τους 53 ανέρχονται οι νεκροί από τον κοροναϊό στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπως ανακοίνωσε το βράδυ της Δευτέρας 16 Μαρτίου ο υπουργός Υγείας της χώρας Ματ Χάνκοκ. Μιλώντας στη Βουλή των Κοινοτήτων, ο υπουργός είπε ότι έχουν διαγνωστεί μέχρι στιγμής θετικοί στον κορωνοϊό 1.543 άνθρωποι.

Στη Μεγάλη Βρετανία δεν γίνονται συστηματικές εξετάσεις για τον ιό και η κυβέρνηση παραδέχτηκε την περασμένη εβδομάδα ότι ο πραγματικός αριθμός των κρουσμάτων είναι στην πραγματικότητα πολύ υψηλότερος. «Χωρίς δραστικές ενέργειες, ο αριθμός των κρουσμάτων μπορεί να διπλασιάζεται κάθε πέντε με έξι ημέρες» προειδοποίησε ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον.

Η εφημερίδα Guardian, επικαλούμενη έγγραφα των βρετανικών υπηρεσιών υγείας, έγραψε ότι μέχρι και το 80% των Βρετανών μπορεί να προσβληθούν από τον ιό, κάτι που θα σήμαινε ότι θα χρειάζονταν νοσηλεία σχεδόν οκτώ εκατομμύρια άνθρωποι. Τα έγγραφα αυτά περιγράφουν «το χειρότερο σενάριο και αυτό δεν σημαίνει πως περιμένουμε κάτι τέτοιο», αντέδρασε ένας εκπρόσωπος της κυβέρνησης.
ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΑΪΟ

Πόσο διαρκεί η επώαση του ιού και πότε εμφανίζονται τα πρώτα συμπτώματα
Πώς γίνεται η διάγνωση και πώς μεταδίδεται;
Πού πρέπει να καλέσετε εάν παρουσιάσετε συμπτώματα
Τι κάνουμε αν ένα μέλος της οικογένειας εμφανίσει συμπτώματα