Ένα νέο σύμπτωμα σε ασθενείς που νοσούν από κορωνοϊό έχουν καταγράψει ιατρικές μελέτες που δημοσιεύονται σε ιατρικές ιστοσελίδες και αφορά στην παρατεταμένη στύση, δηλαδή τον πριαπισμό. Αυτό το σύμπτωμα παρατηρήθηκε πρόσφατα σε έναν 69χρονο με σοβαρά συμπτώματα κορωνοϊού, στο Οχάιο. Οι γιατροί κατέγραψαν την εμπειρία τους από την ασθένεια του άντρα σε μια έκθεσή τους που δημοσιεύθηκε στο American Journal of Emergency Medicine.

Σύμφωνα με την έκθεση, ο άντρας πήγε στα επείγοντα του νοσοκομείου μετά την επιδείνωση των αναπνευστικών συμπτωμάτων που αντιμετώπιζε επί μία εβδομάδα, όπως βήχας και δυσκολία στην αναπνοή. Οι γιατροί τού έκαναν τεστ για κορωνοϊό και βγήκε θετικό. Ενώ βρισκόταν στο νοσοκομείο, η αναπνευστική λειτουργία του επιδεινώθηκε και διασωληνώθηκε.

Την επόμενη μέρα μια νοσοκόμα παρατήρησε ότι ο άντρας είχε στύση. Η ομάδα φροντίδας έβαλε παγοκύστες στην περιοχή, αλλά η στύση δεν έπεφτε και μάλιστα διήρκεσε περισσότερο από τρεις ώρες. Αυτό το περιστατικό δεν είναι το μοναδικό σε ασθενή με κορωνοϊό. Επίσης, ένας ακόμα άντρας, 62χρονος, με συμπτώματα COVID-19 παρουσίασε πριαπισμό αφού μπήκε σε αναπνευστήρα, όπως αναφέρθηκε σε μελέτη που δημοσιεύτηκε στο American Journal of Emergency Medicine.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα On Time