Δεν τηρήθηκε το πρωτόκολλο στην κλινική στο Περιστέρι, τόνισε σήμερα ο λοιμωξιολόγος, Σωτήρης Τσιόδρας, κατά την ενημέρωση των συντακτών υγείας για την πορεία του κοροναϊού στη χώρα μας.

Ο κ. Τσιόδρας αποκάλυψε ότι στην συγκεκριμένη κλινική έγιναν σοβαρά λάθη, καθώς όπως ανέφερε επέτρεψαν σε μέρος του προσωπικού να εργαστεί ενώ είχε συμπτώματα λοίμωξης .

Σημειώνεται ότι στην συγκεκριμένη κλινική εντοπίστηκαν 37 κρούσματα, εκ των οποίων τρία κατέληξαν.

 «Είναι σημαντικό σε αυτούς τους χώρους να υπάρξουν όλα τα μέτρα πρόληψης. Προέκυψαν δεδομένα με την τήρηση των κανόνων πρόληψης των λοιμώξεων, τα οποία θα αναφερθούν σε σημείωμα του ΕΟΔΥ. Νοσηλευτικό προσωπικό είχε συμπτώματα λοίμωξης, εξετάστηκε από τον γιατρό και του επετράπη να δουλεύει, ενώ δεν ελέγχθηκε ποτέ για τον κοροναϊό» αποκάλυψε ο κ. Τσιόδρας.

 «Θέλει πάρα πολλή προσοχή, θέλει εκπαίδευση, θέλει επαγρύπνηση, να συμμετέχουμε όλοι σε αυτή την προσπάθεια. Γι' αυτό καταργήθηκαν τα επισκεπτήρια σε αυτές τις δομές, δεν είμαστε απάνθρωποι. Η έλλειψη εκπαίδευσης δεν πιστεύω ότι είναι γενική, είναι ειδική. Δεν πρέπει να ξεχνάμε τη σημασία έχει να μην μεταδοθεί σε μία ευαίσθητη ομάδα» επισήμανε.

 «Σχετικά με τη μονάδα υγείας με νεφροπαθείς, πρόκειται για μια σημαντική επιδημία σε δομή υγείας, όπου υπάρχει αυξημένος κίνδυνος κι ευπαθείς ομάδες. Δυστυχώς, τρεις από τους συμπολίτες μας, ασθενείς της κλινικής, κατέληξαν, ενώ 17 ακόμη βρέθηκαν θετικοί στον ιό. Όλοι έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία της Αττικής και να πω εδώ ότι μέχρι την ολοκλήρωση της μεταφοράς τους, συντονίστηκε η εφαρμογή αυστηρών μέτρων, σε συνεργασία με την Πολιτική Προστασία και τον ΕΟΔΥ, ώστε να μηδενιστεί η οποιαδήποτε επαφή και επικοινωνία θετικών και αρνητικών ασθενών» είπε ο κ. Τσιόδρας

 Και συνέχισε: «Όλο το προσωπικό, που είχε διαγνωστεί ως θετικό, 17 άτομα, είναι σε καραντίνα σε κατ' οίκον απομόνωση, και παρακολουθείται η υγεία τους, ενώ απομακρύνθηκαν από την κλινική. Απ' ό,τι πληροφορήθηκα σε επιτόπια επίσκεψή μου σήμερα και συνάντηση με το προσωπικό, αλλά και τους ασθενείς, έχουν ενημερωθεί όλοι τους, ακόμα και αυτοί που είχαν νοσηλευτεί τις δύο τελευταίες εβδομάδες για οποιοδήποτε λόγο στην κλινική, καθώς και όλοι οι συνεργαζόμενοι επαγγελματίες υγείας».

 


ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΑΪΟ

Πόσο διαρκεί η επώαση του ιού και πότε εμφανίζονται τα πρώτα συμπτώματα
Πώς γίνεται η διάγνωση και πώς μεταδίδεται;
Πού πρέπει να καλέσετε εάν παρουσιάσετε συμπτώματα
Τι κάνουμε αν ένα μέλος της οικογένειας εμφανίσει συμπτώματα