Την πολιτική πρωτοβουλία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, για τη δωρεάν διάθεση των εμβολίων κατά του νέου κοροναϊού SARS – COV 2 στους κατοίκους της χώρας μας, επιχείρησε εις μάτην να… απαξιώσει ο τέως υπουργός Υγείας και τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Ξανθός, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA!

Το πλέον περίεργο δεν είναι, όμως, αυτό. Το απίστευτο είναι εκείνο το οποίο ισχυρίσθηκε ως δήθεν… επιχείρημα, προκειμένου ο ίδιος να τεκμηριώσει την άποψή του, σύμφωνα με την οποία η συγκεκριμένη πολιτική πρωτοβουλία του πρωθυπουργού… δεν αποτελεί πολιτική εξαγγελία.

Τι ισχυρίσθηκε ο Ανδρέας Ξανθός; Ότι δεν πρόκειται για πολιτική πρωτοβουλία του Κυριάκου Μητσοτάκη, επειδή έτσι ή αλλιώς τα εμβόλια διανέμονται… δωρεάν στους πολίτες της χώρας μας!

Αλήθεια; Ξέχασε ο Ανδρέας Ξανθός το εμβόλιο κατά της μηνιγγίτιδας B, το οποίο ακόμη και ειδικοί παιδίατροι παρακαλούσαν την τότε πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, τους Ανδρέα Ξανθό και Παύλο Πολάκη, προκειμένου αυτό να ενταχθεί στο εθνικό πρόγραμμα εμβολιασμών και να διανέμεται δωρεάν, κάτι στο οποίο ουδέποτε προχώρησε η τότε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Και, μάλιστα, για ένα εμβόλιο το οποίο χορηγείται σε τρεις δόσεις και η κάθε δόση κοστίζει πάνω από 100 ευρώ…

Πώς να σχολιάσουμε τον έωλο ισχυρισμό του Ανδρέα Ξανθού για τα εμβόλια; Δεν θα πούμε ότι ο τέως υπουργός Υγείας λέει ψέματα. Μάλλον δεν θυμάται καλά, θα λέγαμε…