Από το επιτελείο του –τότε διεκδικητή του χρίσματος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος για την προεδρία των ΗΠΑ και μετέπειτα προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στο επίκεντρο έρευνας του FBI και του αμερικανικού υπουργείου Δικαιοσύνης για ρωσική εμπλοκή στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ, στη συνέχεια συγγραφέας για την υπόθεση που τον έκανε διάσημο, μετά πίσω από τα σίδερα ομοσπονδιακής φυλακής στο Ουισκόνσιν για 14 ημέρες και τώρα σύμβουλος σε εταιρεία που ασχολείται με τη φαρμακευτική κάνναβη.

Τη νέα του θέση διαφήμισε ο ίδιος ο Τζορτζ Παπαδόπουλος μέσα από το αγαπημένο του Twitter, γράφοντας χαρακτηριστικά: «Πολύ ενθουσιασμένος που συμμετέχω στο Συμβούλιο Συμβούλων της C3 International. Το Ιdrasil pill είναι ένα επαναστατικό προϊόν που θα βοηθήσει τους Αμερικανούς να ξεκόψουν από την επιβλαβή επιδημία οπιοειδών που πλήττει χιλιάδες ανθρώπους και σκοτώνει εκατοντάδες Αμερικανούς κάθε μέρα. Νέα σκέψη».

Εκτοτε ο Τζορτζ Παπαδόπουλος αναρτά περιστασιακά στον προσωπικό του λογαριασμό στο δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης δημοσιεύσεις σχετικά με το Ιdrasil, το οποίο περιγράφεται από την εταιρεία που ανέπτυξε την τεχνολογία του φαρμάκου ως «η πρώτη τυποποιημένη μορφή ιατρικής κάνναβης» και αναφέρει ότι το χάπι αποτελεί την ασφαλέστερη εναλλακτική λύση για τα παυσίπονα με υψηλή περιεκτικότητα σε οπιοειδή.

Η νέα θέση του Τζορτζ Παπαδόπουλου, η οποία αναφέρεται και στον επαγγελματικό του λογαριασμό στο Linkedin, δεν πέρασε απαρατήρητη από τα αμερικανικά ΜΜΕ, με πολλά δίκτυα, όπως το CNBC, ο «Observer», το TheHill αλλά και η ιστοσελίδα ειδικού ενδιαφέροντος cannabisnow να αφιερώνουν δημοσιεύματα στον Ελληνα ομογενή. Ο ίδιος, μάλιστα, μίλησε και στην εφημερίδα «Chicago Sun Times». «Η κρίση των οπιούχων έχει προκαλέσει πλήγμα στην Αμερική. Χιλιάδες είναι επικίνδυνα εξαρτημένοι από αυτά και εκατοντάδες πεθαίνουν καθημερινά στην Αμερική», έλεγε σε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προς την εφημερίδα, συμπληρώνοντας ότι «αυτό δεν είναι ένα αριστερό ή σωστό πρόβλημα, είναι ένα αμερικανικό πρόβλημα και ένα ανθρώπινο πρόβλημα».

ΟΙ ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΟΙ

Το νέο επαγγελματικό βήμα του Τζορτζ Παπαδόπουλου, όσο περίεργο κι αν φαίνεται, συσχετίζεται, σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ, με το πρόσφατο παρελθόν του και τους λόγους για τους οποίους εν πολλοίς έγινε διάσημος ο Ελληνας ομογενής. Σύμφωνα με εκτενές ρεπορτάζ της εφημερίδας «Chicago Sun Times», ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας που προσέλαβε τον Παπαδόπουλο, Steele Smith, εμφανίζεται να είναι υποστηρικτής του Ντόναλντ Τραμπ. Κάνοντας μια αναδρομή στο παρελθόν του, το ρεπορτάζ σημειώνει ότι το 2007 είχε κατηγορηθεί, μετά την έφοδο της Δίωξης Ναρκωτικών των ΗΠΑ στο φαρμακείο του στη Νότια Καλιφόρνια, για παράνομη καλλιέργεια κάνναβης και συνωμοσία για την ανάπτυξη του ναρκωτικού.

«ΣΚΑΛΟΠΑΤΙ»

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, ο Smith έχει βρει στο πρόσωπο του Παπαδόπουλου τον άνθρωπο ο οποίος θα τον φέρει κοντά στη διοίκηση του προέδρου των ΗΠΑ, με απώτερο στόχο να διοριστεί στην επιτροπή οπιοειδών του προέδρου και να βοηθήσει την επιχείρησή του, όπως και όλους όσοι είναι εξαρτημένοι από ουσίες. Τη σχετική φημολογία για το παρασκήνιο της πρόσληψής του επιβεβαίωσε και ο ίδιος ο Παπαδόπουλος, σύμφωνα με την εφημερίδα, αφού, όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ, ο ομογενής έφτασε μέχρι τη διοίκηση Τραμπ και μέλη του Κογκρέσου, ώστε να συζητήσει την κρίση των οπιοειδών και το πώς η εταιρεία στην οποία εργάζεται μπορεί να βελτιώσει τις συνθήκες στο μέλλον.

Στο πρόσωπο του Τζορτζ Παπαδόπουλου, μάλιστα, εκφράζεται πλήρης κάλυψη από την εταιρεία αναφορικά με την έρευνα σε βάρος του. Αντιπροσωπευτικές είναι οι δηλώσεις του διευθύνοντος συμβούλου, ο οποίος χαρακτήρισε «εξαιρετικά άδικη» τη δίωξη που ασκήθηκε στον Παπαδόπουλο από τον ειδικό εισαγγελέα Robert Mueller.

Το αν ο Παπαδόπουλος έφτασε μέχρι τον Λευκό Οίκο για να ανταποκριθεί στις νέες αρμοδιότητές του δεν μπορεί κανείς να το επιβεβαιώσει με πλήρη βεβαιότητα. Εκείνο που σίγουρα έκανε ο ομογενής την περασμένη εβδομάδα ήταν να αιτηθεί την απονομή χάρης από τον Ντόναλντ Τραμπ, με αντάλλαγμα την απόσυρση της δήλωσης ενοχής του για την υπόθεση στην οποία εμπλέκεται.

«Οι δικηγόροι μου αιτήθηκαν τη χάρη από τον πρόεδρο για εμένα», ανέφε ρε σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Reuters, διευκρινίζοντας ότι αυτό έγινε πριν από μερικές ημέρες. «Αν μου προ σφερθεί χάρη, θα τη δεχόμουν ευχαρί στως, ασφαλώς», πρόσθεσε.

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

Ο Έλληνας ομογενής έχει καταφέρει να βρεθεί για ακόμα μία φορά στο επίκεντρο της επικαιρότητας και των δημοσιευμάτων με αφορμή το βιβλίο του «Στόχος βαθέος κράτους» («Deep state target»), το οποίο κυκλοφόρησε πριν από λίγες ημέρες στην άλλη άκρη του Ατλαντικού και δίνει μια νέα οπτική γύρω από την έρευνα για πιθανή ρωσική εμπλοκή στις εκλογές των ΗΠΑ.

Στο βιβλίο ο Τζορτζ Παπαδόπουλος αποδίδει την κατάθεσή του σε πιέσεις των εισαγγελέων να δηλώσει ένοχος. Πρόκειται για τη δήλωση ενοχής, την οποία δηλώνει διατεθειμένος να πάρει πίσω.

Ο Παπαδόπουλος στο βιβλίο του επιχειρεί να υπερασπιστεί την προεδρία Τραμπ και να αποδείξει ότι η έρευνα είναι τμήμα ενός ευρύτερου εγχει ρήματος, που στόχο έχει την προεδρία. «Η ιστορία μου είναι τμήμα μιας ευρύτερης ιστορίας. Της ιστορίας του Τραμπ και του πώς να σταματήσουν τον Τραμπ ή να προσπαθήσουν. Πρωταρχικός στόχος όλης αυτής της τρέλας ήταν η προεδρία Τραμπ», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Από το βιβλίο του δεν θα μπορούσαν να λείπουν και οι εκτενείς αναφορές στην Ελλάδα, λόγω τόσο της ελληνικής του καταγωγής όσο και των συναντήσεων που είχε με δύο πρώην μέλη της κυβέρνησης, τον Νίκο Κοτζιά και τον Πάνο Καμμένο.

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του στην Αθήνα, όπως αφηγείται ο Παπαδόπουλος, συναντήθηκε με τον πρώην υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά και μεταξύ καφέ και φρούτων του εκμυστηρεύτηκε ότι «άκουσε πως οι Ρώσοι έχουν τα e-mails της Κλίντον».

Ισχυρίζεται μάλιστα ότι ο Ελληνας πολιτικός είναι ο μοναδικός στον οποίον μίλησε για τα e-mails της Χίλαρι Κλίντον, τον πυρήνα της έρευνας των αμερικανικών Aρχών. Ο Τζορτζ Παπαδόπουλος μεταφέρει στο βιβλίο του συζήτηση με τον πρώην υπουργό Εθνικής Aμυνας Πάνο Καμμένο από τη συνάντηση που είχαν τον Μάιο του 2016 σε γνωστή ψαροταβέρνα του Πειραιά, η οποία, μάλιστα, απαθανατίστηκε από τον φωτογραφικό φακό.

Σύμφωνα με την αφήγησή του, ήπιαν ούζο και ζαλίστηκαν, ενώ ο Παπαδόπουλος χαρακτηρίζει τον πρόεδρο των ΑΝ.ΕΛ. ως «ευχάριστο» και «πολύ αστείο», προσθέτοντας ότι είχαν «απίστευτη χημεία». Σύμφωνα με το βιβλίο, ο πρώην υπουργός, απευθυνόμενος στον ομογενή, είπε: «Παπαδόπουλε, ο Ομπά μα με δουλεύει. Ο Κάρτερ με ρεζίλεψε, έβαλε την υφυπουργό του να με συναντήσει. Θεωρούν πως είμαι ρωσόφιλος. Αλλά εγώ θέλω να είμαι ο καλύτερος φίλος του ΝΑΤΟ».

Η δραστηριοποίησή του, ωστόσο, στο περιβάλλον του Αμερικανού προέδρου τερματίστηκε τη στιγμή που θα ξεκινούσε, αφού, όπως διηγείται στο βιβλίο του, την ημέρα της ορκωμοσίας δέχθηκε τηλεφώνημα από το FBI και άρχισε να ξε τυλίγεται το κουβάρι που τον έφτασε μέχρι τη φυλακή.