Δεν γνωρίζετε, ασφαλώς, τον… Σταμάτη Βαρδαρό. Και πολύ καλά κάνετε. Είναι ο τέως… αναπληρωτής γενικός γραμματέας για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, επί κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Τον είχαν χρίσει «αναπληρωτή γενικό γραμματέα», προκειμένου να είναι ιεραρχικώς κάτω ακόμη και από τους γενικούς γραμματείς των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Αυτός ο τέως, λοιπόν, θεωρεί ότι είναι τριτοκοσμική κατάντια της χώρας μας να δεχθεί στη Μόρια κλιμάκιο γιατρών και νοσηλευτών του Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ)! Το γράφει σήμερα σε μία ανάρτησή του και δεν μας εξηγεί με ποιες χώρες θα μοιάζει η Ελλάδα, εάν γιατροί και νοσηλευτές του ΠΟΥ συνδράμουν επίσης τους πρόσφυγες και τους μετανάστες στη Μόρια της Λέσβου, η οποία – ξέχασε ο Σταμάτης Βαρδαρός – έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τέσσερις μήνες…

Γράφει ο τέως αναπληρωτής γενικός:

«Ο ΠΟΥ οργανώνει αποστολές (και δεν στέλνει δικούς του γιατρούς και νοσηλευτές) σε αναπτυσσόμενες περιοχές του Τρίτου Κόσμου, ιδίως όταν ξεσπούν υγειονομικές-ανθρωπιστικές κρίσεις», ενώ, στηλιτεύοντας τις σχετικές ανακοινώσεις του προέδρου του Εθνικού Οργανισμού Δημοσίας Υγείας (ΕΟΔΥ), Παναγιώτη Αρκουμανέα, ο Σταμάτης Βαρδαρός προσθέτει ότι «σε καμία ευρωπαϊκή χώρα δεν έχει συμβεί ποτέ κάτι τέτοιο και, προφανώς, αν συμβεί, που δεν θα συμβεί, γιατί αυτή η δήλωση υποκρύπτει άγνοια, ανοησία και αλαζονεία της ασυλίας, θα πρόκειται για διεθνή διασυρμό και εξευτελισμό».

Θα μας ξεφτιλίσει ο ΠΟΥ με τους γιατρούς του και τους νοσηλευτές του… Καταλάβατε;