίο, κυρίως όµως για τις ιστορίες εκείνες που περιγράφουν τα ίδια τα πρόσωπα στις βιογραφίες τους.

Ο ίδιος, µάλιστα, µιλώντας στα «Π», ανέφερε ότι υπό τη διεύθυνσή του θα κυκλοφορήσουν το επόµενο διάστηµα από την ΑΘΕΝΣ Βookstore Publications στην ελληνική γλώσσα τα βιβλία του 44ου προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Οµπάµα, και της πρώην «πρώτης κυρίας» Μισέλ Οµπάµα.

«Μπήκαµε στον χώρο του βιβλίου εµπνεόµενοι από τα κοινά βιβλία που πρόκειται να εκδώσει ο πρώην πρόεδρος των Ηνωµένων Πολιτειών της Αµερικής Μπαράκ Οµπάµα, µαζί µε τη σύζυγό του Μισέλ», δήλωσε χαρακτηριστικά ο ίδιος στα «Π» και συνέχισε τονίζοντας: «∆ιεκδικήσαµε και πήραµε τα δικαιώµατα για την ελληνική έκδοση και είµαι πολύ χαρούµενος που αυτός εδώ ο χώρος θα µπορέσει να φιλοξενήσει το επόµενο διάστηµα αυτές τις δύο σπουδαίες προσωπικότητες, που κατοικούσαν στον Λευκό Οίκο για δέκα χρόνια».

Όσο για τα επόµενα σχέδια του ΑΘΕΝΣ Βookstore, ο κ. Μουρούτης ανέφερε πως «αναµένεται να ανακοινώσουµε πως καταφέραµε και πήραµε την αποκλειστικότητα σε ακόµα δύο εκδόσεις». Για την επιλογή του χώρου που θα «φιλοξενήσει» το επόµενο διάστηµα αυτές τις προσωπικότητες, αλλά και όλους όσοι θέλουν να µάθουν για αυτές, ο γνωστός επικοινωνιολόγος επισήµανε στη συζήτηση που είχαµε µαζί του πως «το πρώτο βήµα σε αυτή τη νέα µας προσπάθεια ήταν να επιλέξουµε τον σωστό χώρο.

Για αυτό και ήρθαµε εδώ, στην Κολοκοτρώνη, στο κέντρο της Αθήνας, προκειµένου να έχουν εύκολη και γρήγορη πρόσβαση όσο το δυνατόν περισσότεροι άνθρωποι».  

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΟΥΣΙΕΣ

Ο ίδιος µας περιέγραψε και τις φιλοδοξίες της νέας επαγγελµατικής κίνησής του, που γίνεται σε δύσκολους καιρούς: «∆ιαλέξαµε αυτό το µαγαζί γιατί φιλοδοξούµε να γίνει το σηµείο αναφοράς για όλους όσοι θέλουν να αγοράσουν ένα καλό βιβλίο. Τώρα, αν µε ρωτάτε για την προσωπική µου φιλοδοξία, δεν είναι άλλη από το να µπει το βιβλίο στην καθηµερινότητα των πολιτών και να διαβάζουν όλο και περισσότερο οι άνθρωποι» ανέφερε στα «Π».

Ο κ. Μουρούτης δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει και όσους τον στήριξαν στο νέο αυτό εγχείρηµα. «Θέλω να πω ένα µεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσοι ήρθαν και αγκάλιασαν αυτή την προσπάθεια από την πρώτη κιόλας στιγµή.

Αυτό µας δίνει χαρά και κουράγιο να συνεχίσουµε να δουλεύουµε για κάτι που αγαπάµε», κατέληξε. Σηµειώνεται πως το «παρών» στα εγκαίνια του ΑΘΕΝΣ Βookstore την Τετάρτη έδωσαν µεταξύ άλλων ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαµαράς, ο αντιπρόεδρος της Ν∆ Άδωνις Γεωργιάδης, ο γραµµατέας της Πολιτικής Επιτροπής της Ν∆ Λευτέρης Αυγενάκης, ο πρώην υπουργός Βασίλης Κικίλιας και ο εκπρόσωπος Τύπου του Ποταµιού ∆ηµήτρης Τσιόδρας.

Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Παραπολιτικά», Σάββατο 30 Δεκεμβρίου 2017