Για την ανησυχία που επικρατεί γύρω από τις παρενέργειες της AstraZeneca μίλησε στο MEGA και την εκπομπή LIVE NEWS ο αναπληρωτής καθηγητής κλινικής φαρμακολογίας, Γιώργος Παπαζήσης.

«Είμαστε εν αναμονή των αποφάσεων που θα εκδώσει η επιτροπή φαρμακοεπαγρύπνησης του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων στην προσπάθεια ακριβώς να αναλύσει όλα αυτά τα περιστατικά» σημείωσε ο κ. Παπαζήσης, σχετικά με τα όσα ακούγονται για τα περιστατικά θρομβώσεων μετά τον εμβολιασμό. Σημειώνεται πως πριν λίγη ώρα ο ΕΜΑ ανακοίνωσε πως είναι πιθανή η συσχέτιση των εμβολίων με τις θρομβώσεις

«Αυτή τη στιγμή τα δεδομένα που έχουμε διαθέσιμα από όλη την Ευρώπη δείχνουν ότι δεν υπάρχει μάλλον περιορισμός σε αυτόν που θα κάνει το εμβόλιο της AstraZeneca» ανέφερε ο αναπληρωτής καθηγητής, συμπληρώνοντας πως μετά την αξιολόγηση των περιπτώσεων ο EMA μπορεί να δώσει μια κατεύθυνση ενδεχομένως όσον αφορά κάποιες ηλικιακές ομάδες. «Όλη αυτή η διαδικασία είναι δυναμική, είναι εξελισσόμενη» πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαζήσης, τονίζοντας ότι ο εμβολιασμός είναι η μόνη διέξοδος από την πανδημία, σε συνδυασμό πάντα με την τήρηση των μέτρων.

Δείτε το σχετικό βίντεο: