To εμβόλιο έναντι στον κοροναϊό, το οποίο αναπτύχθηκε από την AstraZeneca και το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης θα επιταχύνει σημαντικά τη διάθεση των εμβολίων στη Βρετανία, εάν εγκριθεί από ρυθμιστικές αρχές, δήλωσε ο αρχίατρος της Αγγλίας, καθηγητής Κρις Γουίτι.


«Εάν το εμβόλιο περάσει, αν δεν υπάρχουν παρεμβάσεις της τελευταίας στιγμής, θα επιταχυνθεί πολύ η περίοδος ώστε να φτάσουμε στο σημείο που μπορούν όλοι να εμβολιαστούν», είπε, συγκεκριμένα, στους δημοσιογράφους.


AstraZeneca και Ρωσία ξεκινούν δοκιμές 


AstraZeneca και  Ρωσία ανακοίνωσαν, πριν από λίγες ημέρες, κοινές κλινικές δοκιμές, στις οποίες θα συνδυάζονται τα εμβόλιά τους κατά του ιού.


«Ανακοινώνουμε πρόγραμμα κλινικών δοκιμών για να αξιολογήσουμε την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα του συνδυασμού του ASD1222, που αναπτύχθηκε από την AstraZeneca και το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, και του Sputnik V, που αναπτύχθηκε από τον ερευνητικό εργαστήριο Gamaleya», ανακοίνωσε το παράρτημα της AstraZeneca στην Ρωσία, διευκρινίζοντας ότι οι δοκιμές θα γίνουν σε άτομα ηλικίας 18 ετών και άνω.

Ρώσοι επιστήμονες θεωρούν ότι ο συνδυασμός των δύο εμβολίων είναι πιθανόν να αυξήσει κατά πολύ την αποτελεσματικότητά τους.