Το αρνητικό, θλιβερό σημερινό «ρεκόρ» των 13 θανάτων από επιπλοκές της νόσου COVID – 19 στη χώρα μας έκανε πολλούς να πιστέψουν λανθασμένα ότι αυτό αποτελεί «σήμα» για τον Οκτώβριο. Δεν πρόκειται, όμως, περί αυτού.

Οι σημερινοί θάνατοι «δείχνουν» ακόμη σημεία από την εξάπλωση της επιδημίας του νέου κοροναϊού SARS – COV 2 στη χώρα μας, αλλά για δέκα με δεκαπέντε ημέρες πριν και, σε κάθε περίπτωση όχι για τον Οκτώβριο.

Δεν είναι, μάλιστα, τυχαίο ότι ο επίκουρος καθηγητής Κλινικής Ιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Γκίκας Μαγιορκίνης, τόνισε την περασμένη Παρασκευή, κατά τη διάρκεια της τακτικής δισεβδομαδιαίας, επίσημης ενημέρωσης για την εξάπλωση της επιδημίας στη χώρα μας, ότι τα μέλη της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας θα παρακολουθήσουν για ακόμη μία εβδομάδα την επιδημιολογική κατάσταση της χώρας μας και, ιδιαίτερα, της Αττικής, προκειμένου να επιβεβαιώσουν ότι ο αριθμός των νέων κρουσμάτων εμφανίζει μία σχετική σταθερότητα, η οποία, αν και κινείται σε υψηλά επίπεδα, είναι απολύτως διαχειρίσιμη.

Τα μέλη της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας θα εκτιμήσουν σε μία εβδομάδα, λοιπόν, την επιδημιολογική κατάσταση της χώρας μας και της Αττικής, όπως αυτή θα δείχνει να διαμορφώνεται, πράγματι, για τον μήνα Οκτώβριο.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε επίσης ότι ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, διαβεβαίωσε, από τη δική του πλευρά, επίσης την περασμένη Παρασκευή, ότι η περιβόητη καμπύλη για την Αττική παραμένει επίπεδη από τη στιγμή κατά την οποία ελήφθησαν τα πιο πρόσφατα περιοριστικά μέτρα μέχρι σήμερα.