Από το αποτέλεσμα της συνεδρίασης του Δ.Σ. του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ), η οποία βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε πλήρη εξέλιξη, θα εξαρτηθεί, όπως όλα δείχνουν, η προοπτική της άμεσης έναρξης του προγράμματος του υπουργείου Υγείας για την διάθεση των φαρμάκων υψηλού κόστους (ΦΥΚ) από τα ιδιωτικά φαρμακεία της χώρας μας.

Η διάθεση των ΦΥΚ από τα ιδιωτικά φαρμακεία θα αφορά κατ’ αρχάς τους καρκινοπαθείς και τους πάσχοντες από σκλήρυνση κατά πλάκας – ασφαλισμένους του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ).

Το Δ.Σ. του ΠΦΣ συζητεί συγκεκριμένη πρόταση για το ως άνω πρόγραμμα, την οποία παρουσίασε νωρίτερα σήμερα ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας στους επικεφαλής του ΠΦΣ, κατά τη διάρκεια της προγραμματισμένης συνάντησης μεταξύ των δύο μερών, η οποία πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Υγείας.

Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την πρόταση του Βασίλη Κικίλια ή τις πρώτες αντιδράσεις εκ μέρους των μελών του Δ.Σ. του ΠΦΣ δεν έχουν γίνει γνωστές, αλλά υπάρχουν φωνές εντός του Δ.Σ. του ΠΦΣ, οι οποίες ζητούν να προβλέπεται αμοιβή για την διαμεσολάβηση των φαρμακοποιών στη διάθεση των ΦΥΚ από τα ιδιωτικά φαρμακεία της χώρας μας.