Σαν σήμερα στις 7 Μαρτίου 2004, η Νέα Δημοκρατία κερδίζει τις εκλογές και ο Κώστας Καραμανλής ανακηρύσσεται ο νεώτερος Έλληνας πρωθυπουργός με ποσοστό 45,36% και το ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου να έρχεται δεύτερο, με ποσοστό 40,5%. Έπειτα από 11 χρόνια, η Νέα Δημοκρατία, επιστρέφει στην εξουδία εξασφαλίζοντας άνετη πλειοψηφία με 165 έδρες στη Βουλή.

Τα πρωτοσέλιδα της επόμενης μέρας ήταν αποθεωτικά για τον Κώστα Καραμανλή και τη Νέα Δημοκρατία με τίτλους όπως: "Ανάσταση για τη χώρα", "Καραμανλής πανίσχυρος και ενωτικός", "Ολική επαναφορά ΝΔ", "Ψήφος τιμωρίας για τα λάθη της τετραετίας" κ.α.

Μετά από μία μακρά περίοδο διακυβέρνησης της χώρας από το ΠΑΣΟΚ, η Νέα Δημοκρατία με αρχηγό τον Κώστα Καραμανλή, αναλαμβάνει τα ηνία της χώρας με αυξημένες προσδοκίες από τον ελληνικό λαό. Άνθρωποι που μέχρι την στιγμή εκείνη δεν είχαν ψηφίσει ποτέ στη ζωή τους Νέα Δημοκρατία, εμπιστεύονται τον Καραμανλή, ψηφίζουν το κόμμα του στις εκλογές του Μάρτη και η κεντροδεξιά παράταξη αναλαμβάνει την διακυβέρνηση της χώρας, με το σύνθημα «επιτέλους κάθαρση».

Από εκεινή τη μέρα, μέχρι και σήμερα, κανένας Νεοδημοκράτης δε φαίνεται να ξεχνάει το έντονο εκείνο βράδυ της νίκης, με τον κόσμο να κατακλύζει το Ζάππειο και την οδό Ρηγίλλης, όπου, στο ιστορικό μπαλκόνι, εμφανίστηκε ο Κώστας Καραμανλής με τη σύζυγο του Νατάσα, και το συγκεντρωμένο πλήθος να τον αποθεώνει.

Έτσι και σήμερα, 14 χρόνια μετά, σε όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης οι υποστηρικτές της Νέας Δημοκρατίας και προσωπικά του Κώστα Καραμανλή με αναρτήσεις τους αναπολούν τις στιγμές δόξας για τη Νέα Δημοκρατία εκφράζοντας την επιθυμία να το ξαναζήσουν.

Κυριαρχούν τα παραδοσιακά συνθήματα της Νέας Δημοκρατίας από παλαιότερους αλλά και σημερινούς Οννεδίτες όπως το "ΟΝΝΕΔ, ΟΝΝΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ, ΖΗΤΩ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ", "Εκεί ψηλά στο Μέγαρο Μαξίμου, υψώσαμε το γαλανό πανί και κάναμε πρωθυπουργό Δαπίτη τον Κώστα τον Καραμανλή", "ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΜΠΛΕ", "ΝΑΤΟΣ ΝΑΤΟΣ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ" καθώς και τόσα άλλα αυθόρμητα συνθήματα που στην πορεία καθιερώθηκαν ως η αυθεντική έκφραση των Νεοδημοκρατών σε μία στιγμή που το κόμμα ήταν στην κορυφή.

Σήμερα, δε λείπει βέβαια και το ιστορικό τραγούδι του Σταμάτη Σπανουδάκη, Θα 'ρθεις σαν αστραπή, που στη συνείδηση των Νεοδημοκρατών έχει συνδυαστεί με το πρόσωπο του δημοφιλέστερου αρχηγού τους, του Κώστα Καραμανλή, με το οποίο ο πρώην Πρωθυπουργός "άνοιγε" τις προεκλογικές του συγκεντρώσεις.

 Δείτε τα δημοσιεύματα εκείνης της εποχής: