H Ματίνα Παγώνη, Πρόεδρος ΕΙΝΑΠ, μίλησε στο MEGA και την εκπομπή LIVE NEWS σε σχέση με την πορεία του κοροναϊού στη χώρα, αλλά φυσικά και την πίεση που δέχεται αυτήν την περίοδο το υγειονομικό σύστημα της χώρας.

«Δύσκολες ημέρες για το ΕΣΥ» - Η κυβέρνηση θα αποφασίσει για το άνοιγμα των καταστημάτων

Η κυρία Παγώνη έκανε λόγο για δύσκολες ημέρες ιδιαιτέρως για το Σύστημα Υγείας. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά: «είναι μια από τις δυσκολότερες μέρες που έχουμε περάσει. Οι πληροφορίες που έχουμε από τα νοσοκομεία τα κρούσματα θα είναι πάρα πολλά, παρόλο που περιμένα μια σταθεροποίηση. Αυξημένος είναι και ο αριθμός των ΜΕΘ. Εκεί δεν περιμένουμε γρήγορη μείωση. Γιατί οι ασθενείς εκεί παραμένουν 2-3 εβδομάδες.»

«Θα περιμένουμε να δούμε τον αριθμό των κρουσμάτων και τον αριθμό εισαγωγών σε απλές κλίνες. Αν υπάρξει σταθεροποίηση των εισαγωγών μέχρι το Σάββατο, θα μπορούσαν με αυστηρούς ελέγχους, τεστ και προσοχή στα ΜΜΜ να ξεκινήσουν να ανοίγουν γιατί ο κόσμος έχει πιεστεί πάρα πολύ. Τα μαγαζιά είναι κλειστά, η κάθε οικογένεια έχει πολύ σοβαρά προβλήματα. Βλέπουμε, εκτιμάμε τις παραμέτρους κι αποφασίζει η κυβέρνηση τα επόμενα βήματα», τόνισε ερωτηθείσα για μερική άρση του lockdown.

Δείτε το σχετικό βίντεο: