Την έντονη αντίδραση του προέδρου του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αττικής (ΟΣΑ), Αθανασίου Υφαντή, και των μελών του Δ.Σ. του Συλλόγου έχει προκαλέσει το επίμαχο έγγραφο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ) προς την 1η Υγειονομική Περιφέρεια (ΥΠΕ) Αττικής, με το οποίο ο ΙΣΑ ζητεί οι οδοντίατροι να μην μετάσχουν στην εκστρατεία των εμβολιασμών κατά του νέου κοροναϊού.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του ΟΣΑ τονίζει σε γραπτή δήλωσή του ότι «η μάχη της πανδημίας συνεχίζεται και τα αναφερόμενα στο έγγραφο είναι μειωτικά για τους οδοντιάτρους, δημιουργούν λειτουργούς υγείας διαφορετικών ταχυτήτων και δεν στηρίζονται σε αντικειμενικά και επιστημονικά δεδομένα. Καθ’ όσον ο οδοντίατρος έχει την κατάλληλη γνώση και εμπειρία για ενδοφλέβια έγχυση σκευασμάτων και αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών, λόγω τυχόν αλλεργικών αντιδράσεων ή άλλων αιτιών».

Ο Αθανάσιος Υφαντής επισημαίνει επίσης ότι «οι Οδοντιατρικές Σχολές της χώρας παρέχουν υψηλού επιπέδου θεωρητική και κλινική εκπαίδευση, η δε Οδοντιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ συγκαταλέγεται ανάμεσα στις 50 καλύτερες Οδοντιατρικές Σχολές του κόσμου. Οι Σχολές παρέχουν ένα σύγχρονο πρόγραμμα προπτυχιακών και μεταπτυχιακών Σπουδών και οι απόφοιτοί τους μπορούν να διαχειριστούν έκτακτα και επείγοντα περιστατικά συμπεριλαμβανομένων και αναφυλακτικών αντιδράσεων».

Τέλος, ο ΟΣΑ ζητεί την άμεση ανάκληση του άνω εγγράφου του ΙΣΑ και την ισότιμη αντιμετώπιση των οδοντιάτρων ως λειτουργών Υγείας.