Στα 495 αυξήθηκαν τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κοροναϊού στην Ελλάδα, μετά την επιβεβαίωση 31 νέων κρουσμάτων, όπως ανακοίνωσε στην καθιερωμένη επίσημη ενημέρωση για τις εξελίξεις σχετικά με την πανδημία του κοροναϊού που πλήττει τη χώρα μας ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας λοιμωξιολογός Σωτήρης Τσιόδρας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Σωτήρη Τσιόδρα οι θάνατοι στην χώρα μας ήταν εννέα, ωστόσο το βράδυ της Παρασκευής ανακοινώθηκε ότι κατέληξε 93χρονη ασθενής, η οποία νοσηλευόταν στην Πάτρα, με την «μαύρη λίστα» του κοροναϊού να ανέρχεται στους δέκα θανάτους.

Τα επικίνδυνα «ορφανά» κρούσματα ανέρχονται πλέον σε 84.

Αυστηρός με όσους δεν τηρούν τα αυστηρά μέτρα που έχουν ληφθεί από την Πολιτεία για τον περιορισμό της εξάπλωσης της νόσου εμφανίστηκε και σήμερα ο κ. Τσιόδρας επιπλήττοντας όσους νομίζοντας ότι πρόκειται για διακοπές γεμίζουν τα πλοία και τους εθνικές οδούς.

Την αναγκαιότητα τήρησης των μέτρων τόνισε και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς ανακοινώνοντας και νέα μέτρα, καθώς δυστυχώς αρκετοί πολίτες δείχνουν με τη συμπεριφορά τους να μην έχουν ακόμη συνειδητοποιήσει την κρισιμότητα της κατάστασης.

Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι εκτάκτως το Σάββατο οι λαϊκές αγορές θα είναι κλειστές.

Επίσης ανακοίνωσε την απαγόρευση απόπλου σκαφών αναψυχής από όλα τα λιμάνια της χώρας, για να σταματήσει την μαζική φυγή προς νησιά το Σαββατοκύριακο.

Αναφερόμενος δε στην απαράδεκτη εικόνα που παρατηρείται στα διόδια με ουρές αυτοκινήτων που προσπαθούν να εγκαταλείψουν την Αθήνα, είπε σε αυστηρό τόνο ότι «ξέρουμε ποιοι περνούν τα διόδια», κάτι που ίσως να σημαίνει ότι το πρόστιμο θα πάει σπίτι.