Οι περίφημες «ατομικές συμβάσεις», τις οποίες επέβαλε ο τέως αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης και υπέγραψαν ορισμένες διοικήσεις νοσοκομείων του ΕΣΥ της χώρας μας, αντί να λύσει το πρόβλημα των «εργολάβων» στις υποστηρικτικές του ΕΣΥ υπηρεσίες (σίτιση, φύλαξη, εστίαση) αποδείχτηκαν πιο επικίνδυνες για τους εργαζόμενους στην καθαριότητα και την εστίαση του νοσοκομείου Άρτας.

Σύμφωνα με την τελευταία ανακοίνωση που εξέδωσε ο Σύλλογος Εργαζομένων στο Νοσοκομείο και στα Κέντρα Υγείας Άρτας:

«Πέντε ολόκληρους μήνες το προσωπικό καθαριότητας κι εστίασης του Νοσοκομείου, οι άνθρωποι που εργάζονται με τις περίφημες «ατομικές συμβάσεις» της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας της σημερινής κυβέρνησης, παραμένει απλήρωτο», για να διευκρίνιση, πως το έργο της πληρωμής των εργαζομένων «παίζεται σε επανάληψη».

Όπως αναφέρει επίσης η ίδια ανακοίνωση «από την 1/1/2018 που ξεκίνησαν οι νέες συμβάσεις υπηρεσιών σε αντικατάσταση των παλιότερων συμβάσεων «έργου» οι συνάδελφοι αυτοί βρίσκονται για μια ακόμη φορά ανάμεσα στην τοπική υπηρεσία επιτρόπου και το Ελεγκτικό Συνέδριο και στο Υπουργείο Υγείας με τις 4-5 νομοθετικές ρυθμίσεις που έχει κάνει μέχρι τώρα, να δουλεύουν χωρίς να πληρώνονται για την δουλειά τους».

Οι υπηρεσίες επιτρόπων του Ελεγκτικού Συνεδρίου, όπως και η τοπική στο νομό Άρτας, αρνούνται να υπογράψουν τα εντάλματα πληρωμής δεδουλευμένης εργασίας, συμμετέχοντας κι αυτές στο παιχνίδι πιγκ - πογκ με «μπαλάκι» τους εργαζόμενους, μεταξύ κυβέρνησης και δικαιοσύνης. Το ίδιο το Ελεγκτικό Συνέδριο που από 14/3/2018 έχει λάβει το φάκελο του Νοσοκομείου, ακόμη σήμερα που μιλάμε ΔΕΝ έχει βγάλει απόφαση! Είναι ακόμη σε εκκρεμότητα εδώ και ΔΥΟ μήνες!».
Έτσι, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) ζητεί την άμεση σχετική παρέμβαση του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια.